Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
E

Erciyes

24. 3. 2009 1:40
ODS

Já chápu, že je někdo pravičák a že uznává určité recepty a druhej zase levičák a uznává jiné cesty, ale co nechápu, je to, že jsou pod rozlišovací schopnost místních modrých expertů jednak fakta (tedy to, že ODS většinu bodů svého programu nesplnila a na reformy - až na čestné výjimky /nečas. Pospíšil/ rezignovala, že zadlužení roste stejně rychle jako za socanů, ale především to, jak znásilnuje státní zastupitelství, jaké mafiánské metody včetna vydírání a korupce při svém vládnutí používá a jakou arogancí moci se prezentuje. Myslím, že to svědčí o nízké inteligenci plamenných obhájců všech kroků modré mafie. Kéž by tu vládla nějaká normální pravice, kéž by byly nízké daně a nízké zadlužení, kéž by se zvýšil věk pro odchod do důchodu a dokončila penzijní a zdravotnická reforma, ale kéž by už šla do (Y) modrá mafie.  

0 0
možnosti
GB-

Glock bez -e

24. 3. 2009 9:25
Re: ODS

Já tohle rozlišuji, ODS část svého programu nesplnila, s tím souhlasím. A víte co? Mě to nevadí. Daňovou politiku současné vlády dělal lidovec Kalousek (daň koaliční smlouvě), ekologickou politiku zelený Bursík (daň koaliční smlouvě, moratorium na dostavění JETE mne dost irituje), zadlužení se snižuje (v poměru k růstu DPH, teď neberu rok 2009, ale jen 2006-2008), mění se struktura daní. Právní kauzy dneška nehodnotím, já dojmologii moc nedám.

 "...nízké inteligenci plamenných obhájců všech kroků modré mafie..." si asi zvyšujete sebevědomí, ne?

Kdyby tady byla  normální pravice ... není tady, stejně jako není normální levice. Je tady špína a děs a bylo by pitomé se domnívat, že zmizí jen mávnutím kouzelného proutku. Výchova morálně vyspělých politků je pro společnost úkol na desítky let ... i TGM to odhadoval na 40 let.  Fungovat ale musíme s tím co máme a jak nejlépe dokážeme - politicky i ekonomicky. A v ekonomice česká levice prohrává (ač v politice lehce vede) na body.

0 0
možnosti
E

Erciyes

23. 3. 2009 23:38
Něco pro anta

Tedy já je jen připomenu, že tempo zadlužování je nyní vyšší než za vlád sociálních demokratů -a bylo i v roce lonském předkrizovém. Ted bude změna jen v tom, že to tempo bude vyšší výrazně - ne jen mírně. :-)

Člověk by řekl, že trumfnout socany bude nemožné, ale Topolovi a jeho boys se to povedlo. Dluh SR byl sice 2008 nižší, ale vzhledem k tomu, jak dělal Kalousek hluchýho a slepýho a jak ho minfin pro letošek nesmyslně nastavilo, tak ten ted bude doslova astronomickej...

No a nezaměstnanost? Počkej si, jaká bude za rok.

Jinak je krásné, že jsi připomněl rok 2007 pokud jde o státní dluh, ale rok 2004 pro nezaměstanost, protože to, že ta byla v roce 2006 daleko nižší než 2004 už se ti říkat nechce. :-) Nebudu ti psát, že jsi postižený, protože nejsem modrý šílenec, ale jen připomínám fakta.:-)

0 0
možnosti
GB-

Glock bez -e

24. 3. 2009 9:31
Re: Něco pro anta

loni ekonomika běžela na cca 60% přírůstku HDP z let 2004-2005, přitom zadlužení státu (st. dluh) se snížilo na 25%. Tolik čísla, ověřte si je na http://www.mfcr.cz. Budete-li chtít argumentovat rozpouštěním rezerv z kapitol ministerstev do státní kasy (a optickým snižováním schodku st. rozpočtu) , tak si ověřte, že úplně stejnou věc provedl B. Sobotka v roce 2004 po povodních a stejně to st. kasu nezachránilo od 120 mld. sekery.

.

Rozpočet za rok 2009 se hodnotí v březnu 2010, ne dříve. Skáčete na lep trotlům, co neznají termín rozpočtový rok. Jinak je to prognóza, ve Vašem případě spíše dojmologie pod vlivem zpráv. ;-D

0 0
možnosti
LH

do.cz

23. 3. 2009 22:34
S Topolánkem do Lotyšska

Lotyšsko, země před bankrotem.Navdory pravicové vládě.Stejně tak i Irsko.Tolik o srovnávání.

Progresivní daň.Při  poměru chudí -bohatí 9:1 si nedokáží představit jak těchto 10% "pumpuje" peníze do hospodářství.To si budou kupovat každý měsíc pračku,nebo auto?Ne. Oni si peníze navíc,(co obdrželi na úkor ostatních od této vlády),uloží,aby je zhodnotili.Do fondů,nemovitostí apod.Jim tyto peníze podstatným způsobem nezvýší život. úroveň.Narozdíl od těch 90%.Kteří si koupí nějaké spotřební zboží (třeba na splátky) a dohromady jsou rozhodně většími potencionálními kupci, než první skupina.

Třináctý důchod?Uznávám,stejný populismus jako těch 1000Kč od ODS

Zvýšení podpory v nezaměstnanosti?Je to opravdu tak nesmyslné,aby stát pomohl lidem postiženým krizí, když dává zároveň dotace podnikatelům,snižuje a odpouští jim daně či zdrav.pojištění?

Zastavení privatizace? To není programová součást ČSSD.Já si narozdíl od Vás pamatuji i bankovní socialismus ODS a následnou privatizaci za vlády ČSSD.

