Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
PR

pá_ja

10. 4. 2009 10:25
to myslíte vážně?

Stát zbaví zaměstnance úroků za úvěry?

Já žádnmý úvěr nemám, tak proč bych ho měl někomu platit ze svých daní?

To je stejné jako to "Vaše" placení aut podnikatelům. Podnikatel vytváří pracovní místa, nese náklady a rizika.Zaměstnancům nepomůže, že jim přidáte. Musíte pro ně mít práci a odbyt pro jejich práci. A udržet zaměstnanost. Já jsem zaměstnaný, a raději přistoupím na nižší mzdu, ale to zaměstnání neztratím.

0 0
možnosti
ČP

nemorose

9. 4. 2009 23:08
Mzda versus produktivita práce

Vážený pane, také jsem zaměstnavatel. Krize nekrize, na mzdy jsem svýn zaměstancům nesáhl, ba naopak jsem jim jako každý rok cca 10% přidal. Ne, že by rostla jejich produktvita práce, ale protože v ČR neustále roste průměrná mzda. Průměr je hezká veličina, takové malé zaklínadlo. Existují však ještě další parametry hodnocení statistického souboru, jsou to medián, modus, směrodatná odchylka, variabilita... Vysvětlujte pak zaměstnancům, že když mají plat na úrovni průměru, je jejich plat na velmi slušné úrovni. Každý zaměstnanec chce ovšem mít plat nadprůměrný. Nedáte-li odejde. A tak každý rok zvedáte, pracovník pracuje "furt" stejně, a pak zjistíte, že na tom budete líp bez zaměstnanců. Takže, vůbec se nedivím podnikatelům, že se snaží rozvírající se nůžky zase sklapnout.          

A na závěr. Zkuste si všichni, jeké to je podnikat a zaměstnávat. Zkuste. Budete hodně překvapeni. 

0 0
možnosti
IV

Ivo Vašíček

9. 4. 2009 17:34
pohled z druhé strany

Zaměstnanci i firmy by chtěli vydělávat více peněz. současně však chtějí nakupovat co nejlevněji. Důsledkem je, že nakupují levné produkty z dovozu a jejich zboží je neprodejné. Většina firem proto přistupují ke snížení prodejních cen, ale současně zvyšují produktivitu práce. Snižují také mzdy a žádají více práce. Nemají jinou možnost. O ziscích lze hovořit jen u utilit, běžné výrobní firmy hrají o přežití. Ty které mají nenasytné zaměstnance zkrachují nejdříve.

0 0
možnosti
A

Alfie

9. 4. 2009 16:07
Jak kdo

Ono taky mnohé české firmy dusí druhotná platební neschopnost, zapříčiněná mizernou platební morálkou odběratelů jak tuzemských, tak zahraničních. Někteří zahraniční odběratelé dokážou dlužit statisíce euro a ještě se diví, že český dodavatel po nich chce uhrazení alespoň části minulé dodávky dřív, než od nich přijme objednávku na další. V takových podmínkách pak je snadno možné, že firma sice má zakázky, má odbyt na svoje výrobky, ale jen část z toho dostane skutečně včas zaplacenou, takže se snaží snižovat náklady na minimum, aby nějak přežila, než se podaří z odběratele vymámit platby. V lepších časech si může dovolit být nekompromisní a prostě zakázku nepřijmout, dokud není minulá uhrazena. Ale když se takhle začne chovat 90% odběratelů je to buď a nebo - BUĎ brát zakázky i od neplatičů a doufat, že z nich ty prachy nakonec nějak dostanu NEBO to rovnou zabalit a firmu zavřít. Druhá varinata by pro všechny zaměstnance znamenala nikoli hůř placenou práci, ale práci žádnou..

0 0
možnosti
Z

Z.Novotný

9. 4. 2009 16:27
Re: Jak kdo

Dobrý den.

S tím,co jste napsal souhlasím.Ano,dá se pochopit,že firma má spoustu odběratelů,kteří za zboží dluží.Nepíšete ale,že jsou to pohledávky nedobytné,z čehož usuzuji,že i když se spožděním,budou tyto uhrazeny.Pak je to ale v jiné rovině.Je to právě podnikatel,který se rozhoduje,zda do rizika podnikání vstoupí,nebo ne.Dalo by se pochopit,kdyby takový podnikatel oznámil zaměstnancům,že v současné době má tolik a tolik peněz v pohledávkách a tudíž je nucen platy upravit směrem dolů.Samozřejmě do doby,kdy se situace uklidní,závazky zákazníků budou splněny a jejich mzda bude za toto období dorovnána.To se ale neděje.A je to v té rovině,o které tady píšu.

Zaměstnanci zaplatím za stejnou práci méně a odůvodním to krizí,nebo dluhy našich zákazníků.

Co se ale stane v okamžiku,kdy zákazníci dostojí svým závazkům a zboží uhradí.No jednoduše je to zisk podnikatele,zvýšený o nevyplacený rozdíl mzdy.

