Flastr jako směrovka k lepším zítřkům?

Kolega dostal pokutu za parkování. Navenek oprávněně. Odstavil svůj vůz na pozemku soukromého vlastníka, který následně požádal městskou policii o ochranu svých práv...

Při bližším pohledu již situace tak jednoznačná není. Procesní okolností zůstávají, pozadí přinejmenším zavání. 

V lokalitě (sídliště Olomouc Povel - Nové Sady) se staví dlouho očekávaná tramvajová trať. Stavební uzávěry prakticky odřízly desítky parkovacích míst a odstavit vozidlo ve smysluplné vzdálenosti od bydliště je malý zázrak. Není divu, že se lidé pokusili najít alternativní místa na provokativně volné ploše u 'provozovny nejmenovaného maloobchodního řetězce.' A všichni jednou v noci dostali varování, když bylo ráno "oblepené" celé parkoviště.

Právně jednoznačné, lidsky přinejmenším sporné řešení. Skutečně by pro řetězec bylo tak obtížné, vyhradit pár míst pro zákazníky a zbytek z dobré vůle ponechat, než se situace okolo vyřeší? Vždyť prakticky vzato, daná provozovna je jen 'sámoška,' většinu obratu generují pěší zákazníci z nejbližšího okolí.

 

Mimoděk se nabízí otázka, jestli to není součástí většího plánu. Strana Zelených sice nemá v současném zastupitelstvu nikoho, ale kdo ví, s kým se oficiální zastupitelé chtějí či musejí scházet. A neskrývaným cílem zelených organizací je eliminace soukromé dopravy, protože je to přece pro budoucnost. Fašisté či komunisté to svého času měli jednoduché. Demokratická opozice se musí spokojit se zákulisním ovlivňováním, místo okázalého teroru použít soustavný, obtěžující tlak. Však lidé pochopí, co je pro ně dobré, že? Zbaví se svých nepoužitelných aut, ulice budou opět patřit hrajícím si dětem, jako ještě na konci 80' a všichni budou šťastní a bezstarostní. Než budou chtít s těmi dětmi někam na výlet a nad cenou a časovou pružností hromadné dopravy se jim protočí panenky.

Co to plácám. Masové přesuny zvědavců dychtivých nějaké atrakce jsou také škodlivé, lidé zůstanou pěkně na trase obydlí - práce. Tam někde jim z nudy a frustrace přeskočí a dokončí to, co nezvládl covid. Radikální snižování stavů, jak o tom předloni v ARD básnil Herr Brandes. 

 

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Zbyněk Čáp | sobota 24.7.2021 19:46 | karma článku: 16,11 | přečteno: 804x