Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JK

To, co se děje v Norsku je opravdu brutální porušování lidských práv. A podobná chobotnice funguje i v Česku - krade děti otcům, nerespektuje lidská práva, schvaluje únosy českých dětí do ciziny. A s touto chobotnici je třeba bojovat. Usekat její chapadla. A těmi chapadly jsou soudkyně jako např. JUDr. Jana Niedobová, JUDr. Kristina Žídková. Kristýnka H. a Terezka H. byly matkou bezohledně uneseny do Švédska a švédsky jsou toto jednání  označil za nezákonné a nařídil návrat českých dětí domů . Ovšem JUDr. Jana Niedobová - zločinec v taláru - svým protiprávním rozhodnutím zlegalizovala únos dětí do ciziny !!! A celá zkorumpovaná mafiózní česká justice se tváří, že zločin JUDr. Niedobové je v pořádku !!!!

0 0
možnosti
VP

nechapu proc nekdo emigruje do norska kde ukradnou deti rodicum a potom potrebuje najednou ČR

0 2
možnosti
JK

to, že někdo pár let žije mimo ČR, neznamená že už není občanem ČR

0 0
možnosti
Foto

Jako jasně, to jak se stát stará o své občany, to je k pláči. Ale zajímalo by mě, jaký nátlak na Norsko vyvinula Evropská Unie, jejiž občany jsou taktéž? Případně o jakých sankcích uvažuje?

2 0
možnosti
Foto

P65e14t15r 79U89g14r82i64n

19. 12. 2014 17:28

Mě jen nějak uniká chování našeho státu. Děti jsou čeští občané, matka je český občan, trestný čin nespáchali .... tak na co ti papaláši nahoře čekají? Norové nám čůrají na hlavu a ještě to vydávají za déšť!  Měla jít nóta, varování, diplomatická ochrana, žádost o vydání a pak kluci ze speciálních jednotek na výlet do Norska. Jak mám chápat tu ochranu, co se mi tento stát zavázal poskytovat jako svému občanu? Prostě nespoléhej na papaláše na ministerstvu zahraničí. A pokud chtějí Norové diskutovat o svém systému? Fajn, ale ať tím během té letité diskuse týrají jen vlastní občany.

10 0
možnosti
Foto

Bohužel. Dobré vědět, že pokud vás někdo v cizině unese, stát pro Vás neudělá ani prd. A to stejný EU[>-]EU

2 0
možnosti
PH

P57a32v82e45l 68H74o10r92á30k

18. 12. 2014 12:24

Norsko bylo v tomto vždycky tvrdé. Vzpomeňte, jak zacházeli Norové po válce s dětmi norských matek a německých vojáků.

8 0
možnosti
Foto

Ano, to už mi také někdo napsal. Prostě oni jsou v mnoha ohledech jiní.

1 0
možnosti
MH

Stačí si vzpomenout, co nastalo, když si Rowlingová dovolila zkritizovat klecová lůžka v ČR. Nemůžeme Norům diktovat z venčí, jaké si mají zvolit zákony a zřídit či omezit instituce, z venčí to nikdy nepřijmou, tak jako by to nikdy nepřijmuli Češi. Ta změna musí nastat zevnitř. Většina Norů prostě musí odmítnout tyto praktiky a zvolit si takové zákonodárce, které změní zákony ve prospěch rodin.

3 6
možnosti
JFB

No samozřejmě, kromě toho ovšem, že Rowling netušila o čem mluví a nezná jejich, o mnoho drastičtější praxi. ALe je jasné, že do vztahu norského BVstapa mluvit nemůžeme, pokud se to týká norských rodin, ale samozřejmě můžeme mluvit do toho, když se to týká českých občanů.

11 0
možnosti
TC

Tenhle europoslanec nebyl zvolen nadarmo. Díky za něj. R^

12 0
možnosti
JN

J45i71r96k34a 56N19o81v95á89k

16. 12. 2014 22:47

hele a nechcete nechat nory, ať si žijou podle svýho ? já se toho jejich úřadu nezastávám, vůbec ho neznám, ale volení zástupci norských občanů mu dali určité pravomoce, tak je prostě má. až uznají, že to nefunguje, vynutí si změnu.

taky bych nebral vážně, kdyby mi nějaký srandista (který sám sebe označuje za snílka) z cizí země kecal do zákonů našeho parlamentu, jakkoliv s nima třeba já sám nesouhlasím.

a pokud jde o případnou ochranu českých občanů, no už od dob, co jsem dostal pas a přečetl si v něm, že jsem pod ochranou čr, zvedá se mi pýchou hruď a po světě cítím v podstatě nezranitelný. když za mnou stojí taková velmoc, není se čeho bát.

0 18
možnosti
JK

Pokud je součástí norských zákonů to, že mohou bezdůvodně zadržovat občany cizí země, pak je asi něco špatně, nezdá se Vám ?  A pokud vím, děti nic neprovedly.

21 0
možnosti
MS

Pokud Norsko podléhá Evropskému soudu pro lidská práva, z Evropské úmluvy o ochraně lidských práv stojí za pozornost tyto pasáže vedle zmíněné presumpce neviny. Úmluva má vyšší právní sílu než norské zákony a předpisy, které s ní musí být uvedeny v soulad a norské orgány jsou povinny se jí řídit (viz Charta 77):

Čl. 8.1 Každý má právo na respektování svého soukromého a rodinného života, obydlí a korespondence.

Čl. 17 Nic této Úmluvě nemůže být vykládáno tak, jako by dávalo státu, skupině nebo jednotlivci jakékoli právo vyvíjet činnost nebo dopouštět se činů zaměřených na popření kteréhokoli ze zde přiznaných práv a svobod nebo na omezování těchto práv a svobod ve větším rozsahu, než to Úmluva stanoví.

Čl. 18 Omezení, jež tato Úmluva připouští pro uvedená práva a svobody, nesmí být využívaná k jinému účelu než k tomu, pro který byla určena.

Dodatkový protokol čl. 2 Při výkonu jakýchkoli funkcí v oblasti výchovy a výuky, které stát vykonává,

bude respektovat právo rodičů zajišťovat výchovu a vzdělání ve shodě s jejich vlastním náboženským a filozofickým přesvědčením.

Protokol 12 čl. 1.2 Nikdo nesmí být diskriminován žádným orgánem veřejné moci z jakéhokoli důvodu, zejména z důvodů uvedených v odstavci 1.

8 0
možnosti
Foto

J46a88n67a 72M89a34j55o20v92á

16. 12. 2014 20:06

Kéž by se vše rychle rozmotalo a kluci se vrátili domů (do ČR). Ať jsou věci jak chtějí, jsou to čeští občané a stát by si měl své děti setsakra dobře chránit.

Díky za zprávu.

8 0
možnosti
Foto

Kéž by to tak rychle šlo.

2 0
možnosti
  • Počet článků 678
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 4414x
Tomáš Zdechovský (1979) - optimista i snílek, kterému nikdy nebylo lhostejno dění kolem sebe. Rád mění vize v realitu a realitu ve vizi. Miluje filmy Forrest Gump, Up in the air, Vrtěti psem a Thank you for smoking, Iluzionista, skupiny The Cranberries, Jelen a U2 a lidi, kteří umí říci své názory. Nezná slova "to nejde" a "to se nikdy nenaučím".

Od roku 2014 poslanec Evropského parlamentu a člen předsednictva KDU-ČSL, členem prestižního Výboru pro zahraniční věci (AFET) a Výboru pro zaměstnanost a sociální věci (EMPL), předseda parlamentní delegace pro státy Střední Asie.