Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Q

quoko

11. 4. 2012 9:24
decentralizovat, co se dá

Okamura je populista, o tom nepochybuji. Co se týče nápravy demokracie, myslím, že v menších společenstvích jako je zmiňované Lichtenštejnsko je větší přehled o tom, co se děje. Myslím, že by stát měl dělat jen, to co nemohou obce. Tedy decentralizovat na obce všechno ostatní: školství, místní daně, hygienická a ekologická opatření, dokonce i místní spravedlnost (volené soudce) atd. Na stat by zbyla asi jen obrana státu, vztahy se zahraničím a obecná spravedlnost.

0 0
možnosti
EB

emancipovaný běloch

10. 4. 2012 17:06
Karma

Pavel Kula R^

0 0
možnosti
H

Halfunx

10. 4. 2012 14:46
Povelikonoční výplata

Za všechny příznivce přímé volby to odnesl nářezem Tomio. Současný zmar systému zastupitelské demokracie je patrný nejen u nás, ale i na západ či východ od nás. Systém graduje a stává se neudržitelným a je (doufám) ve své poslední fázi. Výrazy v dnešní politice, ze kterých by se poblil i kanál a nejen soudní přísedící, jsou jak vidno běžné. Se stejnou morálkou naši zastupitelé spravují stát a věci veřejné (nikoli strana). Jedinou obranou tohoto systému je tvrzení, že občané jsou stejní zvrhlíci, nebo spíš horší a nedokáží se správně rozhodnout. To demontrujete na nesmyslném příkladu připojení k jinému státu i když víte že ve skutečném referendu by to nabeton neprošlo.

Já tvrdím, že v této zemi žije většina lidí slušných, vzdělaných a s jasnými názory a přímá demokracie jim dá pocit a snad i jistotu, že na vývoj své země nají vliv. Nic není dokonalé, ale diametrální skok k lepšímu od současného stavu je zřejmý.

P.S.: Přímá demokracie je bez politiků. Propagátor nemůže být politik.

0 0
možnosti
H

Halfunx

10. 4. 2012 14:17
COŽE

4 (slovy čtyři) dvánáctihodinové směny za sebou? Vaše kolbenka porušuje zákony, pokud jste to nevěděl, tak teď to víte a vaší povinností je hlásit porušení zákona příslušným orgánům. Minimálně policii a inspektorátu práce.

0 0
možnosti
EB

emancipovaný běloch

10. 4. 2012 17:04
Re: COŽE

A proc, jako pravicovy clovek ma odbory na haku, nekeca a maka. Tak je to, rekl bych, spravne. Pavel Kula

0 0
možnosti
  • Počet článků 574
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2019x
Pseudovesničan v "nejlepších letech", který se raduje z každého dne kdy může vnímat svět všemi smysly.Věčný optimista, který dobře ví, že život je krásný a je hloupé si ho kazit zlobou, závistí a nenávistí.