Diskuse

Strom v Izraeli

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
NM

nesmrtelná medvědice

19. 3. 2010 19:51
Ono je to tak se vším.

přispějte na stromeček, přispějte na ono, na tamto.... do židovských památek vstupné obrovské, ještě maji za dveřma kasičku.

oni totiž zaválky hrozně trpěli a teď jim zato musíme všichni dávat penízky.

A ještě je zajímavá  jedna věc. není problém aby Žid byl zároveň vnímán jako Čech, Němec, Maďar.......Který jiný národ to má?

Mají to dobře kucí vymyšlené, aby mohli čerpat finance ze všech států.

Oni se s nějakým Izraelem nespokojí. ne, ne, oni mají svůj stát napříč všemi státy. Stačí si přečíst starý zákon, a člověku je vše jasné.

0 0
možnosti
B

bomben.auf.den.vatikan

19. 3. 2010 22:15
Re: Ono je to tak se vším.

Bohužel máš pravdu:-/

0 0
možnosti
NM

nesmrtelná medvědice

19. 3. 2010 19:01
Pošlete peníze na strom,

podpoříte jaderný výzkum!!

0 0
možnosti
RT

robert tugan

19. 3. 2010 19:18
Re: Pošlete peníze na strom,

Muzete nam rici, proc vas tak rozcilil hezky clanek ? Neni to mozna proto, ze o teto strance zeme Izraele se opravdu moc nemluvi ? I kdyz nejsem zadnym velikym zastancem zidovskeho statu, mam natolik rozum pohromade, abych ocenil to - kterak oproti Palestincum a mnihym arabskym sousedum - dokazi zuslechtovat tak tvrdou a nevlidnou zemi. Mozna jednou obe strany konfliktu pochopi, ze spoluprace v podobnem meritku je vychodiskem k vzajemnemu souziti.

Robert Tugan

0 0
možnosti
NM

nesmrtelná medvědice

19. 3. 2010 19:01
zajímavé.

Tvrdil jste, že izrael je bohatý a prosperující stát, který by bez pomoci USA v pohodě přežil. proč tedy máme přispívat na výsadbu stromů v izraeli? Jsou dvě možnosti, buťo tak bohatý není, nebo je to nehorázná drzost.

Odpovím sama, stát izrael bohatý je, jeho bohatství ovšem vzniká mimo území Izraele.

0 0
možnosti
MZ

ozzy79

19. 3. 2010 19:27
Re: zajímavé.

nikdo vás nenutí na nic přispívat. Mít stromek v Izraeli je pro mnoho lidí čest. Přispívejte si na co chcete, nikdo nikoho k ničemu nenutí.

0 0
možnosti
PN

Petr z Bologni

19. 3. 2010 18:31
...

Opet velmi hezky a zajimavy clanek! Vsiml jste si ale take, kolik prace a pece potrebuje stromek, nez se zakoreni tak, aby rostl bez pomoci? Prumerne pet let musi byt stromek pravidelne zalevan. Take vsude okolo stromu muzete videt natazene trubky, ktere vodu po kapkach privadeji - kazdy metr ctverecny lesu, sadu ci kvetinovych zahonu je protkan zavlazovacimi privody. To se pak nemuze clovek zlosti udrzet, kdyz vidi, jak Palestinci na vracenych uzemich stromy vykaceji a zemi opet premeni v poust (napr. pri vyjezdu z Jeruzalema smerem k Mrtvemu mori).

Mam k Vam urcitou prosbu - byl byste tak hodny a sdelil mi, kde se nachazi "cesky les", kde bychom mohli prispet na vysadbu stromu? S choti o tom uvazujeme od doby napadeni severniho Izraele raketami Hizbollahu. Zatim jsme nasli, ze je mozne prispet na sbirku na stromy na Israelskem velvyslanectvi v Praze.

0 0
možnosti
NM

nesmrtelná medvědice

19. 3. 2010 18:57
Re: ...

a nechcete raději přispět na nějaký les či park v ČR?

0 0
možnosti
DK

Dante_

19. 3. 2010 14:23
Ach ta ucta...

Ano, Izrael ma ve velke ucte stromy. Zvlast je to videt kdyz buldozery vyvraci z korenu a lamou desetileti stare olivovniky, protoze potrebuji "nekoho" vystehovat a nebo ucinit lekci...

Nicmene at nejsem negativni, je to zasluzna cinnost - to sazeni stromu. Potvrzuji, ze ony haje jsou krasne. Jen bychom nemeli zapominat i na druhou stranu plotu.

At stejne kvete svobodna Palestina a svobodny Izrael.

0 0
možnosti
M

Martin-P

19. 3. 2010 13:59
Moc pěkný článek

Jak je to na tom světě různé! Fascinuje mě úsilí některých národů rozvíjet svoji zemi i v nepříznivých podmínkách, viz např. Izrael nebo Nizozemsko. Jinde si raději lehnou do stínu nebo vlezou do hospody...

0 0
možnosti
US

Ubytuju studentky

19. 3. 2010 12:05
Pozitivní zprávy jsou třeba

I když je jich někdy nedostatek ...

http://www.pimpaku.cz/forum/129

0 0
možnosti