Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Proč by generál Pavel vadil komunistům, vždyť pochází z jejich řad. Bude míti hlasy od všech těch bývalých komunistů, kteří po revoluci převlékli kabát a těch není málo, tedy si myslím, dobrý kandidát pro členy stran, které založili bývalí komunisté.

3 0
možnosti
ND

Milý pane Horáku, nechcete doufám říct, že jste tak neschopná generace, která se nedovede postarat o svoje staré, tak jako jsme se postarali kdysi my.

Pokud si pamatuji, tak to byla převážně moje generace v produktivním věku, která se postavila za svoje děti a v 89 se zasadila o změnu režimu, kdyby to neudělala, asi bychom se zde nebavili. Nevím kolik je vám let, ale fňukáte dobře, že se nestydíte, celý život jsem pracovala a dílo je za mnou vidět, s mužem jsme vychovali svoje děti, dali jim vzdělání. Obě jsou pracovité a úspěšné a i oni mají své děti.

Co ještě byste po mně chtěl?

O mimořádném příspěvku se s vámi bavit nebudu.

0 0
možnosti
ND

Patří pod 14:19 příspěvek pana Horáka

0 0
možnosti
ND

Tak snad bude více kandidátů, nejen tihle dva...

0 0
možnosti
Foto

Možná pane Bárto jste byl před rokem 1989 ještě nevědomé děcko. Ale v té době se ucházet o kariéru v armádě či policii zločineckého režimu nemohl ucházet nikdo čestný, pokud neměl těžký mentální deficit. Nechci ani Pavla ani Ovčáčka. Chci někoho, kdo má mnohem vyšší kvality.

11 0
možnosti
Foto

Tak vezměte lucernu a v pravé poledne vyjděte do ulic. ;-D

U nás v podniku mohl být v té době vedoucím oddělení pouze člen KSČ, nebo spolupracovník StB.

1 0
možnosti
PK

Gen. Pavel se svým "odborným" týmem rozjel v červenci turné po republice ohledně koronaviru. Nad touto akcí kroutí hlavou jak levice, tak pravice, tisk i já:-) Nezlobte se, tento pán na prezidenta nemá. To už lepší je jestřáb Fišer i když hradní pán by jestřáb neměl být. Neplést Fišera a Fischera, ten už kandidátem byl a dokonce vedl dlouho žebříček:-) Jó, přímá volba je "sviňa".

2 0
možnosti
Foto

Tak i já budu volit Fišera...

0 0
možnosti
PN

P59e62t34r 70N67e10d82v80ě90d

27. 8. 2020 18:51

Můžete mi objasnit, kohopak myslíte tím, kdo velebí Rusko? Nebo to jsou chrabré bohužel však prázdné kecy jako vždy?

Takže už neplatí ještě nedávno oblíbené a používané rčení " jednou komouš, vždycky komouš"?

A jak chápete větu přibližně takto znějící : " tím rozhodně neříkám, že by Pavel měl být vyloučený z politického života včetně možnosti kandidovat na prezidenta" ?

6 0
možnosti
Foto

Nevím, zda to díky své inteligenci pochopíte, ale rčení "jednou komouš, vždycky komouš" stále platí. Ale komouš jste vy. Generál Pavel byl straník. Že to nechápete?:-)

5 5
možnosti
DH

D33a63v72i39d 83H51o98r24á26k

27. 8. 2020 18:31

Pane Bárto, když tady tak vehementně bráníte pana ex-generála, pak si dovolím odhadnout, že tuto situaci, která bývala v oněch "normalizačních" dobách běžná, budete patrně znát osobně, či ze svého blízkého, či širšího příbuzenstva, či okolí.

