3 -2 - 1 - Start ! Biatlonu ? Ne, paniky....

Je snad koronavirus vášnivým fanouškem biatlonu a ostatní sporty ho nezajímají? Je snad rozhodnutí vlády odříznout fanoušky od biatlonu stejně geniální jako odříznout sever Itálie zrušením leteckých spojů?Kdo tady šíří paniku...?  

Jak to tak vypadá, první obětí koronaviru jsou mozky některých politiků. Pokus odříznout území, kam se dá dojet autem, autobusem či vlakem zrušením leteckého spojení? Je to normální? Je ze stejné geniální  krabičky hysterie a paniky i odříznutí fanoušků biatlonu od jejich oblíbeného sportu?

Zatím co často nudné fotbalové a hokejové zápasy se odehrávají před fanoušky, jednu z nejzajímavějších a nejsledovanějších událostí českého sportu - Světový pohár v biatlonu budou čekat prázdné tribuny a ticho. Dlouhé měsíce příprav jsou pryč, ani místní obyvatelé se na stadion nedostanou. Místo obvyklé nadšené třicetitisícové návštěvy budou čekat sportovce jen tribuny duchů. Bylo to opravdu nutné...?

Jak se ukazuje, koronavirus není žádná smrtící epidemie, kdy lidé padají na ulicích jako mouchy. Medíální divadlo se přesunulo do reálného života a strašák najednou ztratil svou sílu. Z ohroženého severu Itálie, kam si vyjelo nejen na lyže z naší "zničené a vydrancované" země hned 25000 zbídačených dovolenkářů se strašák přesunul i k nám.Přes stovku lidí skončilo v domácí karanténě a je otázka jak ji dodržují. Pokud stejně jako čínsko- ruský poradce prezidenta Nejedlý, tak je to o ničem.

Čtyři případy s odhaleným strašákem skončily v izolaci. Nikdo z nich nepatří k nejvíce ohrožené skupině velmi starých lidí, či nemocných s oslabenou imunitou. Na žádné velké bulvární titulky vyřvávající SMRT ! to zatím nevypadá, prodejci bulváru si snad na své žně budou muset počkat, až onemocní někdo z ohrožené skupiny obyvatel. Tak jako na chřipku jistě někdo umře. Tentokrát to bude slavná mediální smrt vyzdobena palcovými titulky.

V podstatě můžeme být ještě rádi, že závody nebyly zrušeny úplně. Všichni závodníci i s doprovodem přece navštívili nedávno při MS sever Itálie a někteří z nich jsou dokonce Italové. I to někde jinde stačí, aby byla celá akce zrušena....

Pořadatelům tedy nezbude nic jiného než spočítat ztráty, nadšení fanoušci biatlonu přijdou o svůj svátek, sportovci a televizní diváci o skvělou atmosféru a ostatní, třeba zrovna sedící mezi několika tisíci posmrkávajícími  fanoušky fotbalu, budou mít další možnost jak velebit vládu,tedy lepe řečeno Babiše jak "zachránil národ".

Jak známo nejvíce škod může napáchat aktívní blb, hysterie a panika....

 

 

 

 

 

 

 

 

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Zdeněk Bárta | úterý 3.3.2020 7:40 | karma článku: 14,20 | přečteno: 450x