Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JN

J66o38s29e32f 47N27i62k12l

27. 8. 2020 18:59

...tak jistě EU, dětská hřiště (ta tu byla i dříve), blahobyt (ten tu takový nebyl), vyměnili jsme samostatnost ( a také třeba potravinovou soběstačnost) za konzumní společnost, není to málo?

0 0
možnosti
Foto

Můžete mi říct, kdy jsme byli potravinově soběstační?

1 0
možnosti
Foto

Zdravím. Když už jste mě zmínil, tady jsem. A faktem je, že takovou hloupostí, kterou popisujete, mě v souvislosti s EU vážně nenapadlo se zabývat. :-) EU má podstatně důležitější problémy, než je dětské hřiště. A když už se ptáte, kam jsem „zmizel“, tak nezmizel. Jen mám teď hodně práce s realizací http://www.streleckecentrum.cz. Mějte se. Přeji klidný a pohodový den. ;-)

4 0
možnosti
Foto

O boj nejde, ale opravdu je nutné, aby EU diktovala i vybavení dětských hřišť?

A pokud jde o bezpečí dětí, to je složitý problém, protože přehnaná ochrana dětí může vést k tomu, že si děti nebudou dávat pozor. V důsledku toho nakonec může být těch úrazů víc, protože ne všude jsou zaoblené rohy, ne všude je bezpečný podklad, atd. Takže dítě by se mělo především naučit, že si na sebe musí dávat pozor, že to za něj ani EU nevyřeší.

4 0
možnosti
Foto

Diktovala? Mnoho oborů lidské činnosti se řídí předpisy a pokud jde o bezpečnost, tak tam to platí hned dvakrát....

1 1
možnosti
Foto

Mě na tom vadí spíš jiná věc. Proč se o stavbu dětského hřiště musí soutěžit a pak za opravdu zbytečně velké peníze stavět a vybavovat ho krámy, které musí splňovat nějaké europarametry? V dobách mého mládí jsme si jako malí našli vždycky něco, kde jsme si vyhráli, nebo si naši tátové vyhrnuli rukávy, obecní úřad dal materiál a oni něco vybudovali, že se snažili, aby to bylo bezpečné je samozřejmostí, který táta chce, aby se mu dítě přizabilo?

Dětské hřiště ctící europarametry a budované pečlivě vysoutěženou firmou stojí statisíce, až, řečeno módní řečí ekonomů, "nižší jednotky milionů korun". V naší obci při tom ani při této ceně nezbylo na oplocení celého objektu. To asi normálním lidem vadí nejvíc, vyhozené veliké peníze za pochybný výsledek.

6 0
možnosti
PS

P72e39t62r 47S60k64á56l82a

27. 8. 2020 11:00

Názory autora zmiňovaného článku jsou opravdu svérázné. Kromě jiného mě pobavil zmínkou, že " Samozřejmostí u hřišť pro malé děti je oplocení celého areálu hřiště, aby se děti nedostaly do kontaktu se všudypřítomným nebezpečím v podobě líté, dravé zvěře (pes domácí)."

Zdroj: https://robertkrejci.blog.idnes.cz/blog.aspx?c=756096

Poněkud se zapomněl zmínit, že děti by se především neměly dostat do kontaktu s psími exkrementy. A vůbec představa hřiště společného pro děti a psy mně příjde dost nešťastná.

4 0
možnosti
LB

A to autor zmíněného blogu zřejmě netuší, že někteří rodiče - zcela dobrovolně, i bez doporučení EU - zakrývají na noc dětská pískoviště plachtou.

3 0
možnosti
TB

stejnou logikou bezpečnosti pro svoje dítě jsem řídil já jako starostlivý rodič při stavbě herních prvků na svém pozemku aniž bych o nějakém předpisu EU věděl.

Zdroj: https://zdenekbarta.blog.idnes.cz/blog.aspx?c=756274

No právě... pak je tedy otázka, proč vlastně EU takové věci řeší ;-) Jako kdyby neměli mnohem důležitější věci na práci....

7 0
možnosti
Foto

Tak ne každý je řeší a někdo má dokonce se zaobleným "rohem" na hřišti problém...

0 0
možnosti
DK

Vy si neuvědomujete, že děti bojovníků proti EU jsou uvědomělé, a nějaká rozbitá hlava je přece nemůže zaskočit, když jde o spravedlivý boj proti imperialismu. Oni chtějí čelit nebezpečí, aby mohli vyrůst ve vzorné vlastence.

1 0
možnosti
PS

P14e73t49r 78S76k92á31c85e14l

27. 8. 2020 23:26

EU určitě nelze spojovat s imperialismem. Tomu se nepodařilo u nás zlikvidovat přes 40 (slovy: čtyřicet) cukrovarů. EU za krátkou dobu ano. Jeden příklad za všechny:

Pro ty, kdož mají klapky na očích a nechtějí znát pravdu...doporučuji ke shlédnutí: Cukrovar v Hrochově Týnci: Do EU se hrnou státy podobně jako my v roce 2003 - „ceniči zubů“ tehdy objížděli ČR a slibovali padání pečených kuřat do úst až z Bruselu. Místo toho u nás padají cukrovary a další objekty, viz cukrovar Hrochův Týnec:

http://zvedavec.org/komentare/2010/03/3584-zanik-cukrovaru-v-hrochove-tynci.htm

Nejsmutnější obrázek je nakonec, vydržte a poučte se, zda tohle chceme!??

Byli jsme před EU, budeme i po ní, věřte si. Viz I.republika, zlatá, suverénní...

Na počátku roku 2008 byla zahájena demolice cukrovarů v Hrochově Týnci, Němčicích nad Hanou a Kojetíně. Likvidace všech provozů byla ukončena na konci téhož roku.

0 0
možnosti
MS

Neříkám že děti mají jít z hřiště rovnou do nemocnice, ale jestli dětem neumožní poznatek, že svět občas bolí, budou se nám tu množit tzv. sněhové vločky.

0 0
možnosti
Foto

I náraz na zaoblený roh může pořádně bolet, nemusí to ovšem skončit rozbitou hlavou. Modřina a boule Vám nestačí...?

1 0
možnosti
ND

Bezpečnost je na místě, o tom žádná, jen ta dětská fantazie už nemá tak široký záběr jako za nás. Všechno je pro děti zhmotněný, a na "jako" už toho mnoho nezbývá... možná mi to tak připadá, ale koupené malované tee pee je sice super, ale natažená deka mezi dvě obrácené židle...

Plastová kuchyňka super, hned bych si s ní šla hrat, ale hrnečky s blátem a trávou na cihlové zdi dávaly tu fantazii...

7 0
možnosti
IB

I93v62o 23B62o29u66š40e

27. 8. 2020 9:20

Jak to vite?

0 1
možnosti
Foto

J36a32k75u25b 81R96o76t14h

27. 8. 2020 8:59

Milý kolego, a) karma, b) František se realizuje na sociálních sítích, je čím dál víc pro Babiše a Rusko, a kromě toho "buduje" tzv. Národní střelnici v Lovosicích. Je to vééééliká sranda.;-D

4 3
možnosti
  • Počet článků 574
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2114x
Pseudovesničan v "nejlepších letech", který se raduje z každého dne kdy může vnímat svět všemi smysly.Věčný optimista, který dobře ví, že život je krásný a je hloupé si ho kazit zlobou, závistí a nenávistí.