Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Stát umožňuje komukoliv, aby se stal závislým tím, že vyrábí a prodává cigarety. Pak zákonem zakáže kouření a to všude, mimo vlastní byt. Stát ví, že si to může dovolit, protože závislost na kouření je stejná jako na heroinu, takže o obrovské zisky nepřijde, protože závislák kouřit nepřestane a navíc díky prodeji vzniká mnoho dalších závislákůi

Nebylo by lepší zákonem zakázat výrobu a prodej tabáku? Pokud jde státu skutečně o zdraví a blaho občanů?

0 0
možnosti
ZK

Vlezu do hospody, dám si guláš, dvě plzně a smrdím jak z udírny.

Jdu do ZOO s dítětem a nějaký průša si ve frontě dětí chce zapálit cigáro. Bože kde to jsme, že lidi tohle považují za normální a vyřvávají, že je to jejich svobodná vůle otravovat ostatním život?

0 0
možnosti
JK

A proč nejdete do nekuřácké hospody ? 8-o Je jich podstatně víc, takže na výběr máte.

0 0
možnosti

J56a16k22u44b 86Š80e16n63k

11. 12. 2016 3:15

Tak asi tolik:

a) velké procento kuřáků je aktuálně, tedy bez limitace zákonem, nevychovaných - zapálí si klidně všude, bez ohledu, zda se v okolí nacházejí děti, těhotné matky a podobně - zapálí si tak např. na plné zastávce, po cestě do práce a chudák nekuřák, aby přecházel přes silnici nebo šel do deště před zastávku, hlavní je, že si kuřák dolní dávku drogy.

b) orodoval jste podobně, když jste se dozvěděl, že si v potravinách a všech ostatních různých obchodech nezapálíte? Nebo v MHD, vlaku či autobusu? V kině, v zoo nebo třeba na hokeji či koncertě?

c) kouření je nebezpečná věc, kuřák neškodí jen sobě, ale všem, kolem kterých projde. Proto je na místě přísná regulace, kvůli ochraně zdraví nekuřáků, navíc když platí bod 1, co jsem napsal výše.

d) Kvůli benevolenci státu tak musí pojišťovny platit kuřákům a bohužel i někdy nekuřákům léčebné výlohy. Osobně bych byl za, aby kuřáci si museli veškerou následnou péči platit ze svého.

e) Kuřáci by si opravdu měli uvědomit, že nejsou na světě sami, že tím hnusem trápí i nekuřáky a to i zdravotně a někteří by si i měli uvědomit, že po kouření smrdí. Leckdy se nemůžu dočkat, až vypadnu z MHD, protože někdo předemnou sedí a smrdí cigaretama.

1 1
možnosti
JK

a) a ten hloupý zákon to ještě zhorší.

b) v MHD, kině a podobně je to logické. Tam nemáte na výběr. Ale já jakožto nekuřák mám možnost jít do nekuřácké hospody - je jich většina.

c) pak je na místě spíše omezení výroby tabákových výrobků

d) ale pak i ti, co se přejídají, co provozují rizikové sporty, atd

e) souhlas. Ale pak byste to měl vztáhnout i na ty, co smrdí něčím jiným.

0 0
možnosti
ZS

Máme hospody pro nudisty, sparťany, vegany, skinheady, anarchisty nebo milovníky koček, ale kuřákům je zakážeme. Mě jako alergika daleko víc ohrožuje třeba taková kavárna, kde se mezi stoly procházejí kočky, ale narozdíl od nekuřáků mám dost soudnosti, abych do takových podniků nelezl.

3 0
možnosti
AP

Vidíte, moje svoboda, svoboda nekuracke vetsiny, se naopak zvetsila.

1 0
možnosti

Aby jste nebyl překvapen:

Město v současnosti - máte svobodnou volbu jít (nebo nejít) do nekuřácké nebo kuřácké restaurace. Vesnice v současnosti - máte svobodnou volbu jít nebo nejít do kuřácké restaurace.

Město za rok - máte svobodnou volbu jít nebo nejít do nekuřácké restaurace. Vesnice za rok - máte svobodnou volbu... vlastně nemáte, hospoda je zavřená.

Nabízí se podívat se na věc i z pohledu investora: nyní máte možnost si otevřít jak kuřáckou, tak nekuřáckou restauraci. Za rok - máte možnost si otevřít jen nekuřáckou restauraci (kterých bude plno, takže to nebude dávat ekonomický smysl).

Nikoli, pane Polický, i Vaše svoboda byla právě omezena. Stejně jako moje, mimochodem, jsem nekuřák stejně jako vy.

