Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
TH

Země, která neuznává rodinu dítěte a preferuje zájmy tzv. pěstounů je na úrovni nacistického Německa

0 0
možnosti

Já s vámi souhlasím. Chápu snahu některých ochraňovat děti před např. extrémními názory jejich rodičů, ale ta snaha by neměla být extrémnější než výchova těch rodičů, pak totiž zachází příliš daleko. Vždy je to totiž o kompromisu. Co je lepší? Dítě s podivnými názory a zvyky, ale jinak funkční rodinou a zázemím, nebo dítě s těmi „správnými“ názory a a zvyky, ale bez rodiny? Pokud prosazování názorů a zvyků rodiny nepřekračuje jistou únosnou mez, nemá do toho rodině stát co kecat.

2 0
možnosti
AK

Birds of feather flock together! Vsichni zucastneni v soudnich procesech krome rodicu a Jimi vybranych zastupcu, jsou v tom spolecne a je to obrovsky uzavreny obchod s detmi!!! Drzte Nam palce, ve ctvrtek Nam zacina tri denni soudni stani a ja doufam, ze se Nam podari vysoudit nasi Nikolku zpet a ze se jim nepodari ji dat nucene a bez naseho souhlasu k adopci!

2 0
možnosti
Foto

H47a47n22a 91V34l11k30o41v96á

22. 11. 2016 15:21

Tak jsem zase jednou nakoukla, pane Zdechovský (vaše odkazy přes Česko vraťme...mi pořád chodí na FB) a vidím, že se nic nezměnilo. Ohříváte pořád tu samou polívčičku, pořád jste konfrontován se svými manipulacemi a jen těch lidí, které to ještě zajímá pořádně ubylo. Divím se paní Valachové, že s vámi ještě ztrácí čas, ale přesto si její příspěvky ráda přečtu jako zdroj relevantních informací.

0 6
možnosti
TH

zase váš typicky ubohý příspěvek

0 0
možnosti
Foto

Kdo v tom Norsku rozhoduje o dětech? Barnevernet je údajně soukromá instituce. Státní instituce, jako je u nás OSPOD, tam nefunguje? Co dělají " lidskoprávní" organizace (např. ombudsmani) ? Neshody dětí jako důvod k nezvratnému zcizení dětí rodičům, to je zločinné spolčení. Polednice by byla lidštější.

4 0
možnosti
VV

Bože můj, BV- obdoba naší sociálky- - jsou veřejnou institucí, zřizuje je a platí obec, u větších měst její část (stejně jako u nás OSPOD), případné stížnosti vyřizuje krajský guvernér. O odebrání dítěte sociálka ani nerozhoduje, rozhodnutí musí učinit tzv. krajská komise ve složení právník s kvalifikací soudce, odborník podle povahu případu (psycholog, psychiatr, lékař) a tzv. porotní soudce (běžný občan). Krajských komisí je jen 12, sociálek přes 400.

BV jsou stejně soukromými organizacemi jako OSPODY, tj. vůbec. Podobně jako u nás je sociálka nepolitická organizace, tj. nesmí přijímat žádné instrukce od politiků a vlády, musí se řídit jen platným zákonem a zákon i přesně určuje kontrolní instituce a procedury.

0 0
možnosti

Pane Zdechovský, naprosto přesné, lépe rodinnou tragédii Michalákových a i jiných postižených rodin nelze popsat. Kdy se konečně chytnou Norové za nos?

1 0
možnosti
JS

J75o30s74e75f 56S91u82k

21. 11. 2016 17:33

Podsouvání majetnictví rodičům od státu, který se sám tváří jako vládce nad každou vteřinou dětí? Jakým právem? Dává stát dětem život? Nebo je to i v Norsku stále na rozhodnutí muže a ženy, zda přivedou na svět dítě? Nechápu Nory, jsou demokracií, tak proč si tohle nechávají líbit, jak mohou zrůdnou mašinerii jménem Barnevernet nechat ve své zemi běžet dál?

7 0
možnosti
JZ

J72a47n 58Z37i48e90g37l30e61r

21. 11. 2016 12:22

Velmi dobrý blog. Kromě známých problémů s Barnevernetem je však třeba dávat pozor i na české prostředí, kde má tato neblaze proslulá norská instituce oddané následovníky v podobě paní ministryně práce a sociálních věcí Marksové, jejíž tzv. rodinná koncepce není nic jiného než útokem na tradiční rodinu.

9 0
možnosti