Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Pokud má být článek srovnáváním milostí mezi  dřívějším a dnešním režimem, je nutno si uvědomit, že posledním komunistickým prezidentem Československé socialistické republiky byl pan Václav Havel. Do funkce byl  zvolen komunistickým parlamentem a přísahal věrnost Československé socialistické republice.

0 0
možnosti
ZB

Já srovnávám počty milostí různých prezidentů bez ohledu na dobu a politickou situaci.Já jsem také na vojně přísahal věrnost Československé socialistické republice a zradil jsem...;-)Co mám dělat? Celé noci kvůli tomu nemůžu spát;-)

0 0
možnosti
MK

Mně nevadí rozdané milosti různými prezidenty. Mně vadí, že do toho každý chce kecat, přitom právě institut milosti by měl být a zůstat výsostným právem prezidenta.

2 0
možnosti
SB

Husákovy milosti byly většinou pro emigranty, kteří se vrátili, a potřebovali milost, aby nemuseli jít do lochu na nepovolené opuštění republiky, tedy za něco, co dnes již téměř nepřipadá v úvahu.

2 0
možnosti
JC

A to víte, nebo si to myslíte?

Těch navrácených emigrantů právě moc nebylo. Aby se vraceli, vyhlásili pro ně dlouhodobou amnestii - tedy neřešili to milostmi (a Husák tehdy ostatně ještě nebyl presidentem). Od roku 1975, kdy se Husák stal presidentem, se ale už moc emigrantů nevracelo - respektive já si pamatuji řadu lidí, kteří mi zmizeli v mládí z očí, neb emigrovali (a mnozí se i legálně vystěhovali - po roce 1978 to bylo dost snadné: vpodstatě stačil podpis Charty´77), a neznám vůbec nikoho, kdo by se tehdy z emigrace vrátil, a dokonce jsem o nikom takovém ani neslyšel s výjimkou estébáka Minaříka.

Takže jestli máte nějakou statistiku Husákem udělených 5,4 tis. milostí, sem s ní. Ale bez ní nejsem nakloněn věřit tomu, že by byť jen 20 % z toho počtu představovaly milosti pro emigranty.

0 0
možnosti
JD

proč ty uvozovky? milost může udělit jen a pouze prezident....jestli je to na návrh ministerstva nebo občanů, jestli mu k tomu podklady spracuje jeho vlastní právní odbor nebo ministerstvo, je úplně jedno. Milost uděluje nebo neuděluje prezident

1 0
možnosti
ZB

Já přece nic jiného netvrdím.

1 0
možnosti
LV

Kdo nevypije denně 6 panáků kořalky a tři skleničky vína, ten ví houby o tom, co je to nemoc.

A navíc ten dotyčnej měl exekuce... No fuj tajbl...

Ergo na svobodě by se akorát trápil, utíkal před exekutory a čekal na smrt. Milosrdný pan prezident ho vlastně svým neudělením milosti chrání tím, že mu nesebral střechu nad hlavou, zajistil zdravotní péči a ochránil před exekutory. No není to úžasné?

0 1
možnosti
JC

JUDr. Husák byl velmi milosrdný člověk. Vyhlásil velké množství amnestií, udělil vskutku pozoruhodné množství milostí, zasadil se o zmírnění represivnosti trestního práva a o alternativu dlouhodobého vězení místo trestu smrti atd.

Patrně k tomu vedla tragika jeho osobního života.

Nakonec zemřel jako katolík, zaopatřen všemi svátostmi.

0 0
možnosti
ZB

Skromnost, pokora, moudrost...tak opravdu hodnotí Husáka jeho soudruzi.Je smutné, že v určitém srovnání vychází s porovnáním třeba s Klausem či Zemanem jako ten lepší...

0 1
možnosti
KC

Před Zemanem bych zamykal i chleba, natož udělování milostí.

4 0
možnosti