Kdo na kulturu? Míra Rozner či Pepa Nos?

Je třeba připravit se na situaci kdy ČSSD odejde z vlády a její místo zaujmou odborníci a manažeři od Tomia. Ten má na rozdíl od oranžové pustiny kam sáhnout a vybírat z opravdové kvality. Kdo bude novým ministrem kultury?

Jako přirozený kandidát se nabízí expert na kulturu v SPD, známý a oblíbený zabrušovač Míra Rozner. Je sice "jenom" pekař, ale do kultury už zabrušoval jako manažer Argemy. Když k tomu přidáme i jeho odborné názory na koncentrační tábory, kterými zastínil všechny pseudoodborníky není v podstatě co řešit.

Je tu ovšem i další možnost. Už v minulosti byl ministrem kultury aktivní umělec. Herec nebo tak něco. I zde má SPD silnou kádrovou rezervu v osobě herce, textaře, skladatele a zpěváka slavného Pepu Nose. Jeho kvalitu potvrzuje kandidatura do Senátu za SPD, kam se vybírají jen ti nejlepší. Nejvíc aktivní je sice nyní Pepa v sepisování úchylných vulgarit na svém webu, ale i hospodská kultura je kultura. Takový lidový ministr hospodské kultury by jistě mnohým vyhovoval.

Kdo z nich? Tomio má opravdu těžkou volbu. Já bych radil Pepu, ten má na rozdíl od Míry víc času.Zabrušovač totiž v Parlamentu spolu s Tomiem zachranuje národ a to je vyčerpávající práce.Jistě ani nespí. To Pepa má času víc, do Senátu se nakonec velmi těsně nedostal, o jeho koncerty je nulový zájem, už si ho nikdo nepozve ani za párek a pivo. Času a energie udělat na kultuře konečně pořádek má mnohem víc. 

Události ovšem nabírají na tempu a ještě než jsem dopsal se objevila další překvapivá možnost.Odcházející ministr Staněk se drží koryta pevně a s tím kopáním kolem sebe to přehnal. V ČSSD tím úplně skončil, což ho určitě moc nemrzí, protože za chvíli skončí  i celá neschopná a slabá oranžová parta přátel.Je třeba rychle přesunout se jinam a Tomio jistě nabídne svou laskavou vlasteneckou náruč.

Takže nakonec takto - Staněk zůstává ministrem kultury, nyní v barvách SPD. Vše vyřešeno....

 

 

Autor: Zdeněk Bárta | sobota 6.7.2019 12:34 | karma článku: 35,28 | přečteno: 4534x