Je útok na symbol naší pomoci Ukrajině bojem proti chudobě?

Dav dezolátních chcimírů zaútočil na budovu Národního muzea s úmyslem sundat ukrajinskou vlajku. Zákony platí pro všechny a policie konala dobře svou práci. 18 "bojovníků proti chudobě" bylo zatčeno. Co vůbec chtějí ti lidé? 

Kde jsou všechny ty katastrofické předpovědi a scénáře? Máslo za 80 korun a nejen končící Madeta? Benzín za 150 a jeho nedostatek. Hromadně krachující podniky a dlouhé fronty zoufalých nezaměstnaných? Umrznutí a hladem omdlévající důchodci? Hromadně umírající očkovaní?

Řečníci proti minulým demonstracím se sice vystřídali, ale nespokojený dav zůstal stejný. Z tribun už nikdo nedává za příklad Orbána, který se umí postarat o lidi. V situaci kdy už realita ukázala jak to v Orbánově říši ve skutečnosti vypadá by to bylo pochopitelně trapné a směšné. Co na tom, že se tomu před čtyřmi měsíci ještě nadšeně tleskalo....

Podíval jsem se na fotky z  demonstrace a jistě nejen já jsem si všiml kdo je v nespokojeném davu nejvíc zastoupen. Je to jako vždycky. Důchodci. Ta skupina lidí, kterým bylo přidáno nejvíc a stejně jdou nespokojeně řvát. Spokojení a situaci chápající senioři pochopitelně sedí doma. Co ti lidé v produktivním věku?

Těm bych poradil jen jedno. Proti chudnutí se nejlíp bojuje prací nebo úsporným a zodpovědným hospodařením. 

Tak co si budeme povídat. O žádný "boj proti chudobě" ve skutečnosti stejně nešlo. A pokud si někdo myslí, že cesta k bohatství vede přes bagatelizaci a zavírání očí před agresivním Ruskem, které naší vlasti vyhrožuje atomovými zbraněmi tak je to dost ubohé a nebezpečné.

Ukrajinská vlajka na budově Národního muzea je jedním z nejvíc viditelných symbolů naší podpory napadené zemi, která se pouze brání ruské agresi. Symbol který mnoho "vlastenců" dráždí a neváhají na něj zaútočit. Prý tam nepatří....

Co kam patří či nepatří je dost subjektivní pocit. Já mám zase pocit, že české vlajky kterými se ohánělo mnoho demonstrantů nepatří do rukou proruských kolaborantů a zmatených desinformace šířících hlupáků ohrožujících bezpečnost naší vlasti a žádajících skutečné ekonomické problémy.

Jejich požadavky na ukončení podpory napadené země která se brání ruské agresi, vystoupení z EU a NATO mluví sami za sebe. 

To má být ten boj proti chudobě?

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Zdeněk Bárta | neděle 12.3.2023 6:49 | karma článku: 42,05 | přečteno: 3897x