Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JT

Ale ona se neděsí TOP09, má oprávněný pocit že volič ODS nebude volit, prostě tu kandidátku s topkou tam nehodí

1 0
možnosti
Foto

Já být paní oblastní předsedkyní, tak se TOP09 bojím také. Existuje totiž reálná možnost, že TOP09, zoufale se drápající po zádech ODS do sněmovny, může tuto z parlamentu naopak vytáhnout. Paní oblastní předsedkyně vidí lépe a reálněji, než předseda....

4 1
možnosti
Foto

Samotná ODS se sice do Sněmovny dostane a to je tak všechno....předseda má prostě větší ambice a samotná ODS už nic víc nedokáže....

0 0
možnosti
TB

Tak je fakt, že ta koalice bude kočkopes. Smysl by měla koalice ODS-KDU, obdoba německé CDU-CSU, ódeeska a lidovci mají program jakž takž podobný. Ale TOPka, to je něco úplně jiného.....a jestli se po volbách spojí s Piráty/STAN, tak budeme mít vládu 5 stran od krajní levice až po konzervativní pravici...to teda úplně vidím, jak to bude fungovat :-)

12 1
možnosti
JZ

Za I. republiky to fungovalo. :-)

0 1
možnosti
JZ

Mám obavy z takové podivné politiky TOP 09, na jednu stranu přijdou z perfektním pravicovým nápadem na právo zaměstnavatelů dávat okamžité výpovědi zaměstnancům bez udání důvodů. Super, chválím, to.

Na druhé straně názory jejich představitelů na nelegální migraci, nebo na uzavření tepelných elektráren, kde se shodují s ekošílenci, nebo na Izrael nemohu sdílet ani ve nejmenším. Já bych rád, aby moje strana prosazovala přesun českého velvyslanectví z Tel Avivu do Jeruzaléma, mohu to čekat od TOP 09?

3 1
možnosti
Foto

No já mam zase obavy z podivné retoriky např. Zahradila a některých dalších představitelů ODS.

Mně zas příjde šílené oddalovat uzavírání tepelných elektráren a mnoho dalšího.

Přesto to spojení volit budu, protože názory na ekonomiku jsou velmi podobné a v ostatním se dá najít kompromis.

0 6
možnosti
PK

Nepříliš optimistické čtení o naší budoucnosti...

0 0
možnosti
Foto

Kde jsou ty časy kdy jsme volbou Klause a ODS zvolily štastnou budoucnost....:-)

0 2
možnosti

Člověk nemusí být žádný velký politolog, aby věděl, že valná část českého národa je velmi háklivá na pozitivní přístup k imigraci, jak jej ústy Karla Schwarzenberga TOP09 předvádí. Uvázat si na krk takového koaličního partnera je ze strany vedení ODS projev politického diletantismu. Já TOP09 její politiku neberu, je to jejich volba, ale ať si ji praktikují na vlastní triko.

14 1
možnosti
SB

Souhlasím se vším s výjimkou poslední posledních slov "ale ať si ji praktikují na vlastní triko".

ODS do toho jde dobrovolně. TOP 09 se tou politikou netají, takže to rozhodnutí je oboustranné (vlastně třístranné).

ODS dělá chybu, ale od TOP 09 tohle žádný podraz není.

Hloupý, kdo dává (a ODS dává TOP 09 dobrovolně své pozici), hloupější, kdo nebere.

2 0
možnosti
TF

dosud jsem si myslel, že by takového článku byli schopni jen hnojometi z Fora 24, ale vidím, že projevit názor odlišný od toho, který mi někdo mermomocí cpe jako jediný demokratický, správný, atd., umí potrestat i další média... Od voleb 2010 osobně už ODS nevolím, protože zklamání, co po nepředstavitelné euforii před volbami (vyhnání tzv."kmotrů" z vedení strany apod., snížení daní apod.) přišlo a jak to celé skončilo, už jim neodpustím. Ať si paní rétorka Němcová nebo pan Fiala v televizi plká, co chce... Všem, kteří touží po změně a po koalici naznačené na té slavné pivní fotce, to fakt ze srdce přeju, aby to vyšlo a fungovalo. Osobně se ale spíš domnívám, že obavy členky ODS jsou velmi na místě. A všem "toužícím" fakt doporučuji oživit paměť a vzpomenout si na problémy koalice po volbách 2010... A nakonec, stačí juknout na aktuální skládání vlády v Karlovarském kraji... já bych to zas tak růžově neviděl. Prohlédnete, jakmile skončí téma Antibabiš.

