Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
LJ

Vůbec nechápu jak může český stát tyto praktiky "Ochranného oddílu" Barnevern vůbec trpět. Už dávno by měly být zapojeny tajné služby a jejich oddělení zvláštních úkolů, aby nasbíraly dostatek informací o pravém stavu věcí, případně po vyhodnocení nechaly převézt odpovědné osoby do ČR a vést proti nim trestní stíhání. A patřičný proces příslušné zmedializovat pro výstrahu celé té "juvenilní justici", že existují státy, které její praktiky (krádeže dětí, absence presumpce neviny, ...) nebudou trpět.

1 0
možnosti
Foto

Ano, ale říkám. Pokud máme žít v právním státě, není možné používat metody z dob válečných. I když tomu rozumím.

1 0
možnosti
MP

Vím o několika lidech bez práce, kteří se chtějí stát profi pěstouny. Neříkám, že jsou to špatní lidé. Pokud ale nebude VELMI přísná kontrola pěstounů a sociálce se nebudou dávat zvláštní pravomoce, dostaneme se brzy na norský model. Náš stát sice nemá tolik peněz jako Norsko, ale už jsou zde tvz. norské fondy, z nichž je možno na pěstounskou péči čerpat. Nechci, aby se došlo do bodu, kdy rodiče budou tyranizování svéhlavými dětmi, nepodaří se jim usměrnit je na správnou cestu a za pouhé zvýšení hlasu se budou odebírat děti, aby byly zašantročeny do pochybné pěstounské péče. To by se mohlo stát, že inteligentní a pracovití lidé přijdou o děti a z jejich daní budou placeni pěstouni, kteří nemají vzdělání a kvalifikaci, udělají si kurz a mají vystaráno. I tak to v Norsku chodí. Velký pozor na tohle.

4 2
možnosti
JT

Vím o hodně lidech , kteří jsou pěstouny a jsou to inteligentní a pracovití lidé, kteří mají větší kvalifikaci než kurz ....

3 0
možnosti
HP

Na iDnesu se lze docist o schuzce s norskou socialkou, ktere dnes neuspesne probehla, ale nikde nemohu najit informace co je se soudem?

Podala uz pani Michalakova pripravovanou zalobu? Muze to ted udelat? Mate v tomto ohledu nejake info. Dekuji.

2 0
možnosti
HP

Tak v nejnovejsim clanku je informace ze zaloba byla podana v prosinci, nevi ovsem vubec kdy se Norove uraci naridit jednani.

Nezbyva nez rodine drzet palce. Ale i kdyz by deti vratili - ty 4 roky jim nikdo nevrati.

0 0
možnosti
JL

J96i41r35k74a 32L98u25c11a73n

20. 1. 2015 13:58

Paní Michalákové strašně přeju, aby byla konečně se svými dětmi a doufám, že se to co nejdřív podaří!

3 0
možnosti
JC

No, vyvíjí se to špatně.

Setkání na 1/4 hodiny jednou za půl roku, kdy dětu "tu paní" už ani neznají...

2 0
možnosti
JL

J91i59r49k42a 79L42u14c35a85n

20. 1. 2015 13:33

Už třetím rokem jsme profi pěstouni a za chvíli budeme předávat další děťátko do rodiny. Celkově jen od roku 2013 jsme už pomohli víc než tisícovce dětí, které nemusely do kojeneckých ústavů a domovů. Je nás dnes kolem 300 a nevím o nějakém selhání, ze kterých nás obviňují.

4 0
možnosti
JS

kdo vas obvinuje a z ceho?

2 0
možnosti
PR

Na stovky zachráněných dětí v pěstounských rodinách se v Británii objevily čtyři případy neoprávněného odebrání, dalších osm napadených případů se nakonec ukázalo jako správné. Nevím, kde paní Svobodová čerpá informace o stovkách případů. V celé britské sněmovně se tomuto problému věnoval jeden politika a nadále si na tom dělá politickou kariéru, neboť není členem ani jedné ze dvou hlavních politických stran. Advokáti a právníci v každé zemí hledají kšeft a nemají skrupule. Budou zastupovat kohokoli proti komukoli. Právníci jsou ti poslední, od koho bych čerpal informace. A co se týká Norska - dlouhodobě je norský systém péče o děti hodnocen v rámci celé Evropy jako jeden z nejlepších, nejpropracovanějších. Mimo případu českých dětí je údajně nyní aktuálně spor o tři další děti. Respektive jde o tři případy (čtyři děti).  A z toho někdo něco usuzuje? Než se přiblížíme systému Norska, můžeme se poučit z chyb. Nakonec námi zavedený systém je trochu odlišný od norského modelu. Také doufám, že se český případ vyřeší dobře. Dnešní zpráva je v tomto směru pozitivní.

2 3
možnosti
JB

Ti lidé co Vám dali "-" asi "vědí", že lžete. Jinak to nechápu. Tedy jedině, že někomu vadí fakta a má radši spekulace. Možná že jde o nespravedlnost, ale zrovna ČR není úplně bez vad. http://zlin.idnes.cz/soud-zprostil-viny-muze-obzalovaneho-z-tyrani-chlapecka-v-kromerizi-1jy-/zlin-zpravy.aspx?c=A141202_131231_zlin-zpravy_ras. Co takhle se zaměřit na svůj práh a neřešit systém v Norsku. Ano, pomoci najít pravdu a případně i matce, pokud je v právu. Ale ne jen proto, že má české občanství. Ostatně, to má nabo měl Krejčíř taky.

0 0
možnosti
JT

Takze, abych to pochopila - vsichni pestouni kradou deti , socialky jim v tom pomahaji...Jsou to naprosto bezne pribehy, ktere jste popsala. Jen vyjimecne se pestounstvi povede ve prispech ditete ? ? Nejlepsi reseni je zruseni pestounske pece v CR , jak navrhuje p. Chalankova a navrat deti do ustavu !

0 1
možnosti
OU
Uživatel požádal o vymazání
12 1
možnosti
OU
Uživatel požádal o vymazání
13 1
možnosti
JT

Nejsmutnější je, že se tento případ, používá jako důkaz - proti pěstounské péči v naší republice  Mudr.Chalánková v PSP.

Snad všichni chápu , že tato země, je mentalitou někde jinde  a kvůli ojedinělému byť hroznému případu, zatracovat celý systém v naší republice už v zárodku, je šílenost.

6 1
možnosti
MP
JC

Přeji Vám ve Vašem jednání úspěch, pane Zdechovský.

18 0
možnosti
  • Počet článků 678
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 4414x
Tomáš Zdechovský (1979) - optimista i snílek, kterému nikdy nebylo lhostejno dění kolem sebe. Rád mění vize v realitu a realitu ve vizi. Miluje filmy Forrest Gump, Up in the air, Vrtěti psem a Thank you for smoking, Iluzionista, skupiny The Cranberries, Jelen a U2 a lidi, kteří umí říci své názory. Nezná slova "to nejde" a "to se nikdy nenaučím".

Od roku 2014 poslanec Evropského parlamentu a člen předsednictva KDU-ČSL, členem prestižního Výboru pro zahraniční věci (AFET) a Výboru pro zaměstnanost a sociální věci (EMPL), předseda parlamentní delegace pro státy Střední Asie.