Konečně i já jsem zažil, když můj tatík, díky svému otci, mému dědu, zaujímal v těch dobách slušnou pracovní pozici a navíc ve výboru ZO KSČ funkci pokladníka, kterou mu zajistil děda, který byl zakládajícím členem oné závodní organizace. A když jsem jej přemlouval, aby tu totalitní stranu opustil, v dobách kdy jsem po vyučování chodil v chladných listopadových dnech roku 89 ́ cinkávat klíčky a vyvolávat hesla po náměstíčkách, tak to odmítal s tím, že mu jednou, až se vše zklidní a vrátí do "normálu" budu vděčný, a podobně jako on díky svému otci, následně i já díky jemu také získám v závodě šikovnou pracovní pozici kde se nenadřu, a naváži tím na určitou rodinnou tradici.

Naštěstí však časem a s vývojem situace má slova a naléhání pochopil, prohlédl, učinil sebekritiku a vystoupil, aby následně v oněch dobách privatizací spolu s ex-spolusoudruhy ze ZO KSČ, kteří též vystoupili, závod díky jistým zkušenostem, známostem a konexím získali a privatizovali. A později, jak bylo v oněch dobách běžné jej šikovně tzv. "vytunelovali", aby jej následně opět díky známostem výhodně prodali do rukou zahraničního zájemce. A jen bych doplnil, že díky těmto dějinným událostem je naše rodina poměrně slušně zajištěna.

Prostě takové tehdy byly doby, a tak podobně jako i Vy, pana ex-generála neodsuzuji a považuji jej podobně jako mé předky za jednoho z těch šikovných lidiček, kteří dokáží využít každé příležitosti (...pochopitelně ke svému prospěchu).

3 7
možnosti
MV

tohle nevymyslis - to musi dat dohromady pan Horak

"jak ten kloucek premlouval tatu, aby opustil totalitni stranu kdyz po skole brouzdal ulicemi a cinkal klici..."

Rosamunde Pilcher hadr, Vam povim

9 0
možnosti
Foto

To je zajímavé prezidentem máme bývalého člena KSČ, soudy usvědčeného lháře, opilce, premiérem je bývalý agent StB, člen KSČ, oligarcha jak vyšitý, usvědčený lhář, trestně stíhaná osoba, která nám dělá spolu s prezidentem ostudu ve světě, máme generála Pavla, kterého si váží a obdivuje celý západní svět, ale čecháčkům vadí. Ti dva ne. Ty budou obhajovat do hrdel a statků.

15 0
možnosti
DR

"máme generála Pavla, kterého si váží a obdivuje celý západní svět"

Jo Jiříku, pokud polezeš jisté mocnosti ve všem do jisté části těla, tak tě taky bude obdivovat dle tebe "celý" svět. ;-D

2 3
možnosti
AM

Nepište, raději venčit čokla. Když PP tak toužil být výsadkářem a skákat s padákem, že kvúli této touze v nejhorší době slizce ohnul páteř, tak proč to nedělá a cpe se do politiky ?

1 6
možnosti
Foto

Podle toho co píšete a jak se vyjadřujete soudím, že Vám bych nesvěřil ani psa. Do politiky se snad může cpát každý, můžete to zkusit taky....;-)

9 0
možnosti
JK

Na druhou stranu co to je nebýt komunista, ale vstoupit do KSČ kvůli kariéře? To přece není omluva. To by kvůli kariéře mohl vstoupit do KSČ pak každý občan ČSSR nad 18 let. Není prostě možné využívat výhody slušné kariéry a po revoluci tvrdit, že to vlastně žádná slušná kariéra a vydobytky nebyly.

4 1
možnosti
Foto

Karieru? Jakou udělal Pavel za komunistů kariéru?Mají tří roky formálního členství ve straně převážit jeho práci a výsledky v armádě? Nikdo nedokázal víc než on.

3 3
možnosti
  • Počet článků 574
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2018x
Pseudovesničan v "nejlepších letech", který se raduje z každého dne kdy může vnímat svět všemi smysly.Věčný optimista, který dobře ví, že život je krásný a je hloupé si ho kazit zlobou, závistí a nenávistí.