Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Voliči pana Knížete jsou tak zapšklí, že chtějí bořit staleté tradice. Jó kdyby Kníže vyhrál, to by nebořili nic, tvrdili by, že jim jde o tradiční, konzervativní hodnoty. No ale ten Kníže prohrál, takže už jim o ty konzervativní hodnoty tak ňák nejde Rv

0 1
možnosti
PD

Tak to se děti špatně koukají. Státní znak je na každé ceduli pověšené na škole zvenku. Proč ho strkat ještě dovnitř? Stejně ho za chvíli budou ignorovat stejně jako prezidentské portréty.

3 1
možnosti
Foto

Je však zajímavé, že většina těch dětí kulaků a sedláků vystudovala a poté dělali předsedy družstev, hl. zootechniky a agronomy. Vstupem do KSČ se jaksi pozapomnělo, že jsou to děti kulaků a sedláků.;-D

5 6
možnosti

Autor má smůlu, že i mně je znám jeden stejný případ.

4 0
možnosti

Škoda, že nelze karmovat víckrát. R^

5 5
možnosti

Jak to tak počítám, že děda našeho hrdiny tak ve 30 letech zdědil grunt. Co udělal děda se svými rodiči, tak to už nechává autor na naáší fantazii.

5 10
možnosti
ZB

Máte ty počty dost pomotané, zkuste to znovu. Pokud máte strach, že i já jsem zdědil majetek, mohu Vás uklidnit. Děda jako mladší syn nezdědil nic.

7 2
možnosti

Těch postížených kulaků bylo 2500, a nějak se jim dařilo za komunistů tak dobře, že zřejmě měli dětí jako smetí, jinak totiž není možné, že dnes se každý druhý blogger má za dědečka kulaka.

8 8
možnosti
PK

Jak už jsem tady psal, má babička (r.1900) vždy říkala - synku, do politiky se nepleť, je to svinstvo za každého režimu. Měla jen obecnou školu a měla hodně pravdy, dnes na to musíte studovat 5 let politologii. Ale jedno je mi divné - každý tady píše, že mu nebo jeho předkům ukradli komunisti statek. Těch statků zas tolik nebylo. Kde píší ti bývalí chalupníci, čeledíni, děvečky nebo jejich potomci? Jinak ve škole by měl být státní znak ev. obraz takové osobnosti jako Komenský. O vlajce nejsem přesvědčen.

5 1
možnosti
JK

Potomci bývalých chalupníků, čeledínů, děveček nemají potřebu sdělovat světu, jak za socíku trpěli a jak doma říkali něco jiného než ve škole. Aspoň moji rodiče nás svými politickými názory neobtěžovali a nenutili nás, abychom byli pokrytci. Já začala chodit do školy ještě za Novotného. A ví bůh, že jsem se nikdy na obraz prezidenta nedívala. Bylo tolik zajímavějších věcí. I když člověk lbčas čučel do blba, nebylo třeba se na něho dívat:-). To bude tím, že mým předkům statek nesebrali, byli to kovorolníci a to malé pole jim zůstalo, dokud na něm byl někdo ochoten pracovat.

4 0
možnosti
  • Počet článků 574
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2114x
Pseudovesničan v "nejlepších letech", který se raduje z každého dne kdy může vnímat svět všemi smysly.Věčný optimista, který dobře ví, že život je krásný a je hloupé si ho kazit zlobou, závistí a nenávistí.