Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JK

Když se podívám na kauzu únosu dětí Terezy H a Kristýny H do Švédska, tak mi Česko také připomíná Orwellovo 1984, kde ministerstvo spravedlnosti je vlastně ministerstvem nespravedlnosti a soudy OS Frýdek Místek, KS Ostrava podporují zločince a takový zločin jako je unos dětí do ciziny

0 0
možnosti
Foto

J15a60n 56P48e60c18h14a

23. 2. 2015 20:12

To je neuvěřitelná sprostota. Tady vůbec nejde o to, zda děti byly odebrány matce oprávněně či neoprávněně. Tady jde o to, že je Norsko ukradlo České republice, namísto toho, aby vyhovělo opakované žádosti jejich širší rodiny, tedy dědovi a tetě, kteří si je chtěli vzít do péče. Dokonce i nacisti za války se chovali lépe. Když popravili Josefa Mašína a jeho ženu věznili, o děti Josefa a Ctirada Mašínovy se mohla postarat babička, takže kluci nemuseli k adopci do Německa. Norsko je horší než Deutsches Reich.

4 0
možnosti
Foto

Co Vy víte? Norové by třeba děti dali k tetě paní Michalákové, kdyby tam nějaká žila.

A to ti rodiče Michalákovi nedostali ani jedno varování? 

A to, když v Norsku žili, tak nevěděli, jaký hrůzný systém odebírání dětí tam panuje?

Pokud by jim láska k dětem byla nadevše, tak přece mohli, pokud byli varováni, sbalit kufry a vzít dráhu.

To ale řeknete, že kvůli práci tam museli zůstat. Jo když museli v hrůzném systému zůstat, tak prostě museli, že?

1 4
možnosti
Foto

Vy jste se asi probudil ze spánku, viďte, pane Heřmánku. Zjistěte si laskavě nejdříve všechny známé okolnosti případu, než něco ukvapeně soudíte.

0 0
možnosti
MK

R^ Nepřestávat; důležité je mít toto téma stále aktuální. jak doma tak i navenek; stálá ostuda může nespokojené Nory nabudit a ty druhé moc křiklavé případy zamést vrácením dětí.

4 0
možnosti
Foto

Pokud to vůbec za ostudu považují a čí?

1 0
možnosti
MO

Pane Zdechovský, děkuji za článek a vážím si Vaší angažovanosti v případu.

9 1
možnosti
Foto

Já děkuji za přečtení si ho.

0 0
možnosti
Foto

Paní Machartová se domnívá, že jde o promyšlené mučení matky.

Já nevím, já bych potřeboval vědět, co říkají norské statistiky. Pokud takové samozřejmě jsou.

Tak třeba, jaké procento sourozenců je rozdělených? Zkoumat, jak to je s komunikačním jazykem u odebraných dětí asi nelze. Není dostatečný vzorek.

Ale přesto. U těch pár případů, kdy rodiče jsou cizinci: Je ten postup u paní Michalákové shodný s jinými podobnými případy nebo odlišný?

0 0
možnosti
Foto

Je odlišný. Například jsem v kontaktu s polskými nebo ruskými rodinami, kde zachování jejich mateřského jazyka nebyl problém.

0 0
možnosti
VK

Pro ty dva, co se tu hádají:

Střídavka je dobrá věc, pokud se rodiče jsou schopni rozvést v klidu a v klidu se domluvit. Pokud jsou rozhádaní, většinou z toho nejsou schopni děti vynechat. Bohužel. Druhá věc. Střídavka ano, ale v místě. Jedna škola, jedni kamarádi, jedny kroužky. Pokud milí rodičové bydlíte od sebe dál a dítě by muselo pendlovat (střídat školu atd.) tak střídavka za těch podmínek, že dítě bude na jednom místě (např. společně pronajatý byt) a střídat se u něj budete vy. To jen abyste se na dětech podepisovali co nejméně.

3 0
možnosti
Foto

Tak občas hovořím s jednou psycholožkou a ta hovořila o jednom chlapci, věk jsem zapomněl, jehož rodiče měli střídavku 1/1 (dní).

To dítě mělo v hlavě včelín. A ani dospělý by nebyl šťastný, kdyby měl jednu noc jednu postel a následující den druhou. A to tak furt dál.

A pane Hodino, svěřte se. Už jste nějak dotáhl své spory o děti? Mám pocit, že ne. 

Jak často je vídáte Vy?

Stará pravda je, že kdo umí, umí a kdo neumí, ten učí, že?

0 0
možnosti
Foto

Problém zde není ve střídavce, ale v jejím nastavení. Střídavka 1 den / 1 den dává smysl snad jen u dětí kolem 1 roku, kde se doporučuje, aby odloučení od rodičů - jednoho i druhého (!) - bylo co nejkratší. U trochu starších dětí už by to mělo optimálně být několik dnů a u školních dětí je běžný týden nebo i více.

0 0
možnosti
Foto

Pan Hermánek se pro mne bohužel odepsal tím, jak hrdě prohlašoval, že nechtěl vychovávat své vlastní děti a stal se raději dobrovolně "stykačem" (tedy rodičem, který se se svými dětmi jen stýká).

3 0
možnosti
Foto

Pan Hodina rozumí pod "výchovou" dětí "střídavku", proti které jsem a nechtěl bych ji ani teď.

A dost dobře nevím, jak by "střídavka" měla fungovat. 

Podle mého názoru se muž má věnovat vydělávání peněz a dětem se věnovat po víkendu, popřípadě po práci.

Ale nikoli na plný, ač střídavý úvazek.

0 0
možnosti
Foto

Jak dlouho jsou ti chlapci u pěstounů? A jak jsou staří? Tak, podle mě, už neumí česky ani slovo.

0 0
možnosti
DZ

No a co? Předpokládám, že jejich matka umí perfektně norsky, když pracuje v norské mateřské školce. Takže co jste tím chtěl říct? Hledáte ještě nějaké ostravedlnění ukradení dětí? A i kdyby neuměla norsky nic, má právo na to být se svými dětmi, jelikož neudělala nic, co by ospravedlňovalo jejich odebrání.

3 0
možnosti
  • Počet článků 678
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 4414x
Tomáš Zdechovský (1979) - optimista i snílek, kterému nikdy nebylo lhostejno dění kolem sebe. Rád mění vize v realitu a realitu ve vizi. Miluje filmy Forrest Gump, Up in the air, Vrtěti psem a Thank you for smoking, Iluzionista, skupiny The Cranberries, Jelen a U2 a lidi, kteří umí říci své názory. Nezná slova "to nejde" a "to se nikdy nenaučím".

Od roku 2014 poslanec Evropského parlamentu a člen předsednictva KDU-ČSL, členem prestižního Výboru pro zahraniční věci (AFET) a Výboru pro zaměstnanost a sociální věci (EMPL), předseda parlamentní delegace pro státy Střední Asie.