Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Bohumíre a proto Vás mám rád! ;-)

0 0
možnosti

Kdo patří k veliké tlupě politické, bude smýšlet stejně, jako autor článku.

Já však už dávno pětiprocentní kvórum vnímám jako nedemokratické, jako omezující demokracii u nás. A tak se Ondřeji Liškovi nedivím. Našimi volebními zákony byl opakovaně poškozen! Chtěl jsem, volit royalisty. Což to má při našich volebních zákonech smysl? A tak mne nepřekvapilo, že většina občanů na volby hodila bobek.

:-)

0 1
možnosti
Foto

Já jsem dlouhodobý zastánce toho, že všechny volené orgány mají mít méně členů. Prostě o počtu lidí funkce není. A k té pětiprocentní hranici.Tak jako nejedete na olympiádu, pokud nesplníte kvalifikační limit, tak ani nezasedejte v PSP a dalších orgánech, pokud nepřejděte hranici 5 procent.

1 0
možnosti
MC

Rozhodně je zajímavé, že senátorce Elišce Wagnerové vadí 5% klauzule, až nyní, když byla zvolená za Stranu zelených.

2 1
možnosti
Foto

Tak jsem se nad tím podivil, ale u Elišky Wágnerové mě ty změny a kotrmelce prostě nepřekvapí. :-/

0 0
možnosti
JL

Mozna, ze drcnu do vosiho hnizda. Podle mne by se mel zmenit system voleb. 21 kandidatu, tedy dvacet jedna volebnich oblasti. Jedna kandidatka v kazde oblasti a to se jmeny vsech kandidatu ze vsech zucasnenych stran pro tuto volebni oblast. Volic zaskrkne toho, kdo je pro nej nejvhodnejsi. (A je to bez 5%). Zvoleny kandidat je kandidatem v EP pro tuto oblast a je zodpovedny SVYM volicum! Co vy na to?

0 0
možnosti
Foto

Souhlasil bych s tím, pokud bych neznal fungování EP. Tam také potřebujete většinu. A nechat se vydírat jedním nebo druhým poslancem je prostě špatně. Podle mě pokud má být Evropa silná, musí být i jednotlivé frakce silné. Mít 30 frakcí zpomalí Evropu a nic nám to nepřinese.

1 0
možnosti
Foto

Pane Zdechovský, buďte rád, že vy jste svůj "boj o koryto" (citace) vyhrál a než začnete tepat ty poražené, zjistěte si o věci něco. 1) Zákon o Ústavním soudu nedává možnost napadnout pravidla předem - pokud se na něj někdo obrací, musí prokázat, že byl aplikací oněch pravidly konkrétně poškozen, což před volbami nejde. 2) Zelení ani Piráti se nedomáhají dodatečného přiznání mandátu, ale usilují o změnu, která by měla platit pro volby příští. V Německu jejich kolegové s podobným návrhem uspěli.

2 3
možnosti

Ano, také vnímám, že naše volební zákony jsou zbytečně diskriminující! Pětiprocentní kvórum je při těchto volbách do Evropského parlamentu zbytečný nesmysl!

0 3
možnosti

Obávám se, že tady plamenně brojíte proti něčemu, co reálně neexistuje.

Ale to je klasická česká metoda - pokud nepřítel neexistuje, musíme si ho vytvořit, aby se na někoho daly svést naše vlastní neúspěchy.

2 3
možnosti
Foto

A co neexistuje??? Buďte konkrétní a předem se podívejte na rozhovor Ondřeje Lišky na iHned 8-o:-/

2 1
možnosti
Foto

Já nejsem příznivcem ani jedné ze stran-myslím, si že hranice 5 % je v pořádku ale přesto nechápu co vás vedlo k tomuto textu.

Sami Piráti řekli, že ví, že výsledek současných voleb se nezmění ale jde jim o zrušení 5 % hranice a žalobu mohli podat až v okamžiku kdy je to pravidlo ůpoškodilo"

2 0
možnosti
JM

Taky jsem to slyšel,nic zpětně měnit nechtějí.

2 0
možnosti