Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Bude Vám to možná zavánět konspirační teorií, ale zamyslel jste se (včetně P.T. čtenářstva) nad tím, proč najednou taková vlna lidí?

Nechce se někdo Evropě jednoduše pomstít, třeba za (sankce?) nějaký přišlápnutý paleček?

Jinak samozřejmě přijmout pronásledované křesťany (resp. lidi, kteří akceptují evropskou kulturu a zvyklost) by neměl být problém.

1 1
možnosti

Evropa by se k tomu měla postavit jako Aetius na Katalaunských polích. Kruté, ale bohužel jediné účinné

0 1
možnosti

J95i68ř31í 15N47o55s61e85k

25. 6. 2015 10:12

Dobrý den, pane Zdechovský, k radikalizaci určitě dojde ne vinou národní xenofobie, ale v důsledku slabosti naší současné vlády. Premiér předvedl, že svými voliči - i těmi potencionálními - naprosto pohrdá. Média informují zkresleně, např. využívají zastaralé statistiky a podobně. Násilí plodí násilí, bohužel - ale v jistých situacích to jinak nejde. Mějte prosím na paměti, koho zastupujete. Lidská práva jsou fajn, ale proč bychom na ně neměli mít nárok i my?

Oceňuji, že komunikujete přímo. V norské kauze máte plný počet bodů a je vidět, že umíte jít proti proudu. Držím vám palce.

JN

4 0
možnosti
Foto

Dobrý den, Jiří, mockrát děkuji za to, co jste napsal. Politik by se neměl bát otevírat témata, o kterých se nemluví. Není to jednoduché, ale je to výzva ;-)

0 0
možnosti

Řešením je nekompromisní imigrační politika, která bude tyto lidi vracet zpět. Tak, jak to dělá Španělsko a Austrálie. Ano, přes Španělsko tito lidé nepřicházejí, protože vědí, že nemají šanci. Je tedy především záležitosti Řecka a Itálie, aby zabránily uprchlíkům v cestě dále do Evropy a vracely je zpět. Tím ovšem neříkám, že nemáme dát azyl křesťanům, kteří jsou pronásledováni muslimskými radikály. V Hradci Králové žijí křesťanští imigranti ze Sýrie, kteří respektují naši kulturu a nejsou s nimi nejmenší problémy. Za blog karma. :-)R^

5 0
možnosti
Foto

D9ky Honzo za to, že se na to díváte ze širší perspektivy.

0 0
možnosti

Pane Zdechovský, doufám, že nejde o otázku příliš odtažitou od tématu, ale vzešla z hlav mých dospělých dětí. Probíhá současně s řešením otázky imigrantů, kteří jsou již v Evropě a řešením snahy o zastavení či alespoň zpomalení pašeráckého byznysu taktéž snaha o nápravu situace přímo v zemích, z nichž utíká nejvíce migrantů? Pokud ano, kde, na jaké úrovni a v jakém rozsahu? Jsem totiž toho názoru, že jedině komplexní řešení může alespoň zavřít kohoutek s proudem imigrantů.

Omlouvám se, ale jste jediný relevantní zdroj, pokud se nechci spoléhat na média či následné statistiky výročních zpráv EU.

1 0
možnosti
Foto

Ano, zde je nutné zlomit ten nekontrolovaný přísun lidí. Není možné, aby některé státy, které dostávali od EU rozvojovou pomoc, tolerovaly tento byznys. A s tím celkovým přístupem souhlasím.

0 0
možnosti

Účinné řešení existovat nemůže, jestliže budeme zároveň bazírovat na lidských právech přistěhovalců. Kdybych se Vám chtěl nakýblovat do Vašeho bytu nebo domu (nevím, zda bydlíte v bytovce, či v rodinném domě), máte několik možností, jak mi v tom zabránit: Zámkem na dveřích, přivoláním policie, přivoláním dvou sousedů, kteří mají více svaloviny než já, nebo střelnou zbraní.

Když mě tam nebudete chtít, ale zároveň budete mít zábrany použít výše uvedených prostředků obrany proti mně, tak mi nijak nezabráníte v tom, abych tam vstoupil. Vaše morální výzvy, abych si uvědomil, že to je Váš byt a nikoli můj, budu prostě ignorovat, a bez sebemenších zábran se stanu dalším uživatelem vašeho bytu.

Řešení této situace je snadné, ale je neslučitelné se stoprocentním respektováním lidských práv přistěhovalců. Buď ta jejich lidská práva porušíme, nebo ti přistěhovalci rozvrátí naše země. Třetí varianta není.

Vy jste europolitik, Vy jste placen za to, abyste v této věci přijal rozhodnutí. Nezávidím Vám to, protože je to velice nepříjemná věc, když člověk musí volit mezi dvěma zly. Ale kandidoval jste do eurovoleb dobrovolně, nikdo Vás k tomu nenutil, tak jste na sebe tu povinnost rozhodování přijal. Konejte ji tedy.

7 0
možnosti
Foto

Dobrý den, pane Beneši, děkuji za Váš názor. Já proto, že se této odpovědnosti nezříkám, chodím každý den na diskuse s odborníky a snažím se tomuto problému věnovat maximální pozornost. Ale jak jsme již napsal, žádné jednoduché řešení neexistuje. Kdyby existovalo, tak už ho dávno někdo udělal. A věřte, že podmínky v mnohých táborech na jihu Evropy již dávno nesplňují standarty "běžného" bydlení.8-o

1 0
možnosti
  • Počet článků 678
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 4369x
Tomáš Zdechovský (1979) - optimista i snílek, kterému nikdy nebylo lhostejno dění kolem sebe. Rád mění vize v realitu a realitu ve vizi. Miluje filmy Forrest Gump, Up in the air, Vrtěti psem a Thank you for smoking, Iluzionista, skupiny The Cranberries, Jelen a U2 a lidi, kteří umí říci své názory. Nezná slova "to nejde" a "to se nikdy nenaučím".

Od roku 2014 poslanec Evropského parlamentu a člen předsednictva KDU-ČSL, členem prestižního Výboru pro zahraniční věci (AFET) a Výboru pro zaměstnanost a sociální věci (EMPL), předseda parlamentní delegace pro státy Střední Asie.