Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

To jsem rád pane autore, 

že umíte psát také dobré články, které mají hlavu a patu. Karma.;-)

0 0
možnosti
ZK

Z50d59e24n96a 54K30o54č29í

13. 12. 2013 13:10

Oba dva se mýlíte, nebo jenom lžete. 

Já jsem slyšela, že se jedná se pouze o ty, kteří vykazují dlouhodobě ztrátu z podnikání.

Jediným trestem za podvádění bude to, že přijdou o daňový bonus, pokud by měly mít na něj nárok.!!

0 0
možnosti
JL

Mě by zajímalo, jaké daně platily za posledních 20 let všechny ty statisíce Vietnamců, co tady žijí zejména v potravinách. Faktžejo. Samozřejmě se to nedozvíme, protože to by bylo politicky nekorektní.  To jsou většinou živnostníci, co by bylo jiného?

1 0
možnosti

Nikdo nebrání, aby FU koupil nějaké fiskální pokladny a nainstaloval si je tam, kde předpokládá daňové úniky, ale proč na to má doplácet většina ostatních živnostníků?!!

2 0
možnosti
TB

A to jste si zatím nevšimli jednoho prostého faktu. že  od jisté úrovně platu (ta úroveň je závislá na výši schválené minimální daně). Bude při stejných zdanitelných příjmech mít zaměstnanec čistou mzdu vyšší než OSVČ a k tomu navíc dovolenou, vyšší sociální ochranu atd.

je pro názornost při 10 tis. Kč měsíčně má zaměstnanec v současnosti 8,9 tis. čistého a OSVČ 9,1 tis. Kč. Pokud ale bude ještě aplikována  minimální daň, dostane se živností velmi snadno pod příjmy zaměstnance.

0 0
možnosti
Foto

No já nevím jak to počítáte, ale když budu vydělávat 10 tis. měsíčně tak jako OSVČ zaplatím na soczdr odvodech 3600 a nějaké drobné a to se na těch 9,1 tis. dostanu těžko.

1 0
možnosti
Foto

Dovedeu si docela dobře představit, že minimální daň se bude odvíjet od průměrné mzdy ve státě. A ta jestli se nepletu už činí cca 24 500 Kč/měsíc. Pochopitelně od toho se bude odvíjet i sociální a zdravotní pojištění a to je fatální konec pro statisíce OSVČ. Rv

3 0
možnosti
SN

:-)  Vzácný autore ! Při Vašem svatém rozhorlení se podívejme na věc zblízka ! Znám živnostníky, kteří žijí ze dne na den a bojí se toho, že se neuživí, ale také  znám druhou kategorii, kdy jejich domácnosti vč. rodinných příslušníků jsou vybaveny posledními typy luxusních aut, na dovolenou jezdí doThajska a jiných superdestinací a na daních za léta neodvedou ani korunu ! Máte příliš jednostranný pohled !  Rv

0 1
možnosti
OS

To by měl být ůkol Finančního úřadu, a ne trestat všechny. Výsledek bude dalších půl milionu nezaměstnaných.

9 0
možnosti
MP

Je pan Bureš pravičák nebo levičák?!?

0 0
možnosti
  • Počet článků 574
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2114x
Pseudovesničan v "nejlepších letech", který se raduje z každého dne kdy může vnímat svět všemi smysly.Věčný optimista, který dobře ví, že život je krásný a je hloupé si ho kazit zlobou, závistí a nenávistí.