Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JG

Jakub Gros

28. 6. 2010 8:17
Nepresnosti

Zajimave zamysleni, jen se podivejte blize na socialni stat :-)Opravdu mnoho pomoci a davek bylo vice nez pred 50i lety, jedna se hlavne o GB a Fr, ale jinak fajn

0 0
možnosti
8

837

22. 6. 2010 9:29
ÉÉÉÉÉÉ

A když si ty náklady nesou rodiny tak komu by se potom měli vyplácet ty odvody potomků na důchodce ?To myslíš jako těm co mají virtuálně "naspoříno" protože přeci odváděli "pojištění" na své rodiče a další důchodce kteří je finacovali v dětství.

Tys zdá se ten nechápavý co nezasel ale považuje za samozřejmé že bude sklízet.

Tož ti co spoří si také nesou sami ty náklady na spření akorát že to není v situaci jako u té investice do dětí že se to naspořené potom znárodní a přerozdělí hlavně na ty co vůbec nespořili nebo spořili 50,- Kč a potom by chtěli z tohohle mít miliony.

0 0
možnosti
8

837

22. 6. 2010 11:04
Re: ÉÉÉÉÉÉ

To patří tam tomu E? pode mnou

0 0
možnosti
8

837

22. 6. 2010 7:47
Správný nadpis měl být

zrušme tento asociální stát ve kterém jsme 70% nákladů na výchovu dětí hodili na rodiny, ve kterém jsme přejmenovali daň důchodovou na ten podvodný název "pojištění" a ve kterém jsme 20 letou mediální masáží přehloupého občana dosáhli toho že ten si myslí že z peněz které tady odvádíme na dnešní důchodce že si z těchle naspoří na svůj důchod.

Jsou tady 2 možnosti jak tohle asociální odstranit, buď návrat ke státu sociálnímu ve kterém se všichni dostatečně podílejí na financování další generace a ve kterém si potom všichni rozdělují ty důchodové odvody potomků, druhá možnost je návrat ke kapitalismu ve kterém si výdělečně činní financují svoje  potomky a svoje důchodce a ti co potomky nemají ti vyplatí své rodiče a k tomu si spoří tak 50% toho co vydělají a pokud nenaspoří tak v důchodu skončí o žebrácké holi a bez lékařské péče.

0 0
možnosti
ML

m. l.

22. 6. 2010 9:21
Re: Správný nadpis měl být

E? A kdo by jako měl nést ty náklady na výchovu dětí když ne rodina??? 8-o

0 0
možnosti
K

kaktusak

22. 6. 2010 1:30
Nenechme se pravicovou vládou zase okrást

My pracující vytváříme hodnoty, léta platíme daně, takže máme nárok na sociální služby. Jestli ten německý feudál potřebuje žoldáky, ať si je zaplatí ze svého, ne z našich budoucích důchodů. To by se jim tak hodilo, připravit nás o naše práva, a pak nás nutit platit totéž ještě jednou, tentokrát do soukromých penzijních fondů, vlastněných jejich kamarády.

0 0
možnosti
ML

m. l.

22. 6. 2010 9:23
Re: Nenechme se pravicovou vládou zase okrást

Můžete si platit do soukromého penzijního fondů vlastněného přímo Vámi samotným :-)

0 0
možnosti
JH

hurkajan

22. 6. 2010 0:02
nedej bůh aby lidé jako autor někdy jakkoliv ovládal

lid v této zemi...rozumu mnoho nepobral byť sám se sebou jest spokojen...nikdy nepochopí že i on je zcela závislý na ostatních aby měli práci plat atd. každý podnikatel a jemu podobní ví že nebudeli sociální smír oni nikdy neutečou a k čemu jim potom bude ..mám se dobře jsem sám se sebou spokojen stačí se podívat zpět do světového dějepisu i do současnosti...

0 0
možnosti
S

Semper_TD

21. 6. 2010 23:53
Stát kteejj není sociální je ASOCIÁLNÍ !

takovej stát nepotřebujeme, zrušmeš ho ;-D

Sociální stát není vynález sovanů anebo komoušů, ale "soucitný pravice" tj. křestanských demokratů a lidovců. Jen berte lidem, berte  modrobolševici - jednou si to všechno ( aještě víc) vezmou zpátky Rv

0 0
možnosti

ellukas

21. 6. 2010 22:18
Skutečně platí, že.

