Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JK

Jen aby se ten šílený norský systém neprojevil i u nás. Protože leckteré dřívější výroky p. Marksové, natož (Le Fay) Elšíkové a podobných by tomu mohly nasvědčovat.. Jsme přikováni tzv. norskými fondy. Viz včerejší příloha Lidových novin, kde až na konci se dozvíte velmi malým písmenem, že se jedná o Komerční přílohu placenou velvyslanectvím norského království (sic!).

Tak jsem do té přílohy nahlédla, a z poslední strany (IV) se mi udělalo poněkud nevolno. Velká fotka norské velvyslankyně a nápis "Češi a Norové mají jednu věc společnou - často hájíme slabší". Co by tomu asi řekly ty  tisíce dětí, odebraných rodičům v Norsku?"

Bude se nadále v ČR zavádět norský systém ve spolupráci s norským ředitelstvím Barnevernu, BufDirem a čerpat na to peníze z Norských a EHP fondů, konkrétně 114 mil. Kč?

"Lahůdky" - Jednani komise - U komise se řešilo téměř jen jediné. Vztah kluků Michalákových k pěstounům. U těch žijí - odděleně - DVA roky. Dle komise je to doba, po které dítě nelze vrátit do jeho vlastní rodiny !!!

Všechny "výpovědi" dětí jsou zprostředkované přes jejich pěstouny! Děti nebyly vyslechnuty ani u soudu, ani s rodinou nespolupracovali psychologové. První výpovědi před psychologem jsou až z doby 4 měsíce po odebrání z rodiny.

Ve Strassburgu zasedal 3 členný senát ve skožení Norka, Azerbajdžánec a Rus, kteří případ odmítli s tím, že matka nevyčerpala všechny nápravné možnosti norského systému, který spočívá v tom, že se můžete odvolávat až do plnoletosti dítěte. 

Marksová tvrdí, že Norsko je jednou ze zemí, se kterými ČR na tomto spolupracuje, ale o jaké další země jde, odmítá sdělit. A peníze se čerpají hlavně z Norska. Jde o systém převádění větších pravomocí na lokální sociálky. Bude to tu jako v Norsku? V Norsku není jeden Barnevern, ale 468 Barnevernu, které se významně liší kvalitou práce. 

Prostě norský systém Branevernet - supervize neexistuje! Je to stát ve státě !

Nehrozí, že to takto bude i u nás ???

0 0
možnosti
JK

P. Hasenkopf na FB 20 září -- Seznámil jsem se s tím, jak probíhal soud v Norsku. Musím odmítnout desinterpretace, podle kterých u soudu vypovídali i Denis a David. Nestalo se tak a informace o nich jsou i nadále pouze zprostředkované pěstouny a BV. ... Potvrdila se dřívější informace, že pěstouni Davida vždy - již dávno před svěřením Davida - žádali o adopci nějakého dítěte. I oni vedou svůj spor s BV, cítí se jím již 4 roky podvedeni, že k adopci Davida stále nedošlo, protože s tímto cílem oni do všeho šli - kdyby věděli, že půjde jen o trvalou pěstounskou péči, vybrali by si jiné dítě. Myslím, že to hodně vysvětluje - např. SKUTEČNÝ důvod rozdělení dětí nebo to, proč do adopce je navržen pouze David.

Pavel Hasenkopf na FB - ve čtvrtek - Rodiče, kterým v Norsku odeberou děti, mají k dispozici v zásadě DVĚ možné strategie obrany:  PRVNÍ: spolupracovat s BV a doufat, že se to vysvětlí, poté, že se BV smiluje a sebekritiku ocení a děti vrátí, popř. alespoň umožní styk; tato varianta vylučuje jakoukoli medializaci; DRUHOU: jít do médií.

