Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JS

Že EU s vypjatou situací nic nedělá. Není to pravda. Kromě těch zmiňovaných operací FRONTEXu do Řecka prakticky okamžitě letěly špičky EU v čele s Ursulou von der Leyen jako předsedkyní Komise a Charlesem Michelem jako předsedou ̈

Výše uvedená věta pana Zdechovského mě úplně uklidnila a nadchla, obzvláště když vrchní komisařka EU Leyenová tvrdě prohlásila, že "problém migrace je pro ni velkou výzvou".

Bohužel připravenost EU na zamezení další vlny migrace je téměř totožná s rokem 2015, činnost Frontexu se soustřeďuje na pouhé počítání počtu migrantů.

Komise EU místo kroků k razantní ochraně hranic opět již po několikáté raději řeší způsob a kvóty přerozdělování migrantů mezi jednotlivé státy EU.

Pštrosí politika se nedá dělat do nekonečna, důležité problémy prostě samy nevyhnijí.

Naivní předpoklad, že Turecko bude za finační úplatu za EU samo řešit hrozící migraci a bruselská věrchuška si nebude muset špinit ruce nějakými "nehumáními" opatřeními logicky nevyšel.

Turci již mají sami dost cca 4 mil. migrantů na svém území a využívají toho, že EU je stejně nepřipravená jako v r. 2015 a hrozí otevřením své hranice do EU.

Neschopní a vystrašení strejci a tety v Bruselu budou muset opět otevřít Turkům kasu, aby se zase chvíli mohli sami bavit cestováním mezi Bruselem, Štrasburkem, Luxemburkem a poplácávat se po ramenou jak všechno dělají dobře a progresivně.

17 0
možnosti
KS

Byl požadavek na navýšení členů Frontexu, navýšení počtu lodí, letadel, rozpočtu a taky pravomocí. Tehdy se byl v centrále Frontexu podívat i Babiš a sliboval tam hory i s horákama. A jak to nakonec s Frontexem dopadlo? Zablokovala to V4.

0 4
možnosti
PV

Přišel Frontex a co se stalo? Začal pašovat lidi do Řecka. Bohužel , za nadšeného potlesku některých politiků Rv

https://realitadne.eu/dansky-hlidkovy-clun-v-egejskem-mori-neuposlechl-rozkaz-a-zachranoval-migranty/

8 0
možnosti
JS

Jste si jistý, že V4 má v EU silnější vliv než Německo s Francií?

Navýšení rozpočtu Frontexu bez konkrétní změny zadání jak bude blokovat nelegální migraci a chránit hranice je pouze bruselsky pokrytecké (aby se vlk nažral a .........).

Pokud budou zaslepené špičky EU nadřazovat "práva" migrantů nad práva vlád jednotlivých států přijímat migranty pouze podle svých potřeb je to cesta k rozvratu dříve ekonomicky dobře fungujícího evropského společenství.

4 0
možnosti