Premium

Získejte všechny články mimořádně
jen za 49 Kč/3 měsíce

Nový fanoušek Slavie - Miloš Zeman

Je to takový její klenot - světový unikát.Kdo jiný se stal fotbalovým fanouškem v tak pozdním věku a z tak bizarního důvodu? Klub vlastní čínský investor a to je tedy důvod proč mu fandit. I fandit se musí politicky....

Jak se vůbec rodí takový fanoušek? Myslím tedy normální porod, ne nějakou úchylárnu na podporu čínských soudruhů a jejich neviditelných investic.Vzpomenu svůj vlastní fanouškovský porod, který nastal v mých deseti letech.Situace byla přímo ideální, jsme mistři Evropy a Tonda Panenka je fotbalovým bohem nejen kluků, kteří  honí mičudu po hřišti. Volba byla jasná - Bohemka. Jako správný rodák a patriot jsem také fandil místnímu klubu, kam jsem na druholigové mače chodil podávat zakopnuté míče. První ligu jsme měli jednou opravdu dost blízko, pak se provalila úplatkářská aféra a trestní sešup o pár soutěží níž.To jsem jako fanoušek skončil....

Stále si vzpomínám na můj největší fanouškovský okamžik, kdy na semifinále poháru přijela na náš místní narvaný stadion Bohemka i s Tondou Panenkou.Tehdy jsem si poprvé a naposledy šel pro autogram.Panenkův podpis jsem z nostalgie schovával hodně dlouho .Dávno potom co mé klukovské fotbalové fanouškovství vyšumělo dost brzy do ztracena.

Fotbal už mě nezajímá, ale ty stále nové klukovské fanoušky, které přivedli k fandění většinou jejich tátové dobře chápu, stejně jako ty kteří fandí fotbalu dál jako dospěláci. S vyjímkou těch ořvaných agresivních opic, kteří dělají všem slušným fanouškům jen ostudu a nejdou se na fotbal pobavit,ale léčit svoje osobní mindráky.

Je opravdu mezi fanoušky aspoň jeden takový jako prezident? Vybral si někdo k fandění klub jen proto,že ho vlastní čínský investor? To má být nějaká nová forma vlastenectví nebo místního patriotismu? Čínského vlastenectví a patriotismu? 

Jak už jsem psal fotbal mě nezajímá a zápas jsem tedy nesledoval.Zaregistroval jsem ovšem nového prezidentského fanouška, který předtím pozval hráče Slavie dokonce na Hrad. Když jsou potřeba předvádět "úspěšné čínské investice" hodí se nakonec i fotbalisté. Taky co jiného prezentovat, když submisivní pokorné lezení do čínských zadnic nic jiného s čím se chlubit nepřineslo...

Nevím jak si nový prezidenský fanoušek užil zápas, ale asi jako jediný správný čínský patriot se mohl radovat z úspěchu klubu,který vlastní čínský investor. Nešlo prohrát. Také Inter Milán je majetkem čínského investora a předsedou klubu je čínský soudruh....

Jen mě tak napadlo. Zve si také italský prezident hráče Interu do svého sídla a chodí jim fandit na stadion jen proto,že klub vlastní čínský investor....?...

A ještě si dovolím pár otázek.Je tato nejúspěšnější čínská  "investice" v Česku investicí kterou potřebujeme?Investice do fotbalového klubu je především věc prestiže a často díra na peníze. Tento typ "investic" kritizoval i nejvyšší čínský soudruh jako vyhazování peněz. Kolik přinesla tato "investice" nových pracovních míst? O kolik posílila naši ekonomiku? V obouch případech vidím nulu.Opravdu to stojí za to pokorně se hrbit před čínskými soudruhy a mít ještě u toho drze plnou hubu vlastenectví...?

Pane prezidente, opravdu Vám stojí za to hrbit se před  čínskmi soudruhy, hájit je a stát na jejich straně proti vlastní zemi? Ten Vámi avizovaný tvrdý trest čínských soudruhů za vypovězení pražské smlouvy přijde kdy? Zase jen hloupé barrandovské lži....

 

Autor: Zdeněk Bárta | pátek 29.11.2019 8:16 | karma článku: 25,65 | přečteno: 654x
  • Další články autora

Zdeněk Bárta

Je útok na symbol naší pomoci Ukrajině bojem proti chudobě?

Dav dezolátních chcimírů zaútočil na budovu Národního muzea s úmyslem sundat ukrajinskou vlajku. Zákony platí pro všechny a policie konala dobře svou práci. 18 "bojovníků proti chudobě" bylo zatčeno. Co vůbec chtějí ti lidé?

