Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

V případě předběžného opatření automatická střídavá péče, pokud je otec zodpovědnější rodič,který sleduje zájem dítěte  - to je zachování rodiny pak svěření dětí do jeho péče. To je science fiction, která by napravila pokřivené soudnictví a zajistila rovné podmínky pro obě pohlaví. Žena, která se musí bát toho, že o děti přijde pak přistupuje k terapii zodpovědněji než žena, která zneužívá systému. Platí i pro muže ....

4 1
možnosti
IZ

To nefunguje. Bohužel, jediná schůdná cesta je chovat se k manželce tak, aby se nechtěla rozejít. Jiná prostě není, ať se vám to líbí nebo ne. Myslet si, že někdo kdo se musí něčeho bát je zodpovědnější, je už úplná science fiction. To nikdy nefungovalo a fungovat nebude, nanejvýš krátkodobě, s tím, že později se to o to víc vymstí. Mužům nezbývá než prostě akceptovat, že příroda dala schopnost rodit děti ženám. Úloha muže je v tom o ně pečovat.  Ti, kteří to nechápou a jsou schopni tvrdit, že žena, která po rozpadu vztahu odjela se svým dítětem ke svým rodičům, se dopustila únosu, by  si měli najít tiché místo někde o samotě a přemýšlet dlouze o životě. Pokud jim to dojde, budou mít zas možnost být se svými dětmi. Je to totiž tak přirozené... Pokud ne, čeká je možnost zažít úžasně adrenalinové roky v soudních bojůvkách. 

Vzrušující, ale tak vyčerpávající a neefektivní.... Světu by se dost ulevilo kdyby to těm chlapům konečně docvaklo.

0 2
možnosti
JM

V případě rozvodu rovnoprávnost zatím neplatí. Je zajímavé, že pokud muž ignoruje rozhodnutí soudu a neplatí alimenty, může mu exekutor zabavit majetek, může mu být odebrán řidičák, může být uvězněn... Zákonodárci se předstihují v trestech. Proč by nemohla o řidičák přijít matka, která se protiví rozhodnutí soudu a neumožňuje otci styk s dítětem?

1 0
možnosti
DU

O tom mi povídejte. Já za 3 roky neviděl ani korunu výživného, matka se odstěhovala s novým přítelem na Slovensko, a po trestním oznámení jako by se slehla zem. Matku prý nemůžou najít, ačkoli pobírá na Slovensku rodičovských příspěvek a její přítel podniká. Navíc na devítiletou dceru má platit 700 kč měsíčně...

0 0
možnosti
Foto

Tohle moc nechapu to jednani muzu a zen. Sam ted prochazim rozvodem a situace je takova ze zena me pozadala jestli bych se mohl prestehovat nekam blizko kvuli detem (13 a 10), tak jsem si nasel byt ve stejnem dome. Deti bych mel mit u sebe kazdych 14 dni na vikend a momentalne to vypada tak ze je vidim skoro kazdy den. Kdyz mi to cas dovoli tak kluky vyzvednu ze skoly. Se zenou mame lepsi vztah nez kdyz jsme bydleli spolecne... vse je to o te komunikaci a jestli chcete aby to neodnesli deti...

6 0
možnosti
Foto

J32a16n38a 29M53a60j11o93v27á

11. 6. 2015 19:22

máte štěstí, že jste oba i do nepohody. To je to nejlepší, co se může v rozchodovém průšvihu přihoditR^

0 0
možnosti
JT

A pritom by stacilo tak malo. Dat otcum moznost prestat platit alimenty na dite, ktere nevidaji.

1 1
možnosti
JT

zřejmě je na čase, aby muži ve stavu "ženatý", v podobné situaci stav "rozvedený" vypustili a přeskočili rovnou na stav "vdovec";-)

2 0
možnosti
JT

A dite do stavu sirotek - dite kriminalnika

0 0
možnosti
VV

Mám podobnou zkušenost, v diskriminačním prostředí založit rodinu je opravdu velký risk ;-€Rv

2 0
možnosti
JZ

Je to o vymahatelnosti práva, jestliže jeden z rodičů brání tomu druhému bezdůvodně ve stýkání s dítětem či neplní vůči němu zákonem stanovené povinnosti, například placení výživného, musí být potrestán.

Bohužel praxe, kdy soudy svěřují dítě po rozvodu do péče ženy je tady dlouhodobá a jak je vidět, není jednoduché ji změnit. Chce to jako vždy o problému veřejně mluvit a poukazovat na jednotlivé případy. To je cesta ke změně.

Za článek karma. :-)R^

5 0
možnosti
Foto

Vymahatelnosti nebo nevymahatelnosti? Je mi jedno, zda je to žena nebo muž, kdo porušuje soudní rozhodnutí. Chci, aby tu pravidla platila pro všechny! Jinak se vším souhlas ;-D;-)

3 0
možnosti
JS

J18o28s28e11f 34S80u52k

10. 6. 2015 19:37

Nechápu, jak je možné, že takto jednoznačné porušování soudního rozhodnutí může komukoliv /ženě či muži/ procházet. Opakované dopouštění těchto případů považuji za naprosté selhání našich soudců. A zcela chápu tímto stavem postiženou stranu, že odmítne platit výživné..

4 0
možnosti
Foto

Ano, to já taky, ale považuji to až za nejposlednější možnost. To, že soudy kašlou na vymahatelnost práva mě naprosto irituje.

0 0
možnosti
Foto

J69a81n27a 13M52a21j37o61v47á

10. 6. 2015 16:37

Rozumím tomu, že se článek zabývá pouze jednáním soudů - důvody jsou zřetelné. Dovolím si ale ještě mírně rozšířit téma o často velmi podobné jednání OSPODů, kde k automatickému předpokladu, že matka nemůže udělat nic špatně dochází zcela běžně a rozdílné vnímání obou rodičů je do očí bijící.

Že společnost je nastavena na ochranu matek - budiž. Ale že se takto chovají i odborníci, kteří by měli hájit své "klienty" - děti, je na pováženou.

3 0
možnosti
Foto

u nás Ospod naráží na problém že OS Kolín soudyně Bielová a Brejšová nehodlají ve svém přsvědčení ustoupit a chrání matku. Ospopd poukazaju na to že je něco špatně ale tyto soudkyně jsou asi kamarádky s matkou dítěte nebo je jim to uplně fuk. Naschvál zadržují spis, neposílájí ho na KS, paní Bielová dokonce měla tendenci zapisovat do jednání jiné znění výpovědí atd. 

věřím že boží mlýny melou

1 0
možnosti
AK

Tak asi by to chtělo trochu myslet při výběru partnerky! (to samé radí muži v diskuzních fórech ženám, které naříkají nad svými partnery alkoholiky, gemblery, záletníky, násilníky...)

8 2
možnosti
JC

Jenomže tohle se předem nepozná.

3 0
možnosti
  • Počet článků 678
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 4414x
Tomáš Zdechovský (1979) - optimista i snílek, kterému nikdy nebylo lhostejno dění kolem sebe. Rád mění vize v realitu a realitu ve vizi. Miluje filmy Forrest Gump, Up in the air, Vrtěti psem a Thank you for smoking, Iluzionista, skupiny The Cranberries, Jelen a U2 a lidi, kteří umí říci své názory. Nezná slova "to nejde" a "to se nikdy nenaučím".

Od roku 2014 poslanec Evropského parlamentu a člen předsednictva KDU-ČSL, členem prestižního Výboru pro zahraniční věci (AFET) a Výboru pro zaměstnanost a sociální věci (EMPL), předseda parlamentní delegace pro státy Střední Asie.