Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
PK

Nejsem sice úplný "liberál" ale toto nemá smysl. Neřekl bych, že o české produkty není v řetězcích zájem. Byly doby kdy v LIDLu bylo vše EU ale dnes se i původ u firemních často uvádí - mlékárny, výrobci masa a uzenin atd. Vůbec mám pocit, že éra preferování západních potravin již pominula. Samozřejmě uherák z Kostelce a Szegedu nelze srovnávat, ten Babišův by se neměl takovým názvem honosit. Zde bych zákaz "z Bruselu" považoval za oprávněný:-)

Ještě bych dodal, že např. Finové z přesvědčení - jako trend, ne všichni - nakupují i domácí dražší maso proti dovozům EU, myslí na místní zemědělce.

0 0
možnosti
PB

P10e47t46r 58B93u91r92i11a91n

13. 12. 2020 9:58

Souhlasím s tím, že návrh je hloupost. Ovšem kdo to označil za pravicově konzervativní, to je mi záhadou. To je totiž ještě větší hloupost.

10 0
možnosti
Foto

Návrh podporuje Trikolora, která sama sebe označuje za konzervativně pravicovou....jistě by nic co není konzervativně pravicové nepodpořila.:-) Také Okamura hraje na podobnou notu...všichni v jednom orchestru s komunisty....

5 2
možnosti
JS

Vám ten AB nedá spát. Ve skutečnosti jde o pár položek v sortimentu. Nevím co víte o zemědělství, ale podmínky naši zemědělci pořád nemají stejné jako zemědělci ve starých zemích EU. No a díky tomu, že dotační podporu mají menší než zemědělci v D,F,NL , PL tak mohou těžko konkurovat.

6 5
možnosti
Foto

Tak proč ta úporná snaha, když "o nic nejde"....?;-)

2 3
možnosti
ZZ

Do řetězců mohou dodávat jen velcí dodavatelé. Malí dodavatelé nemají šanci pokrýt potřeby řetězců.

Jelikož čeští zemědělci jsou EU handicapovaní ohledně výše obdržených dotací na zemědělskou výrobu, bude česká zemědělská surovina vždy dražší, než ta německá, či polská.

:-P:-P:-P

3 1
možnosti
Foto

máte pravdu, i propaganda to doporučuje

0 0
možnosti
RK

Ještě jsme ze Sudet a Rakousko máme za rohem. Opravdu si nechci nechat kecat do toho, co si budu kupovat.

3 3
možnosti
Foto

Kdo má čas podívat se na výrobní sortiment firem Agrofertu "Kostelecké uzeniny" a nebo "Vodňanská drůbež", dospěje k poznání, že tyto dvě Babišovy /do svěřenských fondů vložené/ firmy zpracovávající maso více druhů úplně všechno a v potřebném objemu opravdu vyrobit neumí!! Zahraniční řetězce se tedy musí spoléhat i na české výrobce ostatní. ;-O

0 4
možnosti
Foto

Tak pochopitelně. Nikdo zde netvrdí, že Agrofert ovládl 100 procent trhu....

0 0
možnosti
MB

Problém pana Bureše je stále stejný = Obří střet zájmů ! Cokoliv, i v dobrém záměru případně udělá - vybudí to vlnu pochybností. Agent Stb klade kytici TGM?, Bečvy nedořešena - nicméně on již ví, že Deza není na vině?, malé obchody zavřít ty jeho květinové a velkořetězce ponechat? Piráti, příměs biopaliv zrušit ! - návrh poslance ANO P. Pustějovského = 2x zvýšit ? ...

Podobně je to s bohulibým, záměrem českých potravin. Připomínám p. Jourovou za ANO, která od. r. 2014 řešila "Stavební povolování" ! Ničemu nepomohla - tedy dvojí kvalitu potravin. . Jako vždy, nic nevyřešila - řeší tedy Polsko, Maďarsko ...

Stavby, převzala chovatelka Rambo hafíka - Šlechtová. Přidala razítko navíc, kulové. Tedy zase ANO K. Dostálová - Opět, nic schváleno ještě není ! Ta zase nemá čas, protože musí psát do Brusele, kde si zasedl - na jakýsi nebohý Koncern ! Prostě nespí se - maká = Cizím lidem do kapes a jde jim to docela dobře, že ANO. NEIDEOLOGICKY = Popisuji občanům, nic nepřinášející a obtěžující fakta - No líbí se to ! Tak nám bude lépe ... :-)

10 1
možnosti
Foto

R^ Přesně a karma jako hrom.

4 3
možnosti
DR

Některé obchodní řetězce už dávno a sami od sebe navyšují počet českých výrobků ve své nabídce na úkor zahraničních a to i bez nějaké povinnosti, čili zbytečný povyk pro nic.

4 0
možnosti
Foto

Tak pokud se to děje dobrovolně tak je to jistě v pořádku....zákon, který by měl něco takového přikazovat je nesmysl. Jistě nejen já, ale i další zákazníci dávají přednost při nákupu dobrovolně českým výrobkům. Dám raději vydělat menším českým firmám....

4 1
možnosti
  • Počet článků 574
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2018x
Pseudovesničan v "nejlepších letech", který se raduje z každého dne kdy může vnímat svět všemi smysly.Věčný optimista, který dobře ví, že život je krásný a je hloupé si ho kazit zlobou, závistí a nenávistí.