Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
MP

Už takhle jsem si myslel, že ti, kteří se vyhrazují proti církevním restitucím, zaštiťujíce se sociálně slabými, jsou pokrytci, populisti a demagogové, pokud se zároveň přinejmenším se stejným zanícením nevymezují proti korupci, předraženým státním zakázkám a podobně.

Díky za to, že jste ukázal jejich pokrytectví ještě výrazněji.

0 1
možnosti
PP

Fakt to vychází těch 57 Kč na důchodce, tedy pokud by se to týkalo jen důchodců. Ale ono se to týká více lidí...

3 1
možnosti
JP

Církev neotrhla od úst důchodce rohlík, ale odtrhla si rohlík od úst všech občanů. Pokud mne paměť neklame, tak odnímat majetek církvi začal už za R-U Pepík II. tj. okolo r.1781  a toho rozhodně z myšlenek, že by byl komunista nemůže obviňovat, protože slavný Manifest napsal Kája (M. nikoliv Schw.) v r.1848, pak v tom pokračoval tatíček Masaryk (ten taky nebyl členem KSČ;-D) no a dokončili to komunisté někdy v 50 létech. A teď někdo přišel na to, že by se mohl napakovat ze státní prostřednictvím tzv. církevních restitucích. Pár puristů a dogmatiků řve, že co bylo ukradeno, má být vráceno (dotyčný zřejmě nečetl nový občanský zákoník;-D), ale  církvi byl majetek odňat nebo znárodněn, takže nikoliv ukraden. Přesto jak důchodce, tak já to mám prostřednictví daní platit,  když s. Nečas honem honem podepsal smlouvu, tak to soudruzi ani omylem. Taky je zajímavé, že prachy má dostat církev, která vznikla až v r. 1989.  Taky nevím, proč máme podporovat libovolnou formou z daní (restituce, příspěvek) činnost organizace, kterou potřebuje hodně málo lidí. A dotaz na závěr, kdy, kromě křesťanů, budeme podporovát islám;-O

5 1
možnosti

Jistěže odtrhla rohlík všem, ale u těch důchodců je to zvlášť odporné.

Obávám se, že se dočkáme dob, kdy budeme podporovat i islám. Jestli se už tak neděje.

2 3
možnosti
MS

Jsem pro to, aby se vrátilo vše, co bylo ukradeno. Protože však nevím (a zdá se, že to neví zatím nikdo), zda se nevrací i něco jiného, nebudu se k tématu vyjadřovat. Takže autorovi omlátím o hlavu jen to šílené "omÝlání".

3 0
možnosti
ZB

Děkuji za omlácení Y o hlavu, už tu šílenost opravuji.

2 0
možnosti
SN

:-) Velmi pěkně napsáno! Ten výpočet skutečně souhlasí, už to bylo podobně spočítáno i před Vámi! Bojovníkům proti navrácení zcizeného jde jen o to, vybudit emoce. Velmi důsledná je v tomto boji spisovatelka Procházková. Její spravedlivé rozhořčení hraničí až s hysterií. O těch číslech nikdo nepřemýšlí! Vyřkne se částka, je to bomba! Jednoduššim se zatemní mozek a je vyhráno !  R^R^R^

5 1
možnosti
PH

P73e70t14r 66H26a18l51í63k

25. 2. 2013 15:06

jen mi řekněte, proč jste to psal. Podle mě to má jediný důsledek, naštvete a radikalizujete  ty, kteří s církevními restitucemi v daném rozsahu nesouhlasí. Ty, co tomu tleskají přesvědčovat nepotřebujete. Ty, co s tím nesouhlasí nepřesvědčíte, jenom jim nasypete sůl do rány.

Nebo je to myšleno jako výsměch vítěze poraženým? Pak je to ale hodně ubohé.

4 1
možnosti
ZB

Výsměch vítěze poraženým? Nemám pocit, že někdo prohrál, mám pocit, že mnoho lidí nepochopilo. Pokud by alespoň jeden člověk změnil svůj pohled na církev a pochopil by, že to není žádná nenažraná a chamtivá organizace, která ho má údajně okrádat, měl můj blog smysl. Doufám, že se mi to podařilo...proto jsem ho psal.

3 3
možnosti
Foto

M93i77l26a39n 11K64a84s23l

25. 2. 2013 14:10

Takové běžné slovo jako je (zdravotní) sestra vzniklo ze sester - jeptišek, které se staraly o nemocné...

7 1
možnosti
JM

R^Jenže vyprávějte to někomu.

6 1
možnosti
Foto

Co to povidate? Od mých úst odrala pět Plzní denně.

4 7
možnosti
Foto

M98i85l55a93n 89K88a56s40l

25. 2. 2013 14:09

tak budete muset vydržet při čtyřech Rv

3 3
možnosti

Nepochopil jste základ. Důchodce si musí odtrhnout od úst rohlík denně na instituci, kterou odmítá a ke které se hlásí pouze 10% občanů. Takže přispívá deseti procentům občanů na jejich hobby.

13 9
možnosti
ZB

Souhlasím s Vámi, to jste opravdu nic nepochopil.

10 7
možnosti
  • Počet článků 574
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2114x
Pseudovesničan v "nejlepších letech", který se raduje z každého dne kdy může vnímat svět všemi smysly.Věčný optimista, který dobře ví, že život je krásný a je hloupé si ho kazit zlobou, závistí a nenávistí.