Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Po přečtení dopisu, který jste společně s MEP Machem zaslal norské premiérce, musím bohužel s panem Doležalem souhlasit  ("Kdejaký český politik usiluje o to, aby se na případu profiloval a zviditelnil, celé to vypadá jako soutěž, kdo si vymyslí větší a křiklavější gesto.")

Vy přece dobře víte, že v právním státě má být výkonná a soudní moc nezávislá.  Žádná norská vláda nemůže změnit rozsudek soudu!

Vy přece dobře víte, že Norské fondy nejsou žádný milodar, ale povinnost Norska "zaplatit" členským zemím EU za to, že Norové mohou užívat výhod EHP.

A navíc je to ČR, kdo o ně žádá. A navíc, jsou to čeští politici, kdo žádají Norsko o podporu při transformaci péče o ohrožené děti, kterou po nás vyžaduje OSN...neb jsme podepsali vámi zmiňovanou Úmluvu o právech dítěte. Ne snaha Norska expandovat.

Opraňuje vás vůbec mandát MEP za KDU-ČSL a Svobodní v mezinárodní korespondenci mluvit za "veřejnost ve vaší zemi"?

Zneužili jste hlavičkového papíru k vlastní propagandě.  Ten dopis není adresován norské premiérce, ale vašim budoucím voličům, kteří zareagují na bojovné mávání norským lososem nad vašimi hlavami.

1 2
možnosti

Šafrovo území je jedna velká, špinavá stoka plná splašků. Možná to má z nadměrné konzumace alkoholu.Rv

0 1
možnosti

R^R^R^ Držte se. V norské kauze Vám fandím na 100%!

4 0
možnosti
Foto

Podle mě, když někdo reaguje tak podivně, tak buď to dělá za peníze, nebo ho nějak vydírají...

3 0
možnosti
Foto

M93a78r12t26i52n 12P94i36n85c

13. 10. 2015 14:17

Zváštní - pan Šafr se ve své odpovědi prohlásil za křesťana. Proto mi připadé neuvěřitelné, že ve svém médiu v kauze rodiny Michalákových ani náznakem nehájí biblické pojetí rodiny. Jsme-li křesťané, pak v principu naše děti patří Bohu, stejně jako my. A Bůh ustanovil rodinu, aby se v ní děti rodily, vyrůstaly a poznávaly lásku a všechny další principy Božího jednání, kterými mu rodiče mají zprostředkovat poznání Boha. Rodina je tedy Bohem ustanovená základní jednotka lidské společnosti, stojí výše, než jakékoli státní zřízení. Stát nemá do záležitostí rodiny zasahovat, pokud není tato zjevně dysfunkční. Když se podíváme do Bible, jaká lidská společenství vlastně Bůh ustanovil, možná nás překvapí, že nalezneme jen dvě - rodinu a církev. Vše ostatní, tedy i různé formy státu, jsou jen lidské konstrukty. Pokud se tedy státní zákony protiví Božím řádům, platí to, co kdysi prohlásil apoštol Petr - sluší se poslouchat Boha, ne lidi.

5 0
možnosti

J78a80n 28Z70i26e32g96l54e21r

13. 10. 2015 12:56

Pan Zdechovský napsal důležitou věc, paní Michaláková není v Norsku imigrantkou, ale pouze dočasnou pracovnicí, která si ponechala české občanství a hodlá se v budoucnu vrátit zpět. Čili i její děti mají české občanství a Norsko tak svým rozhodnutím o českých občanech se dopustilo porušení nejen Úmluvy o právech dítěte, ale obecně mezinárodního práva.

11 1
možnosti
Foto

Pan Michalák otec je tem od roku 1968, paní Michaláková více než 10 let-jsou to fakticky imigranti, ale to je jedno-byli na Norském území, platí pro ně Norské zákony

Takže podle vás u nás cizinci co si mají původní občanství mají být posuzováni dle zákonů země odkud pochází?

4 6
možnosti

P42e35t17r 88T52o34m64e82k

13. 10. 2015 11:37

Že je Šafr líný alkoholik, to ví každý.

8 1
možnosti

Pavel Šafr je Girolamem Savonarolou dnešních dnů, naštěstí nemůže nic ovlivnit. Notabene je alkoholově závislý. Zkrachovalá existence. :-/

6 3
možnosti
Foto

Pane Zdechovský v diskuzi zapadl jeden dotaz na který bych od vás rád znal odpověď, proto se ptám znovu:

"Vy chcete tvrdit, že "dočasný pracovník" nebo člověk co je v zemi na jinou formu dočasného pobytu nemusí dodržovat zákony země kam přijel a pokud je proti němu vedeno nějaké řízení tak má být podle země odkud přišel?"

Za vaši odpověď předem děkuji.:-)

0 14
možnosti

K52a72r39e27l 90V66l23k

13. 10. 2015 14:57

8-o Co prosím? 8-o

3 0
možnosti

Nemá pan Doležal nakonec pravdu.Nejde tak ani tak o samotný případ,ale o to jakou reakci vyvolal.Pokud vím,sám jste požadoval odvolání norské velvyslankyně.Pak jste tam hodil zpátečku...Na případu exhibuje spousta lidí,třeba Klaus ml.Ten chce rovnou mezinárodní zatykač na úředníky a pěstouny za unos.Stejně demagogický termín používáte i Vy.Také nelze zapomenout na mnoho pošuku,kteří rovnou požadují zásah speciálního komanda nebo vyhlášení války.Nadávek do fašistů a srovnávání norského způsobu péče o děti s nacisty se jen hrnou..Co jiného to vše je než nacionalistické běsnění....Podobný problém s Norskem jako my má spousta zemí a dost pochybuji,že tam to vyvolává podobnou nacionální hysterii.Vypověděl  už nějaký stát,kvůli norské problematické organizaci norského velvyslance?To jistě ne...

5 15
možnosti
Foto

Tak pan Zdechovský je všude kde se dá nahonit popularita.

Jemu vůbec o věc nejde-naopak jeho výlevy zhoršují situaci paní Michalákové a hlavně mohou poškodit v budoucnu i ty děti.

Jemu nejde ani o kauzu ani o spravedlnost, ale výhradně o hlasy v příštích volbáchRv

1 18
možnosti
  • Počet článků 678
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 4414x
Tomáš Zdechovský (1979) - optimista i snílek, kterému nikdy nebylo lhostejno dění kolem sebe. Rád mění vize v realitu a realitu ve vizi. Miluje filmy Forrest Gump, Up in the air, Vrtěti psem a Thank you for smoking, Iluzionista, skupiny The Cranberries, Jelen a U2 a lidi, kteří umí říci své názory. Nezná slova "to nejde" a "to se nikdy nenaučím".

Od roku 2014 poslanec Evropského parlamentu a člen předsednictva KDU-ČSL, členem prestižního Výboru pro zahraniční věci (AFET) a Výboru pro zaměstnanost a sociální věci (EMPL), předseda parlamentní delegace pro státy Střední Asie.