Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

I63v70a30n 67M73a29r82e44k

31. 12. 2012 19:56

Kdyby do hlavní role obsadili Miloše Zemana celý film by byl "okořeněn" jeho populárními  pivními "hláškami" IV.cenové skupiny a bonmoty a pan blogger by byl na vrcholu blaha neboť mu zřejmě v "pohádce" o nic jiného nešlo ! ! !

2 1
možnosti
RB

Jeden rozdíl tam je, Zemanovy aktuální hlášky bývají vtipnější.

0 1
možnosti
BT

Já jsem se letos nejvíc pobavila u včera (?) vysílané Bambitky, celý rok jsem se na ni těšila a čím častěji ji vidím, tím víc se mi líbí. :-) Jinak 12 měsíčků jsem neviděla, nemohu tedy se Smolařem srovnávat, ale slyšela jsem, že byla oproti němu slabá. V tom případě musela být setsakra příšerná, protože mě osobně Smolař nijak nenadchl, Anděl páně je výrazně lepší dílo. O moc. Smolař mi přišel takový... nijaký. Unylý. Nudný.

1 0
možnosti
Foto

I97v38a91n 57M84a73r89e71k

31. 12. 2012 19:57

Já konkretně při zjištění že bude odvysílaná novodobá "pohádka" ihned vypínám telku ! ! ! Rv Rv Rv

1 1
možnosti
KM

Mám Stracha rád, ale podle mě má za sebou práce, kterých si vážím mnohem víc. Ale i tak mě tahle jeho pohádka na několika místech taky trochu pobavila (nejvíc rakví, co se nezkazí). Je slušně natočená, Šecova kamera se nesnaží o postmodernistické hokuspokusy a drží spíše klasickou, někdy až televizní polohu, Jiráskova muzika je chytrá a nechce dominovat, některé herecké výkony tradičně potěšily. stříhač dělal, co mohl. 

Ale určitě by mě mohla tahle pohádka pobavit víc, kdyby nebylo nenápaditého, plochého a místy dost kostrbatého scénáře, kdyby nebyla přecpaná už desetiletí tradičně neinvenční fádní a nudnou Bohdalovou, a kdyby se obešla bez stupidních plytkých vtípků pro pobavení primitivů. 

Šťastný smolař ale měl letos kliku, že současná konkurence byla úrovně katastrofické. Jestli je volné pokračování Saxany nedonošené, vzhledem k nedotočeným záběrům a časté absenci Vorlíčka při postprodukci dopatlaný slepenec (samozřejmě s šarží nudné Bohdalové), pak první půlka Dvanácti měsíčků už se nedá nazvat jinak, než potrat (dál jsem neměl sílu koukat). V takové konkurenci Strachova pohádka ještě vcelku uspěla.

5 1
možnosti
KV

Asi jsme nějaká divná rodina... ale u nás se nikdo u téhle pohádky letos o vánocích nebavil...  Bez jakékoli nosné myšlenky, bez nějakého spádu... Ucourané, plytké... :-(

Jak režiséra Stracha milujeme, tak tentokrát nás moc a moc zklamal (ale bude to možná spíše zbytečně rozvláčným scénářem, než režisérem)... :-( ... to už i ta pohádka o Marušce a 12 měsíčkách nám připadala o poznání lepší, veselejší. ;-)

5 3
možnosti
JJ

Tady máte postřehy Mirky Spáčilové:

http://kultura.idnes.cz/televizni-glosar-novych-pohadek-do1-/televize.aspx?c=A121227_090809_televize_ob

Vnukům se nejvíce líbil smolař a mně také. Měsíčci opravdu vypadali jako "Tři oříšci pro Mrazíka". Jen mám obavu, že některé hlášky po dvaceti letech u smolaře nebudou jasné. Na rozdíl od nadčasové klasiky Odvolávám, co jsem odvolal a třeba Posly pošli.

