Generál HP "Jyrka" Paroubek na Hrad...?!

Ve stylu chytré horákyně poradce - neporadce ČSSD lidový "Jyrka" Paroubek v tom má jasno a už dlouho. 2007 - " Paroubek nevyloučil v budoucnu svou kandidaturu na prezidenta". Rok 2018 - " Za pět let bych se chtěl stát prezidentem"

V posledním rozhovoru se už raději  tak jasně nevyjádřil. Jen zdůraznil, že dva předcházející prezidenti byli před svým zvolením i premiéry. Kvalifikaci tedy má.Má i soudnost...?

Svých deset let v ústraní už má jako nynější prezident také odsezených u ledu. Vlastně takové sezení to zase nebylo, spíš marná a zoufalá snaha dostat se zpět. Nově založená trucstrana LEV 21, za kterou spolu s hokejistou Šlégrem a svým sponzorem - ústeckým šíbrem Bendou seděl dva roky v Parlamentu. Pak už to byl ovšem konec. Zakladatel a předseda strany před parlamentními volbami 2013 raději odstoupil z kandidátky a jeho ego se tehdy mohlo tvářit, že s výsledkem své strany, komicky trapných 0,07 procent nemá nic společného….

Byl to konec. Sexi - mozková politická mrtvola se ovšem nevzdala a její snaha dostat se zpět do vysoké politiky ve starém oranžovém dresu pokračovala. Jako nezávislý kandidát s podporou - nepodporou ČSSD ( podpořen jen místní ostravskou ČSSD) se pokusil dostat v lidovém obvodu Ostrava do Senátu. 

Výsledek? Opět trapný výprask a 7 místo z 9 kandidátů za zisk 6,9 procent. I toto malé číslo ovšem stačilo na muže "za kterým jde po boku prezidenta Zemana celý národ" a který shodou okolností kamdidoval ve stejném obvodu - Martina Konvičku (4,25 procent) Dost opelichaný skalp další politické mrtvolky....

V posledním rozhovoru se tedy lidový "Jyrka" zatím jen věnuje okopávání kotníků potencionálních kandidátů na Hrad. Dost mě pobavila zmínka o bývalém generálu. Armádní generál Pavel opravdu degradován po odchodu do zálohy nebyl....

Pokud už chce někoho bývalý premiér nazývat Hvězdnou pěchotou, měl by si uvědomit, že i takový lidé byli v politice za poslední roky úspěšnější než on. Michal Kocáb obsadil při svém posledním pokusu o politickou funkci - senátorské křeslo mnohem lepšího výsledku než on sám. Kocáb získal 15,4 procent hlasů a jen těsně mu uniklo druhé kolo.

To si opravdu "Jyrka" Paroubek nevšiml, že i on sám se dávno zařadil po boku Kocába do Hvězdné pěchoty a výsledky posledních deseti let ho opravnují dokonce zastávat funkci jejího generála? To si opravdu myslí, že by měl nějakou naději na úspěch? To už je úplně mimo...?

Vůbec v ČSSD jsou komici. Paroubek uvažuje znovu o návratu a tvrdí, že nynější předseda Hamáček si žádá jeho ekonomické a programové rady. Ten to naopak celé bagatelizuje a s "poradcem" Paroubkem toho nechce mít nic společného. Věrný a štědrý Paroubků sponzor - bývalý předseda Ústeckého kraje za ČSSD, potom LEV 21 Benda je jako nezávislý na kandidátce ČSSD v krajských volbách vysoko na 4. místě. Za jakousi koaliční sportovní stranu....

Zvolí podobně "nenápadnou" komickou cestu zpět na kandidátku ČSSD i její bývalý předseda....? Když tě nechtějí pustit dveřmi, tak tam vlez oknem. Dá se vlést oknem i do funkce prezidenta? V Česku je už asi možné úplně vše. Nebo má soudnost voličů ještě nějaké hranice...?

Snad ano.....

https://www.idnes.cz/zpravy/domaci/rozhovor-s-byvalym-premierem-paroubkem-navrat-do-cssd-vlada-prezident.A200728_144837_domaci_kop

 

 

Autor: Zdeněk Bárta | pondělí 3.8.2020 14:40 | karma článku: 20,05 | přečteno: 596x