Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Jestli je to celé pravdivé...je to strašné...

1 0
možnosti
IV

Nelidské, nemám slov.Rv

1 0
možnosti
JZ

Norsko je moc krásná země a Norové jsou tak trochu uzavření, ale jinak fajn lidi. Jistý norský novinář (jméno jsem bohužel zapomněl) kdysi v Reflexu řekl, že jeho země má spoustu předností, ale péče o seniory a děti k nim bohužel nepatří. Na praxi Barnevernetu je odporný fakt, že násilím od sebe rozděluje sourozence a dává je do jiných pěstounských rodin. To je nelidské a neobhajitelné.

3 0
možnosti
PF

P48e16t28r 74F19r66ý65d69e47k

27. 9. 2016 10:33

A to jste ve vlade se soudruzkou Marksovou...

0 0
možnosti
JM

J41a24n 67M37y70d22l44á69ř

27. 9. 2016 9:53

Mě by zajímalo zda bude mít pan Zdechovský tolik odvahy a přizná se, že pani vedoucí Odboru sociální péče Praha 13 Mgr. Blanka Vildová je jeho stranická kolegyně a z odborných stranických konferencí ji moc dobře zná. :-P

1 0
možnosti
VK

Nikdy bych nechtěl žít v tak hnusné zemi...:-/

4 0
možnosti
JR

J93a41r84a 16R75a71n96k

26. 9. 2016 22:43

Proc v tom pripade se rodice Nadji (mela jeste dalsi 4 sourozence) snazili dostat do Norska, autor pise, ze byli nesmirne chudi, nic o tom z ktere zeme prisli, cely pripad je dost zamotany.

0 3
možnosti
JM

J90a77n 12M35y78d57l88á14ř

26. 9. 2016 17:39

Pan Zdechovský by měl spíš koukat koho má na Facebooku za přátele.

Ono takhle mentorovat cizí sociální službu, když se kámošíte s Vedoucí sociálního odboru ÚMČ Praha 13, pani Mgr. Blankou Vildovou tak to nevypadá příliš důvěryhodně.

Jak vypadá spis 4 letého týrané chlapce na OSPOD Prahy 13.

Nadřízený správní orgán, Magistrát hlavního města Prahy, Odbor správních činností ve zdravotnictví a sociální péči konstatuje pochybení OSPOD ÚMČ Praha 13 při řádném postupu dle Správního řádu. Dle MHMP má OSPOD ÚMČ Praha 13 zcela nedostatečný přístup k bezvadnému vedení správního řízení, práci s listinnými důkazy a spisovou dokumentací vůbec.

Nebo se ve stejné kauze pan státní zástupce Mgr. Lukáš Hrubý, podivuje cituji "V tomtoohledu je třeba zdůraznit, že k obvinění z tak závažného trestného činu jakýmje trestný čin týrání svěřené osoby, nebo jakým je týrání osoby žijící vespolečném obydlí, jak plyne z návětí přípisu, by mělo být adekvátně zdůvodněnoa současně podloženo nějakými relevantními důkazy. Tím spíše by tomu tak mělobýt, když takový podnět, který je de facto trestním oznámením (podle obsahu),podává správní orgán. V daném případě ovšem předmětné podání uvedené náležitostinesplňuje, resp. podezření z tak závažného trestného činu není podloženožádnými fakty, což mi ostatně potvrdila při telefonickém hovoru i paní Mgr.Kalčívková, když mi uvedla, že má pocit, že tam dochází k psychickému týránidítěte". Pro ilustraci na OSPOD Praha 13 není nikdo kdo by byl schopný podat TO, tak to neslavně udělala paní ze správního trestání. [>-]

Pan Zdechovský by měl obrátit své usilí spíše do problému našeho OSPODu, ale to není tak mediálně výživné. :-P

0 3
možnosti
JM

J82a42n 84M62y46d65l73á29ř

26. 9. 2016 17:40

citaci jsem kopíroval sorry.

0 0
možnosti
Foto

H14a47n43a 26V64l16k89o84v36á

26. 9. 2016 14:56

Paní Svobodová, vaše články už delší dobu nečtu ani ty diskuse, kde jsem se povětšinou od paní Valachové dozvěděla pravdu. Dnes jsem šla po seznamu diskusí, a vy nejen že jste nezklamala, ale vy jste přitvrdila a přihrubla. Zřejmě pod dojmem z "úspěchu" Petičního výboru v kauze Michaláková (...)

Vaše výrazivo začíná nabývat i sprostoty kromě již dávno předváděného fanatismu.

1 6
možnosti
OU
Uživatel požádal o vymazání
4 0
možnosti
OU
Uživatel požádal o vymazání
3 2
možnosti
MA

Mila pani, uz nekolikrat jsem vas vyzvala, abyste sva tvrzeni dolozila pripadnymi screeny, bohuzel na to nikdy nejste schopna reagovat. Budte aspon natolik vyspela a prestante tu ocernovat jine lidi a sirit pomluvy a lzi.