0 0
možnosti
JK

pepin

23. 3. 2009 13:11
vsechno zle je k necemu dobre

Jsem optimista.. pravice v predcasnych volbach dostane konecne silny mandat a prestane byt odkazana na ten prebehlickej svrab.

0 0
možnosti
E

Erciyes

23. 3. 2009 23:40
Re: vsechno zle je k necemu dobre

Kdo je to ta pravice? Lidovci, zelení a ODS? A ty mají aspirace na silnější mandát (než v ro ce 2006)?;-D

Býti snílkem je krásné, ale vystřízlivění bývají krutá.

0 0
možnosti
EB

ebamb

23. 3. 2009 8:25
článek

jenomže je bohužel stále hodně těch, který na srážky, či přídavky slyší. Jasně, důchodcům 13. plat nepomůže - vidím u rodičů - důchod mají slušný a prostě neutrácí a šetří. Pomůže to armádě nemakačenků, kteří pracovat nebudou a nechtějí a sociálně slabším, protože Paroubek pořád vykřikuje, ať to platí ti bohatí.Co jsou bohatí? Chraň nás bůh vlády Paroubka Rv

0 0
možnosti
B

Belangrijke

23. 3. 2009 0:09
Ano, ano...

Každý ekonom ví, že je to tak, jak autor píše v článku. Ví to i kdejaký inteligentní člověk. Bohužel většina lidí stále tak hloupě sedá na špek socanům s tím, že se o ně lépe postarají. V kapitalismu se člověk musí postarat především sám o sebe. Zatím nic lepšího na světě neexistuje. Tak jako neexistuje sociální kapitalismus.

0 0
možnosti
PP

Rafaelou

23. 3. 2009 8:05
Re: Ano, ano...

Jednoznačný souhlas a podpis pod každým řádkem.

0 0
možnosti
LH

ant.

22. 3. 2009 19:41
...něco pro moudrostraky a podobně postižené jedince...

...kolik byl státní dluh před nástupem asociálních demokradů k moci(120 miliard) a kolik po skončení jejich "hospodaření" ?(890 miliard)...kolik bylo nezaměstnaných v r.2004, v době, kdy po světové krizi nebylo ani vidu, ani slechu? (520 000)...Kolik je jich nyní? - 420 000, tj. o 100 000 méně, i přes propouštění a zavírání firem...pobídky investorům - ano, ty byly - a když skončily daňové prázdniny, tak se montovny přesouvají do jiných zemí...8-o....a řešit krizi zvyšováním sociálních dávek by bylo úsměvné, kdyby to ovšem nebylo k pláči....někde jsem četl, že  "ODS nerovnoměrně rozděluje bohatství", kdežto "ČSSD rovnoměrně rozděluje chudobu"...dávám přednost první variantě...;-)R^

0 0
možnosti
M

MoUdrostrak

22. 3. 2009 8:22
Neuspesna ceska levice, skodici sponSSorum sociopatu z ODS

Ceska levice (CSSD a KSC) je natolik neuspesna, ze doslova vykopala CR z hrobu, kam ji tragickou transformaci, kuponovou rozkradackou a hlavne pravicujicimu pouckami svrhla ODS (a jeji pro rychlorozkradeni ucelne zalozene satelity ODA & spol.):-(

'

Ceska levice je natolik neuspesna, ze ceskou korunu levicova resuscitace (pobidkami investorum a prilivem jejich kapitalu) z predchoziho ODSackeho tunelovani (po tragicke privatisaci a Klausovych pravicujicich baliccich byla 1 SK>1!!!) zachranila a vratila k atraktivnejsim a realnejsim hodnotam:-(

'

Co je ale skutecnym nejzavaznejsim provinenim ceske levice, je fakt, ze zpusobila nemravny rust platu a srovnavani urovne CR a EU15. Ceskou levici nalakani investori do vyvojovych center a automotive nechutne preplaceli a pretahovali zamestnance/otroky sponSSoru, lokalnich  okresnich tunelaru, defraudantu, pharmaceutu, zRADARu a privatiSSeru v dreSSu ODS. Teprve osvicena pravicujici DEforma Ing. Mirka Talmanka Toopolanka tunelarum vratila Rollsy!

0 0
možnosti
PN

petrnew

22. 3. 2009 12:37
Re: Neuspesna ceska levice, skodici sponSSorum sociopatu z ODS

Bože, proč dopouštíš, aby takový debil, jaký se schovává pod nickem moudrostrak, měl připojení na internet... ;-(

0 0
možnosti
C

cenzuraslova

22. 3. 2009 8:21
S ODS a rozkradačkou alá privatizace zase do KYTE..viz.VOLBY

a to jako raději necháme brát ředitele KRACHUJÍCÍCH nemocnic miliony platy, odměny a odstupné, aby si je potom za pár švestek zprivatizovali pro sebe ANO ? Tak takhle většina voličů teda nesmýšlí...!!!NAŠTĚSTÍ !A za odměnu pan Bendl, jež prý o tom jako nadřízený nevěděl a hrozně se divil,jehož lidi za hejtmana nechtěli dostal post MINISTRA,když to tak dobře jako hejtman vedlRv[>-]

0 0
možnosti
MI

Ajetak

22. 3. 2009 17:50
Re: S ODS a rozkradačkou alá privatizace zase do KYTE..viz.VOLBY

to zacházíte trochu jinam. rozlišujte výši platu a výši zdanění platu.

0 0
možnosti
D

damianka1

21. 3. 2009 22:48
článek do novin.

článek se mi líbí a děkuji autorovi,skvěle vysvětluje, případné hrozby sociálních demokrtů,kdby se dostala do Strakavy akademie .Měl by tento článek vyjít v některých novinách,a vůbec mne chybí takové varovné články v mediiích,,jinak autorovi děkujiR^

0 0
možnosti