Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Pane Zdechovský, můžete o tom povídat a zdůvodňovat jak chcete. Ono lecoc co píšete až tak neplatí. Ani jen trochu lépe, než minimální mzdou placený zaměstnanec, si dnes hodně rozmyslí než si vezme neschopenku. Prostě čísla vypovídají dost jasně. A když ještě uvážím daňové paušály ...

0 0
možnosti

Dávat dohromady pracovní neschopnost se zdravotním pojištěním je nesmysl. Na neschopenku si jako živnostník nemusíte ani platit. Vše ostatní o zátěži živnostníků platí.

0 0
možnosti

spousta lidí a obzvláště podnikatelů si totiž chybně myslí, že peníze  na nemocenskou pocházejí z plateb zdravotního pojištění ;-)

0 0
možnosti

Ale parazitují ;-) Já si OSVČ vážím a pokud je má stát podporovat (což by MĚL), tak formou nižších daní, nižším soc.pojištěním a podobně, ale ne formou nižších odvodů na zdravotním pojištění...protože jak podnikatel, tak dělňas jsou nemocní stejně (infarkty, nádory,.... a pod.)

2 0
možnosti

Je zajímavé číst tuhle diskuzi. Ten, kdo nadává na živnostníky, si vůbec neuvědomuje, že oni podnikají na svoje riziko a za své peníze, které musí investovat. Vrtět palcema jako státní zaměstnanec umí každej lenochod. Vyplňovat někde nalajnované formuláře opravdu žádné nové hodnoty nevytváří. Živnostník prostě stonat nemůže, jinak nebude mít za co jíst. To úředníkovi nehrozí.

11 0
možnosti

Zaujala mě kontrola České obchodní inspekce v autobazarech. Výsledky kontroly skličující. Podvody, podvody...podvody.

Že to sem nepatří ? Ale patří. Podnikatelé v autobazarech nejmíň marodí.;-D

0 1
možnosti

já jen doufám, že toto není oficiální stanovisko KDU! zeptám se Toma Phillipa ?;-D

2 0
možnosti

tisíckrát opakovaná lež, že živnostníci nemarodí! mají snad méně infarktů, onkologických onemocnění, totálních endoprotéz? 90  procent nákladů se čerpá v prvém a v posledních 5 letech života! takže opět naprostá demagogie! já si jen přeji, aby živnostníci našli odvahu a zřídili si Živnosteneckou pojišťovnu a stát jim to umožnil!

4 6
možnosti

Ta už měla být dávno, podle vyjádření živnostníků by se ta pojišťovna musela topit v penězích tak, že by své klienty posílala na tu zmiňovanou sádru klidně až do USA. Tak kvalitní by to byla pojišťovna.

Ale naši živnostníci mají solidárnost v krvi a proto chtějí sypat své peníze na zdravotní péči ostatním.;-(

5 0
možnosti

diskuze mě opět utvrdila, že spousta zaměstnanců jsou jen závistivci, kteří se bojí podnikat a přitom lidem, kteří tu odvahu mají závidí . A počítat do odvodů za zaměstnance to co za ně odvede zaměstnavatel je opravdu za hranicí odborářské demagogie :-P

12 4
možnosti

jaká demagogie? ty peníze pojištovna dostane a může za ní proplatit péči! na ten odvod si zaměstnavatel musí vydělat a dát ho do nákladů! na rozdíl od drobných živnostníků!

1 2
možnosti

Ano, sice nemarodí, ale operace slepáku, sádra na zlomenou ruku atd stojí vždy stejně...

4 5
možnosti
Foto

Ano, ale kolikrát je operace slepáku? Jednou za život. A kolik stojí včetně 3 dnů hospitalizace? 13.000 Kč. To s ohledem na mé odvody v tisících měsíčně bych byl schopen si zaplatit.

6 4
možnosti

Rovněž vám hezký den. Nepodnikal jsem, ale 45 let jsem byl zaměstnán, a za tu dobu jsem promarodil 7 dnů.

Není přeci problém - v počítačovém věku - zjistit jednak odvody na zdravotnictví a čerpání zdravotní péče podle jednotlivých skupiny lidí, tedy zaměstnanců, podnikatelů, dětí a studentů nebo důchodců. A bavit se nad těmito čísly.

6 1
možnosti
Foto

Jsem rád, že lidi jako Vy existují. R^

1 0
možnosti
  • Počet článků 678
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 4414x
Tomáš Zdechovský (1979) - optimista i snílek, kterému nikdy nebylo lhostejno dění kolem sebe. Rád mění vize v realitu a realitu ve vizi. Miluje filmy Forrest Gump, Up in the air, Vrtěti psem a Thank you for smoking, Iluzionista, skupiny The Cranberries, Jelen a U2 a lidi, kteří umí říci své názory. Nezná slova "to nejde" a "to se nikdy nenaučím".

Od roku 2014 poslanec Evropského parlamentu a člen předsednictva KDU-ČSL, členem prestižního Výboru pro zahraniční věci (AFET) a Výboru pro zaměstnanost a sociální věci (EMPL), předseda parlamentní delegace pro státy Střední Asie.