Eva Michaláková nejdříve doufala, že se vše vysvětlí, pak doufala ve spravedlnost, teprve potom, když to vše selhalo, šla do médií. Za to byla právě EXEMPLÁRNĚ potrestána. Její případ má být výstrahou všem ostatním zoufalým rodičům, kteří by chtěli zkusit něco podobného.

Oblíbenou taktikou BV je rozeštvat rodiče odebraných dětí. Dvojnásob účinná tato strategie je, pokud každý z rodičů zvolí jinou obrannou strategii, jeden proti BV bojuje a druhý s BV spolupracuje, ať už dobrovolně nebo z donucení. 

O čemž svědčí, přinejmenším, už to základní, tehdy... a teď !

Je nanejvýš trapné, když v "právním státě" nejdříve odebere nějaká komise rodičovská práva otci pro podezření z týrání a zneužívání chlapců, matce je ponechá, a po 4 letech tato práva otci pro změnu vrátí a odebere je matce? Trošku "DIVNÁ SPRAVEDLNOST". Je to tedy přiznání, že otec děti nezneužíval, netýral?

0 0
možnosti
JR

J69a14r62a 60R56a87n66k

9. 10. 2015 20:49

To by by lo pozde.....je spousta dukazu, pri umrti deti, ze nejdrive podezreli jsou rodice a pribuzni a rodicu zneuzivajicich deti je stale vice.

0 3
možnosti
AEA

pani Jaro,RvRvRv

nikdy nikdo neprokazal ze v rodine Michalkovych doslo ke zneuzivani deti, co to tady placate za nesmysly?

3 1
možnosti
IZ

Úředník Barnevernetu je v Norsku zákon - Pavel Hasenkopf, Lidové noviny, 9.10.2015 pokrač.

..., je současně školitelkou právě těch úřednic Barnevernetu, které o odebrání Denise a Davida rozhodly? Sama se tím vůbec netají. Kdyby rozhodla ve prospěch Evy Michalákové, sama sebe by usvědčila, že ty úředníky školí špatně.

Rodin zničených norskou sociálkou jsou v Norsku stovky, možná tisíce. Mlčí však, protože se bojí trestu, který právě na vlastní kůži zakouší Eva Michaláková. Tiše doufají, že když provedou sebekritiku a před soudem Barnevernetu poděkují za to, že jim odebral děti včas (reálný případ muže, o kterém nesmím mluvit), bude jim na oplátku umožněno je aspoň vidět.

Evu Michalákovou zbavili rodičovských práv proto, že "... bude iniciovat více či méně pravidelné návrhy k navrácení Davida (a Denise) do její péče ... Matka při jednání před komisí dala jasně najevo, že odebrání dětí neakceptuje a že bude bojovat všemi zákonnými prostředky za zrušení odebrání. Na to má ze zákona právo. Současně není pochyb o tom, že by tento postup komplikoval proces Davidova zklidnění a nabytí pocitu jistoty v pěstounské rodině." Nejen, že se to příčí zdravému rozumu a elementární lidskosti, ale je to i v rozporu s mezinárodněprávním rámcem na ochranu dětí. A také v rozporu s postojem Rady Evropy, která nucené adopce a upřednostňování pěstounů před vlastními rodinami dlouhodobě kritizuje.

A ještě jednu věc je třeba zdůraznit. Nemluvíme tu o případu, kdy se rodiče perou o děti a ze státu si dělají arbitra vlastních sporů. Tento případ nevznikl jako spor mezi rodiči. Vznikl na základě udání, které po razii v domě Michalákových policie vyhodnotila jako frivolní a odložila je bez dalšího. Norsko nikdy českému státu neodpovědělo na to, čím se matka provinila (kromě toho, že se jim nelíbí).

Do rodiny Michalákových nezasáhlo právo ani právní stát, ale donebevolající bezpráví. Systémové bezpráví, se kterým si dnes neví rady už ani sama norská vláda.

3 0
možnosti
VV

Pavel Hasenkopf byl zbaven zastupovani pani Michalakove. Nevite proc?