4 0
možnosti
LD

Svoboda ničit zdraví jiných neexistuje. Pijte, jezte, co chcete, ale hulit nekuřákům pod nos není žádná svoboda. Ono jde i o zaměstnance. Kdyby začali nemocní zaměstnanci majitele restaurací žalovat, asi by se dost divili.

1 0
možnosti
LV

Nekuřáci ať jdou do nekuřáckých hospod. Je jich dost.

1 0
možnosti
TZ

T13o88m13á61š 53Z84m45e11k

10. 12. 2016 18:51

Nedohledal jsem autore, že jste takhle agitoval, když se zakázalo kouření v kancelářích a prostorách firem, vlacích, autobusech....

0 1
možnosti
MZ

Já bych to ve firmách také nezakazoval, když budou mít lidé firmu, co je komu do toho, že jsou všichni kuřáci? Když to nikomu nevadí? A nový zaměstnanec buď bude chtít v takové firmě pracovat, nebo ne, jeho boj, nikdo ho nastoupit nenutí. Vlaky a autobusy jsou jiná, stejně tak veřejný prostor (vše veřejné). Tam naopak. A teď všichni ti kuřáci, co čmudili uvnitř vyženeme na veřejné prostranství, paráda.

MZ

2 0
možnosti
PA

P88e81t87r 43A44g88u71l45á41r

10. 12. 2016 17:33

Další obránce svobody ... Bohužel svobody sebepoškozování a zároveň poškozování ostatních.

3 4
možnosti
MZ

Vážený pane Aguláre,

ostatních, s tím souhlasím. Ale co je Vám prosím do toho, zda poškozuji pouze sebe? Každý sebe poškozuje, všichni oxidujeme. Tím, že dýcháme, zakážeme dýchat? Nebo motorky. A tučné, rizikové sporty. Co je komu do toho, co dělám? Pokud neohrožuji ostatní? Nebo jsme tak tupá společnost, že musíme zakázat vše? Je jasné, že když kouřím, mohu onemocnět tím a tím, když jím jen tučné a piji colu, že mě čeká to a to. Ale já si občas to tučné dát chci, prostě na něj mám jednou za půl roku chuť. Také mi to zakážete? Co hokej, lyže, kolo? Také mi zakážete? Co je všem s prominutím do toho, že někdo nechá ve svém podniku někoho kouřit? Máte snad právo tam být? Je to soukromá věc ten podnik, hospoda, jakým právem se všichni obhájci zákona vynucujete svoji přítomnost? Prostě tam nelezte, když se Vám tam nelíbí. A nebo si uděljte vlastní hospodu, takovou a takovou. Ale to ne. Paradoxní je, že všem odpůrcům kouření nevadí, když rodiče hulí doma před dětmi, pijí, ale budeme to zakazovat na místech, které nám nepatří a byly k tomu od jak živa určené.

MZ

2 0
možnosti
DB

možná utahuje..ale to udělal již Mojžíš, když lidem dal desatero..to jim také pěkně utáhlo šroubky..ale někteří ani po 2000 letech ještě nezvládají tyto základní pravidla soužití..........

a jiní zase s oblibou hulí dětem do obličeje, když si chtějí s tatínkem a maminkou dát něco dobrého k obědu.....

tolik manipulace jako v tomto článku se hned tak nevidí....

začněte fakty....a nezkoušejte na lidi postfaktické nesmysly.........

vepřové nevytváří závislost..nikotin ano..........a pokud si chcete ničit zdraví ok..nic proti tomu..okamžitě se nechte vyškrtnou ze všech zdravotních pojišťoven a plaťte si vše sám..a kuřte výlučně doma v dětském pokoji...vaše děti vám budou vděčné...až za hrob...

8 6
možnosti
RM

Nebudu obhajovat kouření, to vůbec ne, ale cituji Vás:

"a pokud si chcete ničit zdraví ok..nic proti tomu..okamžitě se nechte vyškrtnou ze všech zdravotních pojišťoven a plaťte si vše sám.."

Co člověk co se přejídá a je z toho obézní, následuje třeba cukrovka atd.? Platilo by pro něj stejné pravidlo?

Co sportovec co si do 40ti odvaří kolena, kyčle....? Platilo by pro něj to stejné pravidlo? (a sport je návykový, ne že ne)

Co lidi co jsou v práci od nevidím do nevidím, stresují se, ženou se za úspěchem - dělají to vědomě - pak mají v 50ti infarkty atd. Platilo by toto i pro ně?

3 1
možnosti
ZZ

za všechno zlo mohou ženy ve funkcích, nejlepší postoj k nim měl W.Churchill

1 0
možnosti
JP

Jeste horsi jsou slunickari a trpaslici.

1 1
možnosti