Kramatorsk. Kdo skutečně zabíjel na nádraží. Zabíjel vůbec? Divadlo?

První kdo ve válce umírá je Pravda. Lže každý. Proto je nutné vždy brát jakoukoliv informaci z každé strany s velkou rezervou. U mnoha zdrojů i z ukrajinské strany je tedy napsáno, že jde o informace, které nelze nezávisle ověřit.

Tato válka není o tom, že jedna strana neustále lže a druhá mluví stále pravdu. Lžou všichni a u každé informace si musí dát člověk pozor, aby emoce které má vyvolat nejsou určeny k manipulaci.

Nechci tady řešit zda raketa, která dopadla na nádraží byla Točka či Iskander. Kdo ji mohl mít ve výzbroji a kdo a proč ji mohl odpálit. Z fotografií, které jsem z místa raketového útoku viděl mám pocit, že na místo žádná raketa nedopadla a tak je zbytečné to řešit....

Nejsem jistě sám na koho celá záležitost působí jako špatné divadlo. Na místě exploze žádné rakety jsem pochopitelně nikdy nebyl a vycházím jen ze svých představ jako by to tam mělo vypadat a co takový výbuch způsobí. Také z fotek, které jsou k dispozici.

Co mě poprvé udeřilo do očí? Všechny skla v místě údajného výbuchu jsou celá a to i tam kde leží údajní mrtví. To má být destrukce po raketě, která má zabíjet? Žádná tlaková vlna? Neporušené skleněné tabule, fasáda i chodník?

Před nádražím lze vidět čtyři ohořelé vraky aut. Znak destrukce? Lampa v jejich blízkosti má ovšem neporušené skleněné koule.

Na nástupišti mrtví lidé a vedle nich nepoškozená zavazadla. Neporušený chodník a okoli.

Všichni ti mrtví okolo. Tolik mrtvých a tak málo krve z devastujících zranění, která měli utrpět?

Těžké torzo rakety, které působí jako kdyby ho na trávník někdo položil? Nač ten teatrální nápis?

Pokud jde o divadlo je to v podstatě dobrá zpráva. Nikdo zbytečně nezemřel a nikdo nebyl zraněn. Někdo jen zbytečně a hloupě tlačí na pilu. To je vždy špatně.

Pokud ne, jsem špatný pozorovatel a moje pochybnosti jsou mimo což se u někoho kdo hodnotí výbuch rakety z gauče bez znalosti moderních zbraní může snadno stát. To ovšem znamená další skutečně mrtvé a zraněné v této zbytečné válce. I ti ušlapaní v panice a tlačenici, která mohla nastat jako reakce na vzdálený výbuch. I to se mohlo stát.

To jsou pouze mé postřehy z fotografií a místa údajného výbuchu. Já jistě nebudu podezírán z proruSSké agitace a zpochybnování ruSSkých zločinů na Ukrajině. Informace pouze nepřijímám, pochybuji o mnohém co se ve válce děje a snažím si to sám sobě vyhodnotit.

Tohle se mi ovšem moc nezdá. Nevím....

Rád si počkám na další informace a vysvětlení.

https://www.idnes.cz/zpravy/zahranicni/ukrajina-rusko-utok-nadrazi.A220408_103030_zahranicni_bur

PS. Omlouvám se, že se kvůli dalšímu trestu nemohu účastnit diskuze.

 

 

 

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Zdeněk Bárta | pátek 8.4.2022 12:59 | karma článku: 0 | přečteno: 4227x