Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Už dlouho jsem nečetl příspěvek takovéhoto charakteru.

Vnímám jej jako povrchní, tendenční, a silně manipulativní. Místy mně přijde až lehce nenávistně laděný.

Je samozřejmě zcela tendenční.

Jeho názory samozřejmě plně respektuji, byť s s nimi nesouhlasím.

Nicméně alespoň za dvě věci lze jeho autorovi poděkovat.

1. Ukázal nám své vnímání světa a dovolil nám nahlédnout do svého vnitřního světa myšlenkového.

2. Velmi mne pobavil.

:-)

3 0
možnosti
PB

P11e75t84r 69B40u51r72i43a13n

22. 7. 2021 19:56

Takže děkuji za doplněný odkaz, který je bohužel k ničemu. Článek je totiž psaný vaším stylem neříct nic konkrétního a udělat z toho skandál.

V článku se pouze píše o výchově ke ctnosti, ale už se nepíše nic o tom, že by to měl být nějaký vyučovací předmět, kolik výukových hodin by měl obsahovat a na jakých stupních kterých škol by měl být zaveden.

Např. tahle demagogie z článku: Zatímco nejen v sousedních zemích se dívky ve školách učí programování a cizím jazykům, v Polsku je čeká nauka o morální čistotě a počestnosti.

To skoro zní, jako by v Polsku zrušili programování a výuku cizích jazyků a místo nich instalovali nějakou katolickou výuku. Samozřejmě je to hloupost a zjevná lež cílící na myšlenkově slabší liberály dusící se zděšením.

Sám se v blogu podivujte nad tím, že by se ona výchova měla zaměřovat "jen" na dívky. No to nevím jak, když předpokládám, že i v Polsku, tak jako všude v Evropě, mají třídy smíšené. To jako že kluci půjdou na 15 minut za dveře?

Anebo by to bylo tak, že tato výchova se napasuje do hodin sexuální výchovy. Ale to by potom nebylo nic jiného, než výchova k sexuální zdrženlivosti tak jak je to v metodice boje proti AIDS a nechtěnému těhotenství.

Koneckonců kdyby touto výchovou prošly i slečny, které si teď stěžují na to, že je Feri zneužil, když ony si jen chtěly užít v cizím bytě s hromadou alkoholu a cizích kluků, nemusely by zažít ono zklamání z toho, že se ani při nejlepší snaze nestaly přes noc asistentkami poslance s vlastním autem, kanceláří a platem 50 000kč + výdaje.

2 1
možnosti
MG

A není to málo, Antone Pavloviči? Kdyby si ty slečny od Feriho prošly výchovou salafistického islámu, tak by ani nevěděl jak pod burkou vypadají a třeba by je ani neobtěžoval. Nechtěl byste tady rovnou zavést něco podobného?

0 0
možnosti
JM

J29a20n 88M41a38r49e16k

22. 7. 2021 18:08

Nevím, co je na tom celém případě Poláků středověkého. je si třeba uvědomit, že výchova k ctnosti není středověk. Já, když otevřu iDnes, hned se mi tam objeví nějaká ženština, která na mně vyšpulí prakticky nahou zadnici a všelijak se "svůdně" olizuje. Potom kus dál jsou fotky zdeformovaných zadků žen, které byvše v jednadvacátém století si nechaly zřezničit pr..le k nepoznání. Takovým ženštinám by trochu toho středověku neuškodilo. Je zajímavé, jak se mnozí ohánějí jednadvacátám stoletím. Jenom se rozhlédněme kolem a uvidíme CO osvíceného nám to století přineslo.

3 0
možnosti
SL

Tak to jste klikař. Když otevřu iDnes já, je tam povětšinou svůdně se olizující a zadnici špulící Schillerová. Tehdy jsem ochotný dát se i k Talibanu nebo hůř - ke katolíkům.

1 0
možnosti
PB

P44e64t76r 90B47u42r16i81a80n

22. 7. 2021 17:33

Škoda, že opět chybí věrohodný odkaz. U podobných bijců Orbána (Hornera), jsem si ho dokonce musel u třetího jeho katastrofického blogu dohledat sám, abych pak zjistil, že všechno je jinak.

2 0
možnosti
Foto

Odkaz doplnuji. Jen si dejte pozor, aby jste ve svém orbánovském zanícení nehodil svůj hlas pro Babiše - nejlepšího přítele Orbána. To je nyní jeho nové PR a je určeno přímo pro takové lidi jako Vy....:-) Tu tradiční českou moudrost " vrána k vráně sedá..." jistě znáte.

0 1
možnosti

Výchova k morální čistotě a ctnosti je porušováním lidských práv nemorálních, špinavých a bezectných občanů.

0 0
možnosti
MG

Výchova k morální čistotě a cnosti je především líbivý název (pro někoho), za který lze schovat opravdu cokoli až po vymývání mozků v nacistickém stylu. Pokud si myslíte, že tam půjde o nějakou základní etiketu, jaká se učí třeba v tanečních, tak tomu bych velké naděje nedával. A taky bych v tom případě nechápal, proč to má být jen pro holky.

0 0
možnosti
Foto

Já to naprosto schvaluji. Za dob komunismu jsme ve škole měly hodinu o morální čistotě a ctnosti děvčat, jak se k děvčatům chovat . Co je na tom špatného??? To je nějaké tmářství. Morálka, pokud vím znamená poznat, co je zlo a co je dobro, že existuje něco, co se nesmí. Pokud se týká ctnosti, tak to není nic jiného, než učení o morálce a o tom, že každá osoba má svoji hodnotu. Ne jako v dnešního době, kdy některé holky ve věku 14 let chodí oblékané jak holky z Perlovky a za každou druhou větu mají dámské a pánské přirození a pomalu s každým klukem jdou když si řekne.

2 1
možnosti
Foto

Tak morálním hodnotám by se jistě měli učit všechny děti a to nejen ve škole. Na to pokryteckou církev opravdu nepotřebujeme. Výuka o morální čistotě a ctnosti je ovšem v katolickém Polsku určena pouze děvčatům. Představa, že všechny dívky a mladé ženy se budou oblékat,chovat a mluvit jako ortodoxní katolička a oblíbenkyně Duky Lipovská je pro mě opravdu děsivá....:-)

2 2
možnosti
MS

Mám Poláky jako národ docela ráda, ale v tomhle jsou fakt de..nti. Celé slavné právo a spravedlnost (spravedlnost? co je na tom za spravedlnost, když Vás nutí porodit čtvrté děcko, ikdyž vás to může zabít?) by si zasloužilo, aby poznali svou medicínu, ono by je to přešlo....

1 1
možnosti
Foto

Tak lze jen doufat, že podobnými středověkými nápady si zatlouká katolická církev hřebík do vlastní rakve a její vliv v Polsku přes politiku skončí....

2 3
možnosti
Foto

Karma, tmářství a fanatismus dohromady, to je strašně špatná kombinace.

3 0
možnosti
Foto

Máte pravdu, tak se toho držte

1 2
možnosti
  • Počet článků 574
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2018x
Pseudovesničan v "nejlepších letech", který se raduje z každého dne kdy může vnímat svět všemi smysly.Věčný optimista, který dobře ví, že život je krásný a je hloupé si ho kazit zlobou, závistí a nenávistí.