0 0
možnosti
ZH

Zuzana Hejná

9. 4. 2009 15:58
chjooo

Zkuste tak rok zaměstnávat pár lidí. Pak přijďte říct...

0 0
možnosti
Z

Z.Novotný

9. 4. 2009 16:35
Re: chjooo

Váš příspěvek beru jako trefení se tak metr od hlavičky hřebíčku.

Diskuzi nelze vést v rovině "tak si to zkuste"

Diskuze obnáší předkládat fakta,vyslechnout názor.

Toto není diskuze,je to jen to nejjednodušší.Výkřik.

0 0
možnosti
PA

agu

9. 4. 2009 14:53
vazeny pane,

mel by jste si uvedomit, ze neco jako pravo nebo narok na zamestnani v podstate neexistuje. chapu, ze vy jako zamestnanec nevidite co musi zamestnavatel vsechno udelat pro to a kolika lidem musi lezt do patricnych mist a na kolik vyzirku se musi usmivat, aby vase pracovni misto existovalo. zkuste si to sam. muzu vam garantovat, ze se potom na celou problematiku budete divat uplne jinak. a muzu vas ubezpecit, ze prestoze si ted muzu koupit nove auto "vyhodne", tak jezdim tim dosluhujicim a radsi si nechavam rezervu, abych mel na platy svych zamestnancu v pripade nejake katastrofy. opravdu, zkuste si to, nekoho zamestnat. uvidite kolik je to papirovani a casu a penez. a potom si rad prectu vas dalsi blog o tom, jak vlada podporuje podnikani Rv

0 0
možnosti
GKB-

Glock každopádně bez -e

9. 4. 2009 14:58
Re: vazeny pane,

auvajs, jak pravdivéR^

0 0
možnosti
GKB-

Glock každopádně bez -e

9. 4. 2009 14:37
Chcete vaším výpočtem naznačit, že

... podnikatel (plátce DPH) bude každý měsíc kupovat nové auto kvůli odpočtu DPH??? To jsi jako ta auta bude strkat někam do stodoly??? 8-o8-o8-o

Cenu auta netvoří jen DPH, kde pan podnikatel bude pořád brát těch xxx tisíc na nové auto? Ušetří to na platech? A objem zakázek má stále stejný, nebo mu dokonce stoupnul?

Jen podotýkám, že kdyže se pan podnikatel bude chtít po měsíci toho nového auta zbavit, tak z prodejní ceny musí státu odvést DPH ve výši 19 % (v případě, že jde o prodej neplátci DPH).

0 0
možnosti
GKB-

Glock každopádně bez -e

9. 4. 2009 14:41
Re: Chcete vaším výpočtem naznačit, že

P.S. Jen dodávám, že pan podnikatel musí u finanční kontroly z berňáky prokázat, že těch 5 aut pro to svoje podnikání potřebuje (když má ale ve firmě 2 lidi, tak je to zjevný nesmysl). následuje jednoduchá účetní operace - vyhození z nákladů a panu podnikateli se doměří ono při nákupu uplatněné DPH.

0 0
možnosti
P

pick

9. 4. 2009 14:35
Statisticky z pohledu příjmové úrovně

by s Vámi mělo plně souhlasit cca 95% občanů této země. Ovšem někteří si svoji situaci ještě plně neuvědomují.Z Velké hlavy si nic nědělejte, asi je vodnatelná.R^R^R^

0 0
možnosti
VH-SM

Velká hlava - studnice moudrostí

9. 4. 2009 14:13
píšeš, že jsi obyčejný člověk, ne nejsi,

jsi totiž obyčejný trouba. ANO, ty zlí podnikatelé budou kupovat desítky aut pro rodinu, hm Jsi tak nějak opravdu třídně uvědomnělí. Jen by mě zajímalo, co v poledne děláš na netu, krerej ti platí zlej zaměstnavatel. Místo toho, si máš čistit lopatu, áá, promiň, to je kontraproduktivní. Přeci pokud budeš špinavej jako prase, budeš ten "poctivej pracující". Tedy ten obyčejnej člověk - trouba a lempl, kterej nemá na to udělat si živnost, aby mohl všem svejm příbuznejm koupit auto.

:-© (Y)(Y) :-©

0 0
možnosti
JD

pedr64

9. 4. 2009 13:40
nevím, jestli to byl Havlíček nebo Hašek

kdo kdysi řekl:"Kdyby nebylo Rakouska, tak bychom si ho museli vymyslet, abysme měli na co nadávat." A podobně je to s tou krizí. Kdyby nebyla, tak si ji vymyslí, protože se jim to náramně hodí.

0 0
možnosti
  • Počet článků 14
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1240x
Jsem obyčejný člověk a mám obyčejný názor.Politika by byla zábavnou a srozumitelnou,kdyby politici nezapomínali na dávku slušnosti,ale na straně druhé je to možná dobře že zapomínají,protože tím nám voličům ukazují svoji pravou tvář bez přetvářek!!

Seznam rubrik