Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
VV

Do jaké míry je jisté, že je v budoucnu nevyužijí islámisti proti bezvěrcům, když mají stejnou víru?!

0 0
možnosti
JM

Mě by zajímalo, jak moc jsou ti "překladatelé" kompaktní s naší evropskou civilizací. Česky asi uměj, když jsou překladatelé, možná neznaj vyjmenovaný slova, ale čert to vem. Spát v 2+1 (vymalovanej kravín) a ve šroubárně makat do noci je lepší, než si nechat řezat krk. Vepřová s pivem jim asi nevadí. A ženám v minisukni do děvek nenadávaj?

Přeci jenom Afganistán je proti třeba Turecku, fakt středověk. :-)

1 0
možnosti
ZZ

Neumí - překládali jen do angličtiny. Česky neumí nikdo z nich. Bylo by jen otázkou času, kdy půjdou dál na Západ. Ostatně několik desítek Afgánců ČR už dávno přijala - tedy bereme je průběžně, ale v utajeném režimu, takže nikdo se nedozví žádné podrobnosti o počtech, ani kde jsou ......

:-(

0 0
možnosti
LH

Snahy instalace demokracie a svobody do Afghánistánu, podobně jako do dalších států, byly je zástěrkou prosazování velmocenských zájmu, za služební pomoci malých. V Afghánistánu jsme neměli co dělat, ale když už a zlákali jsme ke spolupráci domorodce, nemáme právo hodnotit jejich mravnost zrovna my, ale jsme povinováni všechny ochránit před sankcemi. V tomto případě lze akceptovat jejich přijetí, zvláště, když lze očekávat narůstající tlak EU na přijetí anonymních ekonomických migrantů, ale tomu bychom měli ve vlastním zájmu odolat.

1 0
možnosti
ZZ

Naštěstí se Afgánci zachovali celkem velkoryse.

Nemasakrují nepřátele a dovolují odlety letadel ze země.

Jediným problémem jsou asi samotní spolupracovníci jednotek NATO a v našem chápání kolaboranti, kteří nechtějí akceptovat letové řády ...... a domáhají se, všemi možnými cestami, svoje upřednostnění.

;-(

0 0
možnosti
JB

J39i91ř85í 34B58o73č29e53k

16. 8. 2021 12:04

slovo čest je dnes skoro vulgární slovo. sice to nepatří do této diskuze, ale když zemřel admirál Donitz, přišli mu na pohřeb i mnozí britští důstojíci. někteří i přes zákaz v uniformách

0 0
možnosti
ZZ

Jedna věc je chtít a druhá věc je moci.

Můžeme chtít odvést stovky lidí z obsazeného letiště, ale počty letadel a jejich možných startů, to nedovolují.

:-)

0 0
možnosti
JS

První chybou Česka byla účast na okupaci cizí země a tato chyba pak už nabaluje další chyby, jakou je dovoz Afghánců do Česka.

Hovořit o morálce a cti, když jste nezvaný okupant v cizí zemi je poněkud hodně odvážné, taktéž o nějakém boji na té "správné" straně.

7 0
možnosti
VR

Jak pomoci afgánským tlumočníkům je podřadná otázka. Spíše bychom se měli ptát, co tam a proč dělali naší vojáci. Nikdo si nechce přiznat, že za vojenskými úspěchy Talibanu stojí masivní podpora civilního obyvatelstva. Afgánci jasně dokazují, že na svém území nechtějí žádné "mírové okupační" armády. Jak z Ruska, USA, nebo EU. Celá afgánská mise byla omyl, který platíme i my.

14 1
možnosti
PB

V metropoli Afghánistánu Kábulu panuje od neděle, tedy od chvíle, kdy do města vstoupili bojovníci Tálibánu, totální chaos. Do areálu kábulského letiště Hámida Karzaího vnikly tisíce Afghánců, kteří se snaží dostat ze země.

„Každý se zabarikádoval doma, obchody a banky, které ještě v sobotu praskaly ve švech, jsou zavřené.“ Sajíd se přesto vydal do města. „Viděl jsem ženy, jak pláčou u kraje silnice. Lidé utíkali, každý se snažil najít auto, aby se dostal domů. Ale žádné taxíky nebyly,“ popsal. „Je to zlé. Mám čtyři děti, ale žádné peníze, abychom utekli, a hranice jsou zavřené,“ netajil se obavami.

-----------

Tolik k masivní podpoře civilního obyvatelstva Talibanu.

0 3
možnosti
Foto

R48o16m78a74n 37K18o74z26e98l

15. 8. 2021 23:16

Orbán je zastánce EU, pravda té EU, do které jsme my i Maďarsko vstupovali a raději si najděte, co o migraci říká, přijdete sám na to, že má pravdu.

5 0
možnosti
Foto

Pokud má Orbán s dnes i podobou EU problém může Maďarsko klidně vystoupit.Jako Británie,nikdo nikoho nedrží.Vse ostatní jsou jen plky....

0 6
možnosti
Foto

J97o79s40e33f 43B94á62r68t54a

15. 8. 2021 22:44

Orbána si vůbec neberte do huby. Pokud by EU řídili lidé jeho typu, tak by se zabývali nesnými tématy a ne blbostmi, jako je LGBT a Green Deal.

15 3
možnosti
Foto

Bu bu bu Soros....

1 7
možnosti
GK

,,Kdo se rozhodl být bezcharakterním ubožákem a sviní bez morálky?" autor?

4 1
možnosti
JK

Jen bych opravil Vaši větu. Nevyhrál radikální islám, ale místní ho nechali vyhrát.

11 0
možnosti
  • Počet článků 574
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2114x
Pseudovesničan v "nejlepších letech", který se raduje z každého dne kdy může vnímat svět všemi smysly.Věčný optimista, který dobře ví, že život je krásný a je hloupé si ho kazit zlobou, závistí a nenávistí.