12.3.2023 v 6:49 | Karma: 42,05 | Přečteno: 3897x | Diskuse| Politika

Zdeněk Bárta

" Už mám těch starostí o důchodce plný zuby"

"Pořád jsem to nějak bral, ale toto už je moc. Nedělejte z nich chudinky. Růst důchodů je rychlejší než růst mezd. Důchodci nemají hypotéky, nemají malé děti, které se školní výbavou a oblečením stojí plno peněz..."

4.3.2023 v 7:17 | Karma: 29,16 | Přečteno: 1193x | Diskuse| Politika

Zdeněk Bárta

Stávka za důchody! Ochromí zem stávka koblihových důchodců?

Dostanou přece přidáno jen 760 korun. To je okrádání důchodců! I důchodci jsou rozděleni a to i přesto, že si je Babiš a spol. bere do huby všechny. Na bezohledné sobce - to jsou ti koblihoví a na ty normální. Slušné a chápající.

3.3.2023 v 6:57 | Karma: 44,25 | Přečteno: 10297x | Diskuse| Politika

Zdeněk Bárta

Projedí dnešní důchodci dětem budoucnost?

A pochopitelně i nám ostatním. Mají zbýt na nás kdo jdeme do důchodu za 10, 20 či více let jen dluhy a problémy s financováním našich důchodů? Pořád čtu jak si důchodci své důchody zaslouží. Jak celý život dřeli. A co my? My ne?

28.2.2023 v 12:32 | Karma: 42,46 | Přečteno: 7071x | Diskuse| Politika

Zdeněk Bárta

Jiří Rusnok podpořil Pavla - Babiš je chaos.

Různé osobnosti či "osobnosti" se vyjadřují k prezidentské volbě a je celkem zajímavé či spíše smutné jak málo výrazných osobností máme. Bývalý premiér "zemanovské" úřednické vlády a guvernér ČNB Jiří Rusnok je jednou z nich.

26.1.2023 v 7:11 | Karma: 0 | Přečteno: 250x | Diskuse| Politika
  • Nejčtenější

Stovky amerických obrněnců se v řádu dnů nepozorovaně přemístily do Česka

2. května 2024  17:21

Několik set vozidel americké armády včetně obrněnců Bradley nebo transportérů M113 se objevilo ve...

Nahá umělkyně za zvuků techna házela před dětmi hlínou. Už to řeší policie

3. května 2024  10:10,  aktualizováno  13:43

Policie prošetřuje vystoupení, ke kterému došlo na Akademii výtvarných umění (AVU). Umělkyně a...

Podvod století za 2,4 miliardy. Ortinskému hrozí osm let a peněžitý trest 25 milionů

29. dubna 2024  6:21,  aktualizováno  13:19

Luxusní auta, zlaté cihly, diamanty a drahé nemovitosti. To vše si kupoval osmadvacetiletý Jakub...

Auto vyjelo z vozovky a srazilo tři lidi. Žena zemřela, dvě vnučky jsou zraněné

2. května 2024  16:40,  aktualizováno  3.5 12:38

Osobní auto srazilo dnes odpoledne v Čáslavicích na Třebíčsku ženu a dvě děti. Žena srážku...

Zemřel bývalý místopředseda ODS Miroslav Macek. Bylo mu 79 let

1. května 2024  12:58

Ve věku 79 let zemřel bývalý místopředseda ODS a federální vlády Miroslav Macek, bylo mu 79 let. O...

Šli do stanu zjistit, zda nemají nádor. Krutou odpověď jich slyšelo 170

3. května 2024  18:30

Preventivní akce Stan proti melanomu se v Praze, Brně a Ostravě zúčastnilo přes 3800 lidí. Lékaři...

Maláčová o důchodech: Nad 60 let jsou lidé bez šance. Rekvalifikují se, věří Pertold

3. května 2024  18:15

Podcast Vláda v úterý schválila návrh důchodové reformy. Počítá se zvyšováním důchodového věku nad 65 let...

V Berlíně hoří výrobní hala firmy produkující zbraně poskytnuté Ukrajině

3. května 2024  15:44,  aktualizováno  18:11

Hasiči na jihozápadě Berlína likvidují rozsáhlý požár výrobní haly, ve které jsou uskladněny...

Ukrajině nastává „nejtemnější hodina“. Začíná mluvit o jednání s Rusy

3. května 2024

Premium Ukrajinské armádě se stále nedaří stabilizovat situaci na frontě a nálada v Kyjevě je čím dál...

Akční letáky
Akční letáky

Prohlédněte si akční letáky všech obchodů hezky na jednom místě!

  • Počet článků 574
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2114x
Pseudovesničan v "nejlepších letech", který se raduje z každého dne kdy může vnímat svět všemi smysly.Věčný optimista, který dobře ví, že život je krásný a je hloupé si ho kazit zlobou, závistí a nenávistí.