Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Já nevím (zase budu vypeskován), ale já bych výjimečný trest rezervoval pro výjimečné trestné činy. Například Kajínek. Co je na jeho činu proboha výjimečného? Nic. Zastřelil dva a těžce zranil třetího kriminálníka, vyděrače. Trpěli? Nikoli. Tak proč výjimečný trest?

Ten  bych napařil tomu, kdo přepadne doma bezbrannou stařenku, oloupí ji, sváže ji do kozelce a ona pak hodiny bolestně umírá. Tam je výjimečný trest na místě, zatímco tady mi těch 14 let nepřipadá až tak "mimo mísu".

2 1
možnosti
PK

P93a35v65e63l 39K89u49r19a75l

29. 7. 2013 17:45

Tam je na místě oprátka.

Protože ruku na srdce po 20 letech v base nebude ten člověk (bez ohledu na pohlaví) stejně schopen fungovat ve zbytku společnosti a místo toho ho budou všichni pozůstalí a poškození 20 let živit a zajisťovat mu že v zimě nezmrzne. A po propuštění to může udělat znovu třeba jenom proto aby se zas dostal do tepla a najíst.

Čistě prakticky nelze odstrašujícími tresty (veřejná poprava) zabránit vraždám (odradí to maximálně část populace) ale lze zabránit tomu aby to ten jedinec udělal 2x... a na to je oprátka jediná jistota... z doživotí může utéct a nebo mu to může někdo prominout.

Osobně bych navrhoval alespoň ten postup že pokud někomu bude prominuta část trestu a ten někdo pak spáchá další zločin ztratí ten promíjející soudce právo pracovat u soudu a ve veřejné správě do konce života bez jakéhokoli nároku na finační kompenzaci.

1 0
možnosti
JC

I nás ženy běžně dostávají za stejné činy výrazně menší tresty než muži.

1 2
možnosti
TH

Dejte sem par prikladu.

0 0
možnosti
Foto

Žijeme v době, která jde na ruku šelmám:-(. Ptát se proč, je zbytečné. Šelmy vládnou světu.

2 0
možnosti
MS

Souhlas. Taky nevím, kde soud pobral nějaké polehčující okolnosti. R^

4 0
možnosti
Foto

Tady naprosto žádné nevidím, protože od začátku nespolupracují a házeli vinu jedna na druhou.

0 0
možnosti
Foto

Spravedlnost bývá slepá. Čím dál víc jsem zastáncem myšlenky, aby se rozšířila možnost přímé volby i na představitele soudního systému.

5 0
možnosti
JR

J95a98n 15R66á71ž

29. 7. 2013 18:06

Souhlas! Bylo by to racionálnější než příma volba jakéhokoli politika!

2 0
možnosti
PH

P39e90t22r 35H60á97l14a

29. 7. 2013 12:40

Vrchní soud si nějak odporuje, pokud šlo o vysoký stupeň nebezpečnosti, proč dostaly PRŮMĚRNÉ tresty, a ne vysoké? (Sazba je 10-18 let).

Ovšem pražský vrchní soud a nejvyšší soud v Brně jsou známy velkým mnostvím nesmyslných rozsudků.

6 0
možnosti
Foto

Na to asi není žádné odpověď...;-O

1 0
možnosti
  • Počet článků 678
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 4369x
Tomáš Zdechovský (1979) - optimista i snílek, kterému nikdy nebylo lhostejno dění kolem sebe. Rád mění vize v realitu a realitu ve vizi. Miluje filmy Forrest Gump, Up in the air, Vrtěti psem a Thank you for smoking, Iluzionista, skupiny The Cranberries, Jelen a U2 a lidi, kteří umí říci své názory. Nezná slova "to nejde" a "to se nikdy nenaučím".

Od roku 2014 poslanec Evropského parlamentu a člen předsednictva KDU-ČSL, členem prestižního Výboru pro zahraniční věci (AFET) a Výboru pro zaměstnanost a sociální věci (EMPL), předseda parlamentní delegace pro státy Střední Asie.