Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
P

petrhajek.blog.idnes.cz

15. 12. 2009 19:24
jenomze na to nikdy nepristoupi...

Medialni prumysl uz s kazetama horekoval, jake jsou ztraty a pocitali s nesmyslnymi cisly... Je az k neuvereni, ze s prichodem VHS se snazili vymyslet, jak zajistit, aby mohla film sledovat jen 1 osoba - jejich sen, aby jednak kazdy divak (z rodiny nebo pratel) musel platit zvlast a aby se za kazde podivani zvlast platilo.. Nastesti to je technicky nesmysl a s digitalizaci dostali dalsi ranu.

Na tema piratstvi (i kdyz sw) jsem napsal serii clanku (u me, kapitola "pocitace, veda, technika") a jeste chystam 4-dilmty miniserial (tam uz by to bylo i o multimediich). Ale chci to napsat vse naraz, aby mezi tim nebyly pauzy, takze to pustim asi v pulce ledna.

0 0
možnosti
D

deacon.frost

15. 12. 2009 19:35
Re: jenomze na to nikdy nepristoupi...

ono jde hlavne o to, ze tyto nizke ceny by konkurovaly cenam dvd. samozrejme je to nesmysl, stejne jako se preslo na prodej mp3 casem se prejde na prodej filmu. problem ale je, ze filmy jsou vetsi, takze se kolem nich bude muset udelat lepsi portfolio sluzeb(kontrolni soucty, idealni archiv s informaci k oprave, moznost preruseni stahovani/stahovat po castech -kdyz po castech, tak dat k dispozici sw, ktery umi zpracovat frontu... atd). neni toho malo a pro firmy vyjde levneji(a hlavne mene bolestive, nezapominejme, ze premysleni je boli ;)) kricet kradou nam filmy a delat nesmyslne ochrany, ktere jen nici poctive lidi :)

0 0
možnosti
M

Mastodont

15. 12. 2009 14:47
Špatné počty

Takhle to můžete počítat jen jako náhodný stahovač. Jinak si lidé kupují mnohem výhodnější tarify - Rapidshare na 180 dní je za 30 Euro, 5 GB na každý den ...

0 0
možnosti
A

Alfie

15. 12. 2009 18:00
Re: Špatné počty

To je sice fakt, ale toho času, co strávíte hledáním příslušných odkazů, kolikrát narazíte na odkazy smazané a můžete hledat znovu.. pak si konečně archivy stáhnete, ale ještě nemusíte mít vyhráno - kvalita může být mizerná, nesedí titulky, atd., atd..

Já osobně bych za ceny navrhované autorem článku jednoznačně volila oficiální zdroje. Hlavně ovšem by musely být běžně dostupné a bez komplikací typu DRM, tedy abych si stažený obsah mohla přehrát na takovém zařízení, které mám zrovna k dispozici. A samozřejmě bez regionálních  omezení - pokud mi stačí anglické znění, tak abych si mohla stáhnout film z USA i v Česku. Kdyby distributoři přemýšleli, tohle by mohlo už dávno fungovat a warez by ostrouhal..

0 0
možnosti