0 1
možnosti
JP

J22a37n 35P35a85v60l27í83k

9. 10. 2015 12:57

Neustále se omílá křivda vůči paní Michalákové. Ale nikdo z české strany se nepídí po tom, jak se cítí ty děti, co chtějí ony, co svědčí více v jejich prospěch. Jakoby to byly jenom hračky, o které se tahají dospělí. Zdá se dokonce, že hysteričtí popularizátoři tohoto případu vykonávají paní M. medvědí službu. Ale ke shánění populistických bodů je dobré cokoliv.

4 8
možnosti
Foto

Nikoho nezavraždial a proto za to není trestána.

Podle Norských úřadů, se ale dopustila prohřešků proti výchově svých dětí a proto rozhodli tak jak rozhodli.

3 9
možnosti
HM

Ovšem podle norských orgánů činných v trestním řízení se ničeho nedopustila!  !!Navíc už bylo několikrát řečeno, že vyšetřující policistka se nechala slyšet, že pokud by byl ve věci stín pochybnosti, tak jej neuzavřou a rodiče půjdou před soud. Policie tvrdí, že k žádnému sexuálnímu zneužívání dětí nedošlo! Je smutné, že v Norsku má nějaký úřad větší moc než soud.

9 2
možnosti
Foto

Já ten článek nečetl, protože nemám čas. Ale jednu věc musím říci. Péče o děti je především péčí o děti a nikoli péčí o pocity rodičů.

Při jakémkoli sporu, a že těch sporů tedy je, se vždy má rozhodovat ku prospěchu dítěte a nikoli rodičů.

My zde ale všichni jakoby "fandíme" paní Michalákové a přitom nikdo z nás neví, zda by přechod těch dětí do její péče byl k dobru těch dětí.

Řešíme vždy jen pocity dětí, které byly "děti ukradeny", ale vezměte si, kolik otců je jen u nás neformálně zbaveno svých rodičovských práv.

To samé s těmi "argentinskými" dětmi paní Krajníkové. My si automaticky myslíme, že by jim v Česku s matkou bylo lépe než v Argentině s otcem, kam nepochybně patří.

5 6
možnosti
MK

Tak neblafkejte mimo mísu, když nečtete.

Od počátku, když rozdělili bratry do různých rodin, to bylo proti zájmům dětí! Od počátku měli zájem o jedno: adoptovat!!!

7 1
možnosti
PH

P42e49t57r 22H22a21l46í21k

9. 10. 2015 10:08

Musím říci, že se ve Vás, pane Zdechovský, nějak nevyznám. Chvíli s vámi souhlasím a zdá se mi, že máte rozumné názory. Pak ale přijde řez a uděláte pravý opak. Vystupujete proti kvótám a pak najednou podepíšete výzvu, aby Evropská komise připravila jejich zavedení. Bojujete za děti paní Michálkové a pak podepíšete výzvu, aby raději politici mlčeli a hlavně nevykukovali z vyrovnané EU řady. Podepíšete to navíc s devótními vlezdobruselisty jako je pan Polčák, Niedermayer nebo dokonce s fanatikem Štětinou.

5 2
možnosti
  • Počet článků 678
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 4369x
Tomáš Zdechovský (1979) - optimista i snílek, kterému nikdy nebylo lhostejno dění kolem sebe. Rád mění vize v realitu a realitu ve vizi. Miluje filmy Forrest Gump, Up in the air, Vrtěti psem a Thank you for smoking, Iluzionista, skupiny The Cranberries, Jelen a U2 a lidi, kteří umí říci své názory. Nezná slova "to nejde" a "to se nikdy nenaučím".

Od roku 2014 poslanec Evropského parlamentu a člen předsednictva KDU-ČSL, členem prestižního Výboru pro zahraniční věci (AFET) a Výboru pro zaměstnanost a sociální věci (EMPL), předseda parlamentní delegace pro státy Střední Asie.