Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
MK

K těm nadšencům na právo na odchod ze světa dle svého bych řekl jen jednu věc. Život jste si nedali a nemáte ani právo si jej brát. Ani netušíte, čemu chcete otevřít dveře. V Nizozemsku už mnozí poznali a to zvláště po případech, kdy byli usmrceni lidé, kteří nechtěli zemřít, ale lékařům se zdálo, že chtějí.

Víte proč vznikly hospice? Aby se lidem ulehčil jejich odchod ze světa, aby odešli důstojně. Přečtěte si něco od paní Svatošové a poznáte, že i smrt může být důstojná, ale sebevražda důstojná není. Ale pokud je Vám ta myšlenka sebevraždy blízká, tak to udělejte hned. Svět se bez Vás obejde a Vám bude líp

5 3
možnosti
JK

Katolíci, největší ďáblovi spojenci, si osobují právo rozhodovat někomu o životě a užívají vskutku ďábelské metody... viz slizácká formulka "Život jste si nedali, nemáte právo... ", odpudivá církev s odpudivou minulostí se stále dere do popředí, tihle satanáši zprznili křesťanství tak, jak se to nikomu jinému nepovedlo.

7 1
možnosti
MK

Tak jste mi to nandal. Ale ano, katolíci jsou ztělesněním zla. To máte z četby francouzských revolučních autorů, agitátorů národního obrození anebo z komunistické propagandy? Ale víte co, já Vás chápu, někdo musí být ten obětní beránek pro vaše komplexy. Takže si s klidem poslužte. Třeba pak nebudete uvažovat o sebevraždě

2 1
možnosti
BG

Proč nemám právo si vzít život?

3 1
možnosti
MK

Máte, ale nechtějte asistenci ostatních. To jak odejdete je jen Váš problém.

A proč nemáte právo si vzít život? Protože ten život jste si nedal. Dali Vám ho rodiče, kteří se těšili na Vaše narození. Myslíte, že by souhlasili, že si ho chcete vzít? I když podle toho co píšete, tak asi pocházíte z divné rodiny. Tam je možné všechno

1 3
možnosti
JZ

Takze rodice nam ho maji pravo vzit, kdyz nam ho dali? Jestli vychazite z predstavy, ze my si ho vzit nemuzeme, kdyz jme si ho nedali...

4 2
možnosti
BG

Z divné rodiny pocházíte možná Vy sám, když do Vás horem dolem cpali fanatickou víru a podobné postoje. U Vás je asi možné všechno. Vlastně není - není možné rozhodovat sám o sobě.

Co chtějí mí rodiče, do toho Vám vůbec nic není. A až mi bude 70 let, mí rodiče budou dávno po smrti, takže koho se mám ptát? Mám zajít k jejich hrobům? Mám se zeptat Vás?

3 1
možnosti
BG

Ještě něco mě napadlo: píšete, že dítěti dali život rodiče, kteří se těšili na jeho narození. Ale co když se na to dítě netěšili? Sám víte, že někteří jsou schopni dítě porodit na toaletě a odhodit u popelnice. V lepším případě skončí v babyboxu. Znamená to podle Vás, že si toto dítě v budoucnu může bez obav sáhnout na život, protože se jeho rodiče netěšili na jeho narození? Budou s tím jeho rodiče souhlasit? Oba víme, že by jim to bylo jedno.

2 0
možnosti
JL

Pane Kavko. Vase vysvetleni katolickych zversvech panu Kuthanovi, hlavne odkud vychazi, je vase neznalost cele cirkevni minulosti zde v Evrope. Oddelime-li tu spravnou funkci krestanske viry v duchu pana Boha, nesmite hazet ty spatne stranky na francouske revolucni autory nebo novodobe na komunisty. Snizujete sam sebe na pomatence a vas argument na uroven spatneho propagatora cirkve.

Nebudu rozvadet kde se mylite. Je mnoho ukazek toho spatneho. Jiz zivot kazdeho papeze je ukazkou, jakym zivotem krestanska cirkev zila.

0 0
možnosti
Foto

Euthanasie nijak nesouvisí s katolickou naukou. Byla řešena dávno před vznikem křesťanství - to jen pro Vaši informaci.

A znovu - pakliže máte potřebu skoncovat se svým životem - nikdo Vám nemá právo bránit. Pokud si myslíte, že jste unaven životem a už si nic neslibujete, máte internet, kde se rozhodně dozvíte, jak to udělat nejlépe.

Nicméně - systém společnosti nesmí být založen na tom, že "nepotřebné a porouchané součástky" se mohou zlikvidovat. Při podobném sytému bychom dodnes hynuli na nemoci, které dnes umíme léčit.

Bylo by fajn, pokud byste si před podobnou diskusí prostudoval aspoň basální pojmy a fakta o této problematice. Diskuse by tak byla přínosnější.

3 0
možnosti