" současný systém sociálních výhod neexistuje déle než padesát let" ??? Ha Ha Ha 2010 - 50 = 1960    ;-D;-D;-D

0 0
možnosti
S

Semper_TD

22. 6. 2010 0:10
Re: Skutečně platí, že.

soupodluh asi spal při dějepravě, jinak by věděl, že pense zavedl už starej Bismarck v r. 1871R^

0 0
možnosti
JS

Kolumbo

21. 6. 2010 21:19
Přesně!

Sociální stát redukuje mezilidské vztahy na prachy a na rvačku o ně. Konečně se od vás přece nežádá, aby jste měl někoho rád - má to tak jenom vypadat! A příjemci dávek vám taky na nějakou solidaritu kašlou - zajímá je jen její materiální vyjádření. Socialisti přece nechtějí někomu pomáhat. Vždyť je tady i jinde v Evropě tolik levičáků jen se třesoucích aby mohli vytvářet "kolektivy", že by se nikdo krom pravičáků nemusel cítit "vyloučený". Stařenka by jistě v okolí nového bydliště našla ochotné sousedy, kteří jí ukážou okolí, vysvětlí jak k doktorovi, pomohou s nákupem a promluví s ní - aby nemusela mít strach přestěhovat se do levnějšího. Nebo ne? Žeby všem těm "humanistům"  nešlo o "člověka", ale o prachy, ke kterým se chtějí dostat prostřednictvím vyvolávání existenčních obav? Ale jaké obavy, když je všude kolem tolik "soucítících"?

0 0
možnosti
H

hlava222

21. 6. 2010 21:03
No bohužel profesór ekonomie VK

z nás udělal národ ekonomicky negramotných lidí když v roce 1993 přejmenoval tu daň důchodovou na jakési "pojištění".

Před r. 1993 ani romský kopáč  neměl ten dojem idiota že si odvodem téhle daně důchodové spoří na svůj důchod, nikdo nekřičel pastelky to je velmi nemravné rozhazování peněz, tehdá i kopáč věděl to co dnes snad neví ani profesór ekonomie, tedy že každá generace musela odjakživa platit 2x,  jednak si splnit svoje důchodové závazky ke generaci předešlé a jednak investovat do generace další která v plnění těch závazků zase bude pokračovat.

Dneska v národu ekonomických idiotů panuje představa že z toho "pojištění" vyplatíme důchodce a ještě si naspoříme na důchod svůj, a že podpora rodin to je prý jen "parazitování" rodin na  bezdětných, což je  představa cikánský  vyčůraná asi jako kdyby štěnice měla dojem že na ní parazituje nositel.  8-o

0 0
možnosti
H

hlava222

21. 6. 2010 21:28
Jaký je z toho závěr

sociální stát pro děti a rodiče dětí jsme por .ů 1989 ze 70% už zrušili teď by se měl ten sociální stát zrušit z těch 70% i pro důchodce, tedy důchod maximálně životní minimum, každý má přeci 2 možnosti jak si stáří zajistit, buďto vychovat potomky kteří by na rodiče odváděli nebo si naspořit, pokud někdo neudělá ani jedno ani druhé tak by měl jít živořit k bezdomovcům.

0 0
možnosti
L

lrklo

21. 6. 2010 20:47
A podnikatelé žijí z peněz, které sami nevydělali

a přitom to považují za svou přednost a své umění.;-D;-D;-D

0 0
možnosti
JS

Kolumbo

21. 6. 2010 21:29
Re: A podnikatelé žijí z peněz, které sami nevydělali

Proč si myslíte, že si je nevydělali? Jestli jeden chlápek poradí tisíci kopáčů  jak při stejné námaze udělat 5x víc práce co teď s tím, že po nich chce desetinu jejich výkonu, pak si poctivě "vydělá" totéž co 100 kopáčů, zatímco jeden každý z kopáčů si taky pomůže. I kdyby tímto způsobem klesla cena výkopů na polovinu, stejně každý vydělá. Podnikatel žije z peněz, které vydělá - podnikáním! Irklovi v podnikání nic nebrání - pokud něco umí, co se dá zhodnotit - třeba je tak dobrý organizátor že ani nemusí dělat nic nového, stačí běžné věci efektivněji - a může si taky "žít z peněz, které si nevydělal". Ale až bude přemýšlením nad firmou trávit 20 hodin denně, aby nebude mít čas na stupidní úvahy o tom, jestli si svoje peníze vydělal nebo ne.

0 0
možnosti