Co se stalo na schůzce Zeman - Babiš? Nevíme....

Uskutečnila se vůbec? Měla začít v 11 hodin a skončit po necelé hodině - v 11.45. Krátce na to již v županu odváží sanitka bezvládného Zemana na JIPku. Víme něco co se dělo na schůzce a jak prezident působil? Nic. Všichni mlčí...

Jindy agilní Ovčáček nefotí, aby podal důkaz o skvělé kondici prezidenta. Ten poslední snímek od volební urny se tedy moc nepovedl a asi nikoho nepřesvědčil, že je vše v pořádku. Schůzku nikdo nekomentuje. Nevíme o ní nic. Vše je tajné. Je to normální? Den po volbách?

Nemocný člověk se prý nemá veřejně vystavovat. To tvrdí Ovčáček. Má se tedy vystavovat pouze na soukromých schůzkách? Byl to dopoledne Zeman pro Babiše vůbec vystaven?

Jak je možné, že o schůzce ani jedna strana neinformuje? Uskutečnila se přece pár minut před tím než Zemana v bezvědomí odvezla sanitka. Opravdu nemáme právo na informace?

Diagnoza je nadále tajná. Tak jako i zdravotní stav prezidenta. Chybí informace o tom zda bude dál schopen svůj úřad zastávat. Co nám to starším připomíná? SSSR a konec Brežněva. To už jsme se dostali na podobnou informační úroven? Lži o rekondičním pobytu a zdravém prezidentovo, který jen odpočívá a nabírá sílu měla tentokrát velmi krátké nohy.

Jak se ukázalo realita a pravda je někde úplně jinde. U skupinky, která si obsadila Pražský hrad takové chování už ani nepřekvapí. Zbývají jen spekulace prezentované psychiatričkou Stehlíkovou, které se nikdo uveřejněním reálného stavu nenamáhal zpochybnit. Kde chybí utajované informace je mnoho místa pro spekulace. Tak se spekuluje....

Proč mlčí Babiš o schůzce? Byl u toho když Zeman zkolaboval? Viděl, že už je mentálně mimo? Jaký má k tomu motiv? 

Musíme číst opět v době utajování informací mezi řádky? Babiš už zase lhal. V politice zůstává a dál oslovuje svoje čaulidi. Co kandidatura Babiše na prezidenta? Předpoklad lhaní je dost pravděpodobný. Místo ne tedy ano. Proto nechce odejít z politiky. Hledá bezpečné místo. 

Má šanci? Čaulidí je 27 procent, spojenec Tomio dalších 9,5. Hlasy vypráskaných komunistů a socialistů nepropadnou. Těch je 7,5. To je dost slušný základ a strašení uprchlíky jeho PR poradci umí. To v Česku zabírá.

Kdo by měl být protivník? Pokud možno Čech, který umí česky mluvit a s uprchlíky ho nemůže nikdo spojovat. A to hlavní. Neměl by mít dredy. Vojenský sestřih nebo pleš by měla stačit....

Pohřbívám už Zemana? Jako cizí člověk je mi lhostejný. Pokud někomu budu přát smrt je to hyenismus nebo milosrdenství? Moje smutná vzpomínka je na situaci z naší rodiny. Velmi blízký člověk umíral na rakovinu. Prognoza pár měsíců, beznaděj a nesnesitelné bolesti. Měl štěstí. Nemusel to vše prožít až do konce. Náhoda (osud) tomu chtěl jinak.

Pokud je na tom prezident lépe a s příznivější diagnozou tak zbývá popřát zlepšení nemoci a klidné dožití uprostřed rodiny či v kvalitním ústavu. Pokud to nejde jinak.Jsou takové smutné případy.

Nevím jakou diagnozu má Zeman. Je to tajné. Má pravdu psychiatrička. Nebo ne? Vážně nemocný člověk by sám sebe neměl veřejně vystavovat. Neměl by ho vystavovat ani nikdo jiný. V tom má Ovčáček pravdu. Neměl by být vystavován v jakékoliv veřejné politické funkci. Je to pro něho nedůstojné.

Funkce prezidenta republiky je funkce veřejná a vykonávat by ji měl ten kdo ji fyzicky a mentálně zvládne. Sovětské doby kdy byl umírající generální tajemník izolován a byl tajen jeho zdravotní a mentální stav jsou snad už dávno pryč. I situace kdy za něho rozhodovalo jeho okolí.

Nebo ne?

 

Autor: Zdeněk Bárta | pondělí 11.10.2021 13:19 | karma článku: 43,22 | přečteno: 8472x