10 2
možnosti
Foto

V Olomouckém kraji je to jednoduché. ANO ani 27 procent nestačilo na vládu v kraji. Kolice STAN-Piráti ze druhého místa a 20 procent mají svého hejtmana. Stejně tak dopadlo ANO jinde....

0 0
možnosti
JF

J21i97ř92í 79F28o53g35e77l

8. 12. 2020 10:54

Jedna z těch, kteří snad vezmou ODS zpět do rukou a budu mít opět koho volit.

Fiala akorát stranu povznesl od 10% k 10%.

TOP hdil záchranný kruh, sobě hodil smyčku na krk....

8 2
možnosti
MS

Já myslím, že k předmětnému poplivání došlo už uvnitř ODS ze strany pana Fialy. Očividně rozhodnutí spojit ODS do koalice nebylo hlasovací rozhodnutí demokratické většiny všech členů ODS (nebo aspoň zástupců všech obvodů ODS), ale pouze rozhodnutí vedení ODS. Jestli se chce pan Fiala vést ODS za "těchto" podmínek, tak si myslím, že spojitost s ANO 2011, je více, než náhodná.

Otázka je, jestli paní Ludková mluvila v rozhovoru pravdu - tedy, že ostatní ODSáci byli postaveni před hotovou věc?

Taky mi přijde nelogický, že kandidujícím zástupcem koalice má být člověk z TOP 09 (Markéta Pekarová Adamová), tedy nejmenší strany, která bez ODS zanikne. Tohle je opravdu divný svazek.

8 1
možnosti
Foto

KDU - ČSL jsou nyní ještě menší...to jako mají být na kandidátce jen lidé z ODS?

1 0
možnosti

M78a38r27t16i17n 80Š55u58l43c

8. 12. 2020 10:24

Myslím, že není nic přirozenějšího, nežli to, že lidé mají různé názory (a to i v rámci stejné strany). A je dobře, že se je nebojí dát najevo.

Záleží jen na tom, jak je vnímají ostatní a jakou získají v dané straně podporu. To je přece demokracie.

Chápu, že ODS jsou nejblíže ty programově konzervativnější strany a tudíž nechce aby hlasy jejich voličů propadly tím, kdyby se nedostaly do sněmovny.

Na druhou stranu existuje opravdu určité riziko, že by trojkoalice nemusela naplnit tu povinnou 15% hranici (třeba kdyby ta nová Minářova strana přece jenom nějak zamíchala preferencemi) a pak by propadlo všechno.

1 1
možnosti
SB

To by se dalo zařídit tím, že oficiálně to bude ODS "s podporou TOP09 a KDU-ČSL". Na kandidátní listiny by samozřejmě přišli i zástupci obou zmíněných stran. Ale oficiálně by kandidovala jen jedna strana a ostatní dvě by se po ryze formální stránce voleb nezúčastnily.

Jen by se moc lidí asi ironicky smálo tomu, jak by to nejvíce schvalovali ti, kteří nejvíce řvou, když Babiš formálně převede svůj majetek někam, kde to stejně kontroluje on sám. Řvou, že je to jen formální krok, ale faktické obcházení zákonů.

V čemž mají naprostou pravdu, ale najednou by to u někoho jiného nevadilo.

Ale ještě napíši, že sice by to tak vyřešit šlo, ale nejsem si jistý, že by na to druhé strany takto přistoupily. Přeci jenom by to možná byla rána jejich ješitnosti. Něco jiného je to v jednotlivých senátních obvodech, kde si to mohou vyměnit mezi sebou navzájem a v jednom obvodu je to kandidát strany A s podporou stran B a C a v jiných je to kandidát strany B nebo C s podporou zbylých dvou stran, a něco zase jiného by to bylo, kdyby to mělo platit v celé republice. V celé republice by byli pouze podporovatelé a nikoli rovnoprávní spojenci.

2 0
možnosti
  • Počet článků 574
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2018x
Pseudovesničan v "nejlepších letech", který se raduje z každého dne kdy může vnímat svět všemi smysly.Věčný optimista, který dobře ví, že život je krásný a je hloupé si ho kazit zlobou, závistí a nenávistí.