Affaire Slovanka

Nejsem fotbalový fanoušek. Pokud tím směrem přesto nahlédnu, pak Slavia je jen tým, který se tu a tam se střídavým úspěchem postaví proti SIGMĚ!!! Ale to, co se s ní teď děje, mě fakticky točí...

A není jenom o fotbalu.

Je to o systému, do kterého padáme už pěkně dlouho. Systému, který desítky let nabíral sílu, chvíli bez nás, ale o to ochotněji s námi... O samodestrukčním kapitalismu nejhrubšího řádu, pro který je tradice ničím, peníze vším.

Co pro spekulanta znamená značka... Nic. Hrdě (s vědomím ušetřených peněz) pleskne štítek, třeba ETA, na libovolný produkt z Číny a ještě se nechá pochválit. Slovíčka Založeno v roce 1892 si dá třebas i na triko, ale pokud se z nich nesypou penízky, vyhodí ho s klidem na smetiště.

Vlastníci Slavie jsou tajní. Ten, co tvrdí, že jako teda je, se tak vůbec nechová. Ale co s tím. Ve společnosti, která není svázaná do kozelce původně jistě dobře míněným zákonem na chranu investic, by se dalo vyvěsit na náměstí: "Vlastník SK Slavia praha jest povinen se do týdne o klub řádně postarati, neb mu bude vyvlastněn a prodán v dražbě, do kteréžto pouze s odkrytou tváří přihlásiti se bude možné..."

Nejde to. Dnes by se vlastník přihlásil osmého dne, označil vše za krádež a vytřískal ze všeho desetinásobek.

Tak mě napadá: Není většinový vlastník Slavie ve skutečnosti fanatický Sparťan?

;-)

 

13.5.2011 15:05 Jak tak čtu v novinách, Slávka má nového oficiálního majitele. Tak se teda uvidí...

Autor: Zbyněk Čáp | pátek 13.5.2011 6:35 | karma článku: 7,08 | přečteno: 960x