Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

L12u46d21ě20k 31T89o17n37d88r

7. 11. 2022 15:16

Máte štěstí, že jste ateista. Ti ruští chudáci si mysleli že se dostanou do ráje - a skončí v pekle. A teď si představte, že by pravdu měli buddhisté se svým konceptem reinkarnace! To si takový ruský křesťan myslí, že po udatné smrti za odměnu skončí v ráji a... narodí se znovu - za trest v Severní Koreji a celý svůj život se bude třást před Kim čuong Unem a snít o svobodě, spravedlnosti, demokracii :-)

0 0
možnosti
Foto

Výhodou ateistů je to, že nemusejí dumat nad tím, jestli přijdou do nebe nebo do pekla. S tím problémem ať se potýkají ti, co na to věří.

Obecně - upnout se v současnosti k nějaké věci, jejíž existence není prokázána, je důkazem iracionálního myšlení.

0 0
možnosti
Foto

Mohylizovaní! Nádherný překlep! R^

1 0
možnosti

Za bolševiků prakticky rozprášili původnou pravoslavnou církev. Začala se pomalu a pod dohledem bolševické vlády obnovovat až někdy od roku 53. Není nezávislá - je to prakticky další z vládních struktur. Proto se nedá čekat, že v něčem půjde proti Putinově vládě a tím se vysvětluje, že se chová jak se chová.

2 0
možnosti

To je pořád dokola. Co by se stalo, kdyby těch 500 mladých chlapů si třeba založilo živnost? To je fuk, od rohlíků, po výrobu něčeho. Vědí vůbec, za co padli? Pouze proto, aby se Vladimirovič dostal do knih a na trůně si mohl posedět o něco déle. Přitom mu o moc nejde - pouze o tu moc ... :-)

3 0
možnosti

Víra lidi spojuje, náboženství rozděluje. Náboženství jsou vytvořena lidmi proto, aby si někteří lidé vytvořili svoje stádo, které je platí, nebo aspoň živí. Některým náboženstvím nestačí soupeřit ideou a tak nabádá k tasení zbraní. Militantní náboženství je to nejkrutější co na Zemi máme, díky tomu, že ovládají něčí víru.

Každý v něco věří, to je dobře, jen se nenechte někým přesvědčit, že máte, ve jménu svojí víry, na někoho zaútočit. Útočit, je proti jakékoliv víře.

1 0
možnosti
Foto

Mnoho lidí se ovšem mylně domnívá, že víra a náboženství jsou totéž...

1 0
možnosti
Foto

Jinak Váš blog považuji za sprostý i když se v něm sprostě nemluví. Nejste o nic lepší než ultrabigotní věřící. Jste jen druhá strana téže mince.

6 1
možnosti
Foto

Sprostý? To co předvádí Kirill jménem Krista je opravdu sprosté. A není to v dějinách jakéhokoliv náboženství poprvé. Já na to pouze poukazuji a jsem osobně rád, že nejsem součástí něčeho takového. Jsem také rád, že doba pokračila natolik, že i v katolické církvi je dost prostoru pro ty, kteří mohou přemýšlet a činit jinak než jejich spolubratři nejen v dávné či nedávné historii. Vidět za každým atheistou hned marxistu ovšem není dost bystrá myšlenka. Mnoho lidí s různých důvodů nechce mít s náboženskými dogmaty nic společného. Havel, Masaryk...a dalo by se jistě dlouho pokračovat.

1 0
možnosti
Foto

Pane Bárta Vaše obsedantní posedlost křesťany je zvlášť úsměvná dnes ( hořceúsměvná) v den kdy si připomínáme bolševickou revoluci. Kdybych tu stál a křičel , podívejte jak je ateismus zhoubný .... připadal bych si jak blázen. Ale co už, hlavně, že je Vám fajn...

4 0
možnosti

Rozdíl mezi ateistou a katolíkem je v tom, že jeden nevěří v 3000 bohů a druhý nevěří v 2999 bohů...

1 0
možnosti
Foto

zkrátka a dobře i ten, který o sobě tvrdí, že je křesťan, nemusí jednou skončit v nebi. Ježíš totiž také řekl, že ne každý, kdo mi říká Pane, Pane, ale ten, kdo činí vůli jeho otce, vejde do království Božího. A jaká je vůle Boha? Miluj Boha celým srdcem, a také bližního svého. Nakonec pravý věřící od nepravého se pozná podle té lásky k druhému a láska přece druhému nedělá zle.

1 0
možnosti

Nu, máte jistě pravdu v tom, že kdo o sobě tvrdí že je křesťan nemusí skončit v jejich nebi.

Ale tím dalším co píšete si nejsem jistý. Pokud bychom měli brát to, co řekl Ježíš jednomu z lotrů na kříži jako precedent, pak stačí v poslední chvíli plně a upřímně litovat svých hříchů na pozemském světě, abychom dosáhli ráje.

Ano, je to podmíněno tím, že lítost musí být opravdu upřímná, ale nevylučuje nikoho, kdo by téměř celý život žil hříšným životem.

Ale mohu se mýlit, vycházím opravdu ze situace, kterou provedl sám Ježíš, kdy jednomu z lotrů slíbil „Amen, pravím ti, dnes budeš se mnou v ráji“.

0 0
možnosti
Foto

Patriarcha Kyrill je obyčejná putinovská šlapka.

Nejsem si jist, jestli je vůbec věřící v B-ha.

2 1
možnosti
Foto

Ve jménu Boha a často v "dobré víře" byly mnohokrát spáchány ty nejodpornější zločiny. To je bohužel smutný fakt, kterému nás učí historie a patriarcha Kirill má příliš mnoho předchůdců v čele různých náboženských směrů a jejichž víře či přímo zdravotním stavu je možno úspěšně pochybovat....

1 0
možnosti
Foto

Nehráblo. I když to tak vypadá. Stejně jako nehráblo Nikitovi Michalkovi. Prostě se činí. Šéfové sekt také vetšinou nevěří tomu, co sami hlásají. Ale ti, kdo rozmanitým nesmyslům uvěří, ti opravdu často jednají jako v psychóze. Například tleskají V.I.P. desinformátorům a rádi je zase volí. Ne všichni voliči jejich slovům skutečně věří, ale přesto jim jsou za ně vděční. Za to, jací jsou šikovní destruktoři.

2 0
možnosti
  • Počet článků 574
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2114x
Pseudovesničan v "nejlepších letech", který se raduje z každého dne kdy může vnímat svět všemi smysly.Věčný optimista, který dobře ví, že život je krásný a je hloupé si ho kazit zlobou, závistí a nenávistí.