Nevoliči "menšího zla" nakonec pomohou jen k vítězství "většímu zlu". Spokojeni?

Volíme. Čas se rozhodnout. Je velmi relativní někoho označit za menší či větší zlo. Každý může už pouze dva kandidáty vnímat a hodnotit úplně jinak. Možnost A  nebo možnost B. Už se nedá nikam uhnout jako v 1.kole. Dá? Nevolit?

Nyní se hraje o nerozhodnuté voliče, kteří půjdou možná volit jednoho kandidáta pouze z důvodu, že je pro ně menší zlo. Chápou, že i jejich volba menšího zla pomůže to větší porazit.

Jak už jsem psal. Každý to menší zlo může vidět jinde. Kde ho většinou vidí voliči poražených  Nerudové, Fischera či Hilšera není těžké uhodnout. Sami poražení kandidáti se vyjádřili dost jasně....

Máme zde i jiné voliče kandidátů, kteří nepostoupili. I oni vnímají to menší zlo. Volit ovšem nepůjdou. Přece nebudou volit zlo i když je menší. Pořád je to přece zlo. Opravdu "obdivuhodné a vysoce morální", ALE....

Co dokáži opravdu ve skutečnosti? V situaci kdy se větší zlo snaží přesvědčit voliče menšího zla aby nešli volit? To je totiž jediná cesta k vítězství většího zla. Voliči menšího zla musí sedět doma aby mohlo vyhrát. Velice jednoduchá strategie.

Voliči, kteří vnímají menší zlo dokáží svou nečinností a jeho nevolbou pouze jedno. Pomohou vítězství většího zla. Opravdu to nechápou? To bude jediný výsledek jejich rozhodnutí. Nic jiného. Sami sebe svou naivitou obsadí do role "užitečného idiota" kterou sehrají v režii velkého zla.

Pro jeho vítězství.

To jsou opravdu s touto rolí spokojeni?

 

Autor: Zdeněk Bárta | čtvrtek 19.1.2023 9:52 | karma článku: 40,90 | přečteno: 11311x