Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
DK

Jsem jen právní laik, ale pod jaký paragraf by mělo patřit jednání typu: Když někomu zalžu(uvedu úmyslně v omyl) a díky tomu ten člověk mi zaplatí cenu vyšší, než jakou bych zaplatil v případě, že bych mu řekl o prodávaném předmětu plnou pravdu? Jsem přesvědčen, že bez ohledu na to, co prodávám, jedná se o podvod a dle odstavce 6, bylo-li by to prokázáno, tak i stáčení tachometru by bylo možné kvalifikovat přípravu podvodu.

§ 209

Podvod

1 0
možnosti
Foto

A kolik znáte lidí odsouzených za stáčení kilometrů?  ;-)

0 0
možnosti
JH

Systém zápisu ujetých kilometrů na STK už několik let funguje, stačí znát VIN a datum poslední STK: https://www.kontrolatachometru.cz/. Lze takto ověřit samozřejmě pouze počty km od zavedení tohoto systému,ale i tak to pomůže...;-)

0 0
možnosti
RV

a pokud byl údaj do systému zapsán chybně, tak budete dělat co?

0 0
možnosti
VV

Nejen na autech.

Tachometr je treba v nemecku uredni dokument. Tim padem je za pretoceni stejna palka jako za zfalsovani obcanskeho prukazu.

4 0
možnosti
JZ

Za přetáčení tachometrů by mohly být přísnější tresty. To je fakt. Dalo by se uvažovat i o obecném ohrožení.

1 0
možnosti
RV

a zkusil se tady někdo zamyslet nad tím, že ten kdo kupuje auto podle toho co ukazuje počítadlo kilometrů, si o koupi naleštěného vraku přímo koleduje

1 1
možnosti
TV

řekl bych to trochu jinak - to, že spoustu lidí nezajímá stav kupovaného vozu, ale jen nějaké číslo na tachometru (které toho se stavem nemá moc společného) samozřejmě jinou spoustu lidí inspiruje k levné úpravě tohoto čísla.

0 0
možnosti
JS

Lidovci jsou u koryta od r.  1948 (vyjma par let)   a za celou dobu proti ruznym typum podvodu nehnuli ani prstem.  Na co cekaji bratri a sestry herr Zdechovsky?  Vyrvavat,  ze je treba podniknout ty a ty kroky,  umi kde kdo.  Vy jste za sluzbu verejnosti placen. Kdy konkretne tedy lidovci podniknou ve veci nejaky krok????  :-)

1 0
možnosti
JZ

V Nemecku uz desetileti, je pri jakekoliv navsteve servisu, napr. i pri vymene pneumatik, ulozen v pocitaci krome vsech provadenych praci i momentalni stav tachometru - je rovnez uveden i na kazdem vystavenem uctu. Takto je mozne si kdykoliv overit "zivotopis" kazdeho automobilu. Pri zajmu o koupi ojeteho automobilu dovezeneho z Nemecka staci, se prostrednictvim internetu spojit s kterymkoliv nemeckym servisem prislusne znacky (jsou vzajemne propojeny) a pravdepodobnost popr. i pravdivost udaju uvadenych prodejcem si overit.

2 0
možnosti
KS

V našich servisech se kilometry zapisují taky. Ale pak stačí, když jedete do jiného servisu stejné značky a žádné údaje už tam nemají. Mělo by se to zapisovat do nějakého centrálního místa.

2 0
možnosti
RC

Placete dobre, ale na spatnem hrobe. Nejste nahodou politik? Tak to zaridte u svych kolegu.

2 0
možnosti
JS

Prave ze je politik a lidovec k tomu.  Starat se ma preci obcan ;-D;-D

0 0
možnosti
FS

Tzv. pravicové strany v parlamentu vám velmi rychle zdůvodní, že trestní postihy za přetáčení tachometrů jsou proti duchu svobody podnikání. Postihne to zejména malé živnostníky a řemeslníky v autoopravářství, brání svobodě "podnikání", bere iniciativu, jsou to socialistické manýry a navíc to způsobí, že X lidí přestane "podnikat" a skončí na pracáku. Tak to bylo a je doposud se všemi návrhy na nějaké kontroly či pokuty......

2 0
možnosti
KS

Teď máme tzv. levicové strany a taky se nic neděje. A nedělo a dřív.

1 0
možnosti
JZ

Je určitě dobře, že Tomáš Zdechovský poukázal na tento vážný problém a zároveň navrhl účinné řešení, jak ho řešit. To je nejdůležitější, kritizovat dokáže každý, ale navrhnout řešení problému, to už bývá složitější. Nelze se tvářit, že o noc nejde, protože přetáčení tachometru ohrožuje bezpečnost kupujících v autobazaru.

Za článek zasloužená karma. :-)R^

5 1
možnosti
JS

Jj,  navrhnou reseni v novinach, to pomuze.  Hlavne kdyz to v novinach navrhuje zakonodarce ;-D;-D

0 0
možnosti
JS

Já si myslím, že to je tím, že máme tu demokracii dovedenou do dokonalosti. Nikomu nemůžete dokázat, že to dělá pro nějaký svůj prospěch. On si jen hrál s tachometrem. A přitom stačí obyčejný selský rozum.

1 0
možnosti
JR

J36a36r62a 58R27a95n63k

18. 7. 2015 4:50

Ja si myslim, pane Stanuro, ze si nas narod tu demokracii zmenil k obrazu svemu, Svycara by to nenapadlo;-(

0 0
možnosti
  • Počet článků 678
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 4414x
Tomáš Zdechovský (1979) - optimista i snílek, kterému nikdy nebylo lhostejno dění kolem sebe. Rád mění vize v realitu a realitu ve vizi. Miluje filmy Forrest Gump, Up in the air, Vrtěti psem a Thank you for smoking, Iluzionista, skupiny The Cranberries, Jelen a U2 a lidi, kteří umí říci své názory. Nezná slova "to nejde" a "to se nikdy nenaučím".

Od roku 2014 poslanec Evropského parlamentu a člen předsednictva KDU-ČSL, členem prestižního Výboru pro zahraniční věci (AFET) a Výboru pro zaměstnanost a sociální věci (EMPL), předseda parlamentní delegace pro státy Střední Asie.