Ja osobne jsem nikdy o nejake kauze Nadii X neslysela a tudiz jsem ji nemohla ani komentovat a pochybuji, ze to delaly i vami jmenovane osoby.

V ramci zlepseni vaseho dusevniho zdravi vam vrele doporucuji pobyt v http://www.bohnice.cz/ , tam urcite naleznou zpusob, jak vasi zatemnele a posetile mysli ulevit :) Preji vam slunickovy den :-)

4 4
možnosti
VV

Ach jo, opět manipulace. A dost se divím, že vycházíte z blogů a ne např. z článků, které o případu v anonymizované podobě přinesl Dagbladet. Myslela jsem, že mluvíte norsky?

1. O dětství Nadii nevíme mnoho, jen to, že před 14 lety byla umístěna do instituce, protože její rodina nefungovala. S rodinou, se svou matkou Norou a dalšími nicméně zůstala v kontaktu. Nevíme, proč a jak začala brát tvrdé drogy, ale v drogovém prostředí se pohybovala 13 let, 13 let byla závislá a teprve teď se snaží situaci zlepšit, ale je to pořád i podle vyjádření krajské komise (viz níže) rizikový případ a hrozí, že matka do závislosti opět plně spadne. Život s závislou matkou není pro dítě nic příjemného- a sociálka musí myslet především na zájem dítěte.

2. Sociálka mohla dítě odebrat hned, ale půlroční pobyt ve dvou zařízeních Bufeat (Barnevern nemá s rodinnými centry nic společného) tomu mohlo zabránit. Tato centra zaměstnávají celou řadu odborníků od zdravotníků vč. psychiatrů po psychology a učitele a snaží se pracovat právě s rizikovými rodiči, např. s narkomany. Není překvapivé, že mnozí rodiče z takových center péči nezvládnou a pomoci si nenechají. Nadia se právě s odborníky z center dostala do konfliktu, ale nedá se podle známých informací říci proč, na čí straně byla chyba.O obou centrech, jejich personálním obsazení, metodách práce, právech klientů atd. si můžete více přečíst zde:https://www.bufdir.no/Barn.../Bergen_barn__og_familiesenter/ a zdehttp://http://www.stiftelsenvilde.no/index.php.... Nejsou to pracoviště sociálky. Někteří rodiče jsou spokojeni, někteří ne, což se u problematických skupin (narkomani, alkoholici atd.) nelze moc divit.

3. Není divu, že když Nadia odešla jako matka teprve zkoušející abstinovat z odborného zařízení, bylo po ní vyhlášeno pátrání. V červnu 2016 bylo dítě přemístěno do pěstounské rodiny a rozhodnuto, že krajská komise zasedne 24.-26.8. K soudu se věc nikdy nedostala, krajská komise byla jedinou institucí, která rozhodovala.

4 8
možnosti
VV

4. V mezidobí byl Caspian umístěn v Bergenu, odkud pochází matka i jeho babička, která taky chodila na návštěvu. Není pravda, že matka měla schůzky pokaždé někde jinde, že musela jezdit osm hodin autem. Nikoliv, schůzky se konaly vždy v jednom rodinném domku v Bergenu, kam případ spadá podle bydliště matky a dítěte. Z Brandalu, kam se Nadia uchýlila k rodině kritiků BV, jezdila jen 40 minut na letiště a odtamtud letěla (hodinový let) do Bergenu a jela autobusem do centra. V Bergenu vždy pobývala půl týdně, protože viděla Caspina každý čtvrtek a pátek.Všechny náklady jí platila sociálka, cestování ji nic nestálo. Zde vycházím dokonce přímo z údajů vámi citovaného blogera Reimerse:

Nadia has been allowed to travel to Bergen to visit Caspian. She sees him on Thursdays and Fridays and has not missed a scheduled visitation thus far. From her address near Brandal, Norway, it is a 40 minute trip by car to the airport. Nadia then takes an hour long plane trip and a 40 minute bus ride to see Caspian. This has been Nadia’s routine the past three weeks and will continue for at least two more weeks. The travel expenses and the housing costs have been paid for by the Barnevernet.(https://chrisreimersblog.com/.../baby-caspian-kidnapped.../).

Zprávy o schůzkách nepsali přímo lidé ze sociálky, ale pozorovatelé z církevní organizace Bymissjon- tj. žádní marxisté.

5. V dané věci pak přijala rozhodnutí jen krajská komise, nebylo se třeba odvolávat k soudu. Více viz zde http://www.dagbladet.no/.../ble-fratatt-baby.../62431369. Komise a nakonec i sociálka (která se mohla odvolat a měla by argumenty, ale neudělala to) nakonec zhodnotila případ vstřícně k matce. Komise jednomyslně uvedla, že matka se cca poslední rok snaží abstinovat a svoje dítě miluje. Komise zároveň výslovně doporučila, aby Nadia i nadále bydlela u rodiny- kritiků BV v Brandal, protože ta jí pomůže (její vlastní matka Nora žijící v Bergenu jí pomoci nedokáže) v návratu do společnosti z komunity drogově závislých. Pobyt

4 8
možnosti