11 "čínských" klavírů Petrof a nejen 1 hrdý Čech - Karel Komárek

Tak jistě dobrá zpráva pro všechny strachy ohnuté "vlastence", kterým tak moc ležela na srdci odmítnutá 5 milionová zakázka. 11 klavírů Petrof místo do Číny zamíří zadarmo do českých hudebních škol. Díky nadaci Karla Komárka

11 klavírů Petrof  koupila nadace miliardáře Komárka a jeho ženy. Pomohla české firmě v problematické situaci způsobené čínským zákazníkem. Co k tomu říci? Jen doplním slova, kterými tento dar pan Komárek doprovodil:

"ČESKO  JE  ÚSPĚŠNÁ  A  HLAVNĚ  SVOBODNÁ  ZEMĚ. TO  JE  TO  ČEHO  SI  OSOBNĚ  VÁŽÍM  A  TÍMTO  DROBNÝM  GESTEM  SI  TO  DOVOLUJI  SPOLUOBČANŮM  PŘIPOMENOUT. PŘÁLI  BYCHOM  SI,  ABY  SE  TĚCHTO  JEDENÁCT  NÁSTROJŮ  STALO  SYMBOLEM  ČESKÉ  HRDOSTI  A  SOUDRŽNOSTI"

Mnoho se mluví o vlastenectví. Co to vůbec v dnešní době znamená? Pro mě je to čin a slova pana Komárka. Opravdu hrdý vlastenecký čin a gesto.

Jistě příklad vhodný k následování a lekce pro lidi co se v Česku za "vlastence" jen vydávájí. Vedle tohoto gesta a hlavně slov to jsou jen vypočítaví slaboši a pokřivení teatrální ubožáci.

.https://www.forum24.cz/nadace-karla-komarka-koupila-vsechny-klaviry-ktere-od-petrofu-odmitla-cina-venuje-je-ceskym-skolam/

 

Autor: Zdeněk Bárta | úterý 8.9.2020 20:24 | karma článku: 37,01 | přečteno: 1373x