Očkovat se ? Ne!? aneb Úterý a náš "Penáč" - 7:20. Prázdno...

Další díl z našeho "Penáče"- svět je zase o kousek víc normální, další nesmyslnost zrušena. Nakupuji bez front. Konec seniorských hodin. Co dál? Novou vakcínou na covid -19 by se odmítlo očkovat 43 % lidí v Česku. Je to normální ?

Dobrou zprávou dnešního dne je zrušení nesmyslných seniorských nákupních hodin. Skoro začínám mít pocit, že vláda opravdu rozhoduje podle toho, co Mára Prchal načte na netu. Potom stačí napsat jeden nespokojený blog a věci se začnou hýbat.( rozesmátý smajlík) Je potřeba zůstat vždy optimistou a věřit, že každý nesmysl brzy skočí....

Celý svět údajně čeká  s nadějí na záchranu v podobě nové vakcíny proti čínské chřipce. Na nové vakcíně pracuje usilovně mnoho nejlepších světových odborníků. Nový průzkum provedený v Česku však ukazuje něco jiného....

https://www.irozhlas.cz/zpravy-domov/pruzkum-median-koronavirus-cesko-rousky-ockovani-hodnoceni_2005241800_tat

V Česku se zase tak moc nečeká. Je to jinde jiné? 19 procent obyvatel Česka se rozhodně očkovat dát nechce, 24 procent zvolilo odpověd spíše ne. Tento výsledek nepřekvapil pouze zadavatele průzkumu, ale i mě. Čekal bych úplně jiná čísla. Má být očkování proti čínské chřipce povinné? Jistě situace je  pouze teoretická, žádná vakcína zatím není. Co až bude? Budou se muset ostatní, kteří se dají očkovat přizpůsobit skupině těch, kteří očkováni nebudou? Budou se muset kvůli nim omezovat? 

Co vůbec je za tímto překvapivým výsledkem průzkumu? Strach? Obavy? Je to "protiočkovací sekta", která už je v Česku dost silná? Na tomto přikladě se velmi dobře ukazuje jak moc reálný život začínají ovlivnovat desinformace, hoaxy, nesmyslnosti, lži a konspirační teorie šířené virtuálním prostorem. 

Také ve svém blízkém okolí máme rodinu, kde děcka nejsou očkována z důvody obavy před autismem. To, že jde o mnohokrát vyvrácený nesmysl je vůbec nezajímá a diskuze na toto téma je už raději tabu. Je to marný. Je to marný. Je to marný.....

Těch nesmyslností a divokých konspiračních teorií kolem čínské chřipky se vyrojilo plno.To opravdu tolik lidí ovlivní v rozhodnutí nedat se očkovat? Virus jen tak nezmizí a bude se vracet. Uvolnění sice již nastalo, ale do normálního života to má stále hodně daleko. To už bez vakcíny tak budeme žít pořád?

Jako optimista doufám, že se brzy potřebná vakcína objeví. Co potom dál? Budou náš život dál omezovat ta skupina lidí, která se dát z různých a často nesmyslných důvodů očkovat nechce?

Já jsem rozhodně pro povinné očkování....

 

 

 

 

 

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Zdeněk Bárta | úterý 26.5.2020 8:13 | karma článku: 19,36 | přečteno: 1034x