Nicméně dým z lesa a odpověď zda byl Smolař ráno v lese pro dříví (Jasně tati) je pro přemýšlející děti i dospělé nádherná ukázka Strachova humoru. Možná, že hlášky "Rakev se nezkazí" a "Monte Carlos" přežijí.

Takže abych zakončila, pro mě byl Smolař příjemným překvapením, Měsíčci zklamáním.

2 0
možnosti
Foto

Jak s Vámi, tak s Mirkou Spáčilovou naprosto souhlasím. V tomto to vidím naprosto stejně. R^

1 0
možnosti
Foto

komunisté tomuto humoru přáli a říkali mu komunální satira. Osobně ji nemusím.

7 2
možnosti
Foto

I11v87a15n 92M78a29r42e22k

28. 12. 2012 10:24

"Hlášky" použité v těchto rádoby "pohádkách" by možná zazářily při debatách někde v nálevně IV.cenové skupiny ! Moc dobrý vkus tedy p.blogger nemáte ! Rv

4 1
možnosti
Foto

Já ji hodnotím v kontextu vánočních pohádek. A tam jednoznačně dominovala! A možná byste, Ivane, někdy tu IV. cenovou skupinu měl navštívit. Není vůbec špatná a možná  je filozofičtější, jak veškeré luxusní podniky ;-)

1 2
možnosti
LS

Hezký den , mně se pohádka nelíbila, vtip s titulem z Plzně mi nepřijde až tak vtipný , ba jsem si ho ani nevšimla -proti různým narážkám a vtipům z bambitky je to ubohé.

Pohádka měla reklamu jak blázen ....ale skutek -utek.

Za poslední dobu slušné pohádky : Anděl páně, Bambitka...zbytek tragédie,

3 1
možnosti
Foto

Babitka se Vám líbila jen kvůli těm hláškám...jinak samotná pohádka mě příliš neoslovila. Psal jsem o tom před rokem ;-)

http://zdechovsky.blog.idnes.cz/c/237897/Vlada-nebo-zlodejska-sebranka.html

0 0
možnosti
MB

Jak Smolař tak Měsíčci používají trochu jinou "filmovou řeč", než klasické pohádky. A jestli někdo vyroste na poetice Oříšků a spol. tak ho současné příběhy neoslní. Byť jsou klasické pohádky často kýčovitý, tak u mne fungují mnohem líp. Jakoby si současní scénáristi pohádek nechtěli zadat třeba s Troškou, jenže nevědí jak na to. Jsou asi inteligentnější a umělečtější než by bylo třeba ;-)

2 0
možnosti
PT

P12e76t81r 75T43o16m73e20k

27. 12. 2012 16:39

Ta pohádka nestála za nic. A že tam byly hlášky o plzeňských právech a pod., to tedy děti opravdu ocenily.  o nic lepší nebyli ani o den dřív Měsíčci. Ti vykradli vše, co se vykrást dalo.

4 1
možnosti
Foto

Já bych zas tak přísný, Petře, nebyl. Děti se smály třeba, když spadl kominík ze střechy nebo se potopila loď. I "měsíčci" šli, ale tam jsem třeba já viděl daleko více problémů jak na straně scénáře, tak zpracování, tak režie, herců atd.

Myslím, že s odstupem času budete hodnotit Štastného smolaře jako povedenou pohádku ;-)

1 0
možnosti
  • Počet článků 678
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 4369x
Tomáš Zdechovský (1979) - optimista i snílek, kterému nikdy nebylo lhostejno dění kolem sebe. Rád mění vize v realitu a realitu ve vizi. Miluje filmy Forrest Gump, Up in the air, Vrtěti psem a Thank you for smoking, Iluzionista, skupiny The Cranberries, Jelen a U2 a lidi, kteří umí říci své názory. Nezná slova "to nejde" a "to se nikdy nenaučím".

Od roku 2014 poslanec Evropského parlamentu a člen předsednictva KDU-ČSL, členem prestižního Výboru pro zahraniční věci (AFET) a Výboru pro zaměstnanost a sociální věci (EMPL), předseda parlamentní delegace pro státy Střední Asie.