Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Více méně s Vámi souhlasím, nicméně nelze pominout že existuje X lidí kteří k exekuci přišli jako slepý k houslím kvůli pár korunám. Exekuce jsou správné a dědka mi líto vůbec není, nicméně v určitých ohledech jsou částky za exekuci nepřiměřené a díky chybám v zákoně se za prodaný majetek stále inkasuje O HODNĚ méně než by mohlo. Před rokem jsem chtěl koupit ojete auto a zkoušel jsem najít pro tento účel exekuční aukce. Zlatý voči. Systém vysloveně udělaný pro to, aby se dobré věci prodaly známým. Přitom by stačilo udělat přehledný centrální registr a hned by byla na světě náprava a dlužníci by dostávali za svůj majetek mnohem více.

0 0
možnosti
PD

Jarní půjčka.... ;-D;-D;-D

Tohle (první odstavec a obrázek) mne doslova roztřískalo. R^R^R^

0 0
možnosti
Foto

zajímavý názor, budeme tedy produkovat více ghett a bezdomovců, že to vede k jisté společenské destabilizaci zjistíme, až se nějaký lichvář bude houpat :-)

1 1
možnosti
ZB

Nebo vést lidi k zodpovědnosi za svůj vlastní život. U těch starších už to bude těžší, za komunistů je nikdo k něčemu podobnému nevedl... Pokud se lidé budou chovat zodpovědně, ubyde exekucí a bezdomovců.

1 1
možnosti
PS

V clanku jsou smichany 2 problemy. Nezodpovednost pri brani pujcek a zjene neprimerena exekuce. Myslim si ze i nezodpovedny clovek nemuz byt pro par tisicovek trestan zabavenim nemoviteho majetku, zejmena kdyz to je duchodce, kteremu to jde strhavat s duchodu.

2 0
možnosti
DS

Mě onoho staříka líto je. Přijde mi jako naprostý hienismus, aby za mobil byla sebrána nemovitost.

Přitom by stačilo do zákona vložit klausuli, že RPSN nesmí překročit třeba dvacet procent a to i v případě, že jde o dluh nesplácený. Všechny ty šejdířské společnosti by okamžitě zmizely z trhu a lidé by byli trochu cháněni.

Uvažujte trochu nad tím, co říkáte. Vždyť vy odsuzujete člověka, který má pravděpodobně stařecké mentální nemoci za to, že se nechal ovlivnit prodejcem a upsat k dluhu, který nebude moci splácet. Deset splátek na mobil? To si koupil mobil v hodnotě 3D televize nebo ojeteého auta? A to ten mobil neměl hodnotu třech splátek po sedmi měsících? Proč exekutor nevzal ten mobil?

Znám uvažování těch lidí, co Vám nabízejí zboží. Vidí kolem sebe peníze, stačí je jen zvednout. Za jakou cenu ovšem, za to je odsoudí maximálně na fórech na iDnes, často ani to ne.

5 0
možnosti
ZB

Úplně by stačilo nekupovat si na splátky  nepotřebné, zbytečně drahé věci a včas platit své dluhy.

0 1
možnosti
  • Počet článků 574
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2114x
Pseudovesničan v "nejlepších letech", který se raduje z každého dne kdy může vnímat svět všemi smysly.Věčný optimista, který dobře ví, že život je krásný a je hloupé si ho kazit zlobou, závistí a nenávistí.