Děkujeme Ježíšku! Vytopený pokoj všem lidem dobré vůle.

Doba je vážná. Modlit se musí i ateisti a jsem rád, že síla naší modlitby zabrala. Na romantické vzdechy o bílých Vánocích není ta správná doba. Romantickými vzdechy složenky za plyn nezaplatíte a ani si jimi nezatopíte. Oteplení!

Sympatický neznámý autor Lukášova evangelia ( 2,14) jistě promine, že jsem si vypůjčil jeho slova a trochu upravená je přenesl do dnešní reality. Proč sympatický? Z autorů evangelií má největší literární talent a fantazii. Pohádky dokáže vyprávět krásně a to je třeba ocenit.

Tak jako děti netrpělivě očekávají Vánoce s kouzelnou hrou na Ježíška, tak také my realisté jsme čekaly na zázrak. Ovšem na ten skutečný. Mrazy tvrdě udeřily na naše obydlí, plynoměry a elektroměry se začaly divoce točit. Ne každý si mohl v takovém počasí v dnešní situaci pořádně zatopit a přání vytopeného pokoje se jistě dostalo i na vánoční prosby adresované do říše fantazie.

Aktivní Ježíšek si může odškrtnout - splněno. Dospělé má s předstihem z krku a může se věnovat v hlavním čase dárkování svým hlavní klientům. Malým dětem. Ty skutečně věří. My nevěřící můžeme začít mluvit o tom, že jsme měli z pekla štěstí. Dlouhodobá předpověd pro celou Evropu je víc než dobrá. Jak to bude u naších spojenců na Vánoce?

Paříž očekává na Vánoce jarních 15, Londýn příjemných 10, Berlín 8. Tam se bude v energetické krizi lámat chleba. Není to poprvé co historické události rozhodlo počasí a bojovalo na jedné ze soupeřících stran. Pokud to ještě někdo nepochopil jsme v energetické válce. Úspory díky příznivému počasí nutně potřebujeme.  Vyhráno pochopitelně není, ale mizející zásoby plynu půjdou do zásobníku opět doplnit.

I u nás bude nezvyklé teplo ( no jo, v Praze zase tepleji než u nás na Moravě). Plynoměry a elektroměry se uklidní a nabídnou tu správnou pohodovou a radostnou Vánoční atmosféru. 

Pokud chce někdo romanticky vzdychat o bílých Vánocích doporučuji zimní ilustrace Josefa Lady ( pokud by můj blog četl někdo s podobným základním rozhledem jako nevzdělaný ignorant Babiš tak jde o malíře a ilustrátora Osudů dobrého vojáka Švejka za světové války)

Konec nudného blogu o počasí, které bude mít zásadní vliv na naši blízkou budoucnost s upřímným přáním končím.

Přeji vytopený pokoj všem lidem dobré vůle.

Děkujeme Ježíšku!

Aleluja!

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Zdeněk Bárta | čtvrtek 22.12.2022 6:21 | karma článku: 14,42 | přečteno: 306x