Chanov - 93 % pro Babiše

Tak zkušeně a moudře se volilo ve vyloučené romské lokalitě. Co na to říci? Zoufalá nevzdělanost a velmi snadná manipulovatelnost přes řetězové emaily. I takový lidé mají možnost rozhodovat a ukázat největší slabost demokracie.

 

Chanov má jasno. Bylo volit i dost lidí, kteří jinak k volbám nechodí. Volí Babiše. Nikoho jiného skoro ani neznají. Je "jejich", mluví k nim srozumitelnou řečí. Jako primitiv. Tomu rozumějí. Tady se mobilizovat podařilo a jsou zde ještě rezervy. I v Chánově byla rekordní účast i když to bylo pouhých 25 procent.

A nejlepší názor chanovského voliče? Volil Babiše protože toho udělal "hodně pro lidi". Na otázku co konkrétně to bylo nedokázal odpovědět. Prý má takový pocit....

Pocity mohou být jistě různé a představa, že příští prezident může být ten, kterého z 93 procent volí chanovští voliči je pocit velmi nepříjemný.

Volební matematika se v tomto směru potvrdila. Čím chudší a nevzdělanější lidé, tím více volí Babiše. Naivně věřící ve Spasitele, který zachrání mír a změní jejich zoufalé podělané životy. Nikoho se zase nedočkají. Jako vždy.

V druhém kole českých prezidentských voleb je v podstatě jediná jistota. V Chanově opět Babiš udělá rekord.

https://www.seznamzpravy.cz/clanek/domaci-babisuv-rekord-na-sidlisti-chanov-petra-pavla-tam-temer-neznaji-223546#dop_ab_variant=1&dop_source_zone_name=zpravy.sznhp.box&source=hp&seq_no=2&utm_campaign=&utm_medium=z-boxiku&utm_source=www.seznam.cz

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Zdeněk Bárta | pondělí 16.1.2023 8:29 | karma článku: 28,09 | přečteno: 950x