Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Ach, ano, soudci v Plzni zase porušují lidská práva:

"Ptám se vás, milí soudci v Plzni, to už jste se dočista zbláznili? Copak mohou někdy kroužky a zájmové aktivity nahradit čas dětí s jejich tátou?"

2 0
možnosti
TH

nejen v Plzni, nejen v Plzni

1 1
možnosti
TH

Pane poslanče,

máte samozřejmě pravdu, že dokud u opatrovnických soudů neskončí nekompetentní soudci/soudkyně, tak bude logicky Ústavní soud stížnostmi zaplaven. S vaším názorem že by se měla zbudovat profese opatrovnického soudce, kde budou zastoupeni rovnoměrně kvalitní muži i žen, lze jen souhlasit. Jen dodávám, že by opatrovnický soudce měl být vzdělán ve znalosti práva souvisejícím s opatrovnickou problematikou, mezinárodníma úmluvama ale také dětskou psychologií, i psychologií dospělých. A jak správně píšete - tomu by se měl pan ministr spravedlnosti věnovat především. Jenže ministr spravedlnosti se nechce tomuto věnovat. Takže otázka : můžete se jako poslanec a tedy politik, nějak zasadit o prosazení vašich správných myšlenek i nějak účinněji než psaním blogů ?

3 1
možnosti
Foto

Dobrý den, pane Holku,

samozřejmě může. Například pořádáním odborných seminářů, který jsem společně s panem poslancem Vítem Kaňkovským a panem velvyslancem Tomášem Podivínským. K našemu překvapení tam přišlo na něj právě řada opatrovnických soudců, kteří tam tuto problematiku nastínili a velmi ji podporují. Proto jsem se rozhodl to zmínit i ve svém blogu. Hodně věcí se podařilo udělat, ale je třeba i dále v tom pokračovat. ;-) A tohle se nezmění ze dne na den.

2 0
možnosti
Foto

J75a60n20a 62M20a28j87o74v65á

14. 5. 2016 23:09

Proč podporujete štvaní mužů proti ženám? K čemu tak tendenční, demagogický článek?

Ano, rodiče by si měli být před opatrovnickými soudy skutečně rovni (a nejsou) ale to pliváním ohně a síry řešitelné není, jen všechny naštvete, k čemu to je?

Co kdybyste radši našel odborníky (oni určitě exitují) a hledal cestu (návrh) k tomu, aby rodiče OPRAVDU byli OSPODy a soudy vnímání rovnocenně? To žádný "lynč na soudkyně" napsaný na blogu fakt nezachrání.

Škoda, máte možnosti jako málokdo i prostředky jak je využít. Máte skoro všude otevřené dveře. To je slušný kapitál. Zasloužíl by si dobré využití. Věřím, že je to možné.

1 2
možnosti
TH

Proboha, kde zase vidíte nějaké štvaní mužů proti ženám ??? Vy jste asi četla jiný článek nebo trpíte zase svýma představama ? Tento článek je o neudržitelné situaci na opatrovnických soudech, kde vládne naprostá nekompetentnost a kde opravdu o životech dětí rozhodují soudci/soudkyně, které se předseda soudu bojí pustit na trestní právo.

0 1
možnosti
Foto

Hezký článek a pravdivé argumenty. Co kdyby vládní strana zkusila poměry změnit novelou zákona o rodině, novelou zákona o soudcích a důslednou osvětou?

4 0
možnosti
Foto

Matky jsou většinou lepšími rodiči než otcové.

0 5
možnosti
TH

pane poslanče, tady jste nazval věci pravými jmény R^R^R^ zvlášt v poslední kapitole o zatrpklých bábách v talárech R^ 100x karma

3 1
možnosti
JZ

Bohužel, pan europoslanec má v tomhle pravdu, soudy v Česku zatím stále upřednostňuji v takových případech matky před otci, ačkoliv k tomu nemají důvod.To je špatně. Zjednodušují si zkrátka rozhodování a to je špatně.

3 0
možnosti
TH

Mate sice pravdu v tom, že opatrovnické soudu si práci velmi zjednodušují, ale pan poslanec to napsal přesněji : "rozhodují zatrpklé rozvedené soudkyně, které jsou na tuto práci často delegováni za „trest“ nebo pro neschopnost. Podle toho vypadají i výsledky jejich práce."

3 1
možnosti
VK

Každý případ je jiný a proto se musí posuzovat individuálně. Dát všem jeden mustr je nebetyčná hloupost. Nemá cenu hodnotit něco, co podrobně neznáme, tím myslím konkrétní případ. Pan ojroposlanec to umí v krátkém blogu, přičemž opatovický spis mnohdy obsahuje desítky až stovky stran.

1 1
možnosti
Foto

pan ojroposlanec četl desítky spisů a netvrdí, že střídavka musí být vždy, ve 100% případů a za každou cenu.

3 0
možnosti
LN

...to bude ještě běh na hodně dlouhou vzdálenost...:-/

4 0
možnosti
TH

bohužel, ale je třeba s tím začít. Někdo z politiků by s tím měl začit. Oparovnický soudce by měl být kompetentní člověk, který danou problematiku zná a rozumí jí, V současné době to soudí nekompetentní báby, které se nehodíly na nic jiného. Ty by měly být ze soudů vyházeny, Není možné aby opatrovnické kauzy, které se týkají dětí, soudil, někdo kdo se nehodíl na nnic jiného

1 0
možnosti
Foto

přesně! Pelikán je taky komplet mimo mísu. Ani neví, že je to jeho slavné hatefree financováno 10 mil. přímo českou vládou.

https://www.youtube.com/watch?v=rcfftSCpTb4&feature=youtu.be

3 0
možnosti
Foto

odkaz ještě jednou a lépe: https://youtu.be/rcfftSCpTb4 - je to reportáž TV prima, kde nejen on přiznává, že vůbec netuší, co vlastně hate free za 40 mil ročně dělá.